Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1 września ..

Comthun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co tu miało odbijać? Stalin od samego początku chciał utworzenia czegoś na kształt Unii Europejskiej, tylko bez demokracji z władzą zwierzchnią w postaci Towarzysza Stalina.

A co miało odbić Hitlerowi ? Po prostu byłoby to samo. Oglądałem dużo dokumentów i naukowcy wypowiadali się, że Stalin był gorszy i na pewno tak samo byłoby dla ludności .

9368_gold.png

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przecież Wujek Stalin był naszym przyjacielem przez ponad 20 lat. Jak możesz tak mówić o przyjacielu Polski?! Dzięki "interwencji" ZSRR jesteśmy 100lat za murzynami jeśli chodzi o rozwój i stopę życiową społeczeństwa. III wojna światowa bedzie trwała krótko. 3, góra 4 atomówki i nie bedzie nic. Zostanie Rosja, USA, Korea i może któreś z państw arabskich. Reszta albo poumiera albo bezie zapierdalac w czymś na kształt łagrów i obozów.

Śmiejcie się śmiejcie ;-) Ale gdybyście przeanalizowali ostatnie wydarzenia na świecie, coraz to częściej pojawiające się kataklizmy, coraz więcej wojen zarówno politycznych, jak i religijnych oraz coraz bardziej pogarszająca się sytuacja gospodarcza, można pokusić się o stwierdzenie, że przepowiednia zapowiadana na 2012 rok, nie oznacza końca świata, jako wielkiego wybuchu i nie ma nic. Bum cyk, cyk i świat znikł. Bardzo możliwe, że za jakiś czas niestety dojdzie do III wojny światowej, nie koniecznie zostanie ona oznaczona takim tytułem, ale widząc co się ostatnio dzieje uważam, że jest to bardzo prawdopodobne.

przez co Hitler poniósł ogromne straty miedzy innymi przez pogodę panująca na północy ZSRR -20stopni

Trudności z dostawą zaopatrzenia

To chyba widziałam właśnie na NG. Z tego co pamiętam stracił wtedy prawie połowę wojska z powodu nie tylko pogody ale też braku pożywienia i szerzących się chorób. Był to dla niego wielki cios bo został pokonany bez walki zbrojnej.

Opublikowano

A co miało odbić Hitlerowi ? Po prostu byłoby to samo. Oglądałem dużo dokumentów i naukowcy wypowiadali się, że Stalin był gorszy i na pewno tak samo byłoby dla ludności .

Gdyby hitler tak nie pędził z ofensywą na ZSRR, a poczekał do wiosny, to mógł wygrać tę wojnę. Jego ofensywę zabiła sroga zima.

Śmiejcie się śmiejcie ;-) Ale gdybyście przeanalizowali ostatnie wydarzenia na świecie, coraz to częściej pojawiające się kataklizmy, coraz więcej wojen zarówno politycznych, jak i religijnych oraz coraz bardziej pogarszająca się sytuacja gospodarcza, można pokusić się o stwierdzenie, że przepowiednia zapowiadana na 2012 rok, nie oznacza końca świata, jako wielkiego wybuchu i nie ma nic. Bum cyk, cyk i świat znikł. Bardzo możliwe, że za jakiś czas niestety dojdzie do III wojny światowej, nie koniecznie zostanie ona oznaczona takim tytułem, ale widząc co się ostatnio dzieje uważam, że jest to bardzo prawdopodobne.

To chyba widziałam właśnie na NG. Z tego co pamiętam stracił wtedy prawie połowę wojska z powodu nie tylko pogody ale też braku pożywienia i szerzących się chorób. Był to dla niego wielki cios bo został pokonany bez walki zbrojnej.

III wojna światowa? Nie sądzę. Prędzej będzie połączenie Unii Europejskiej, Unii Azjatyckiej, Północnoamerykańskiej i Afrykańskiej w jeden światowy rząd i tym samym urzeczywistnienie rzekomego masońskiego Nowego Porządku Świata. jednak jeśli do wojny by doszło, to wojna trwała by 2, góra 3 dni - atomówki ze strony Korei, USA, Rosji i któregoś z państw arabskich i jak to się mówi byłoby "po ptokach".

A co do śmiania się to nie widzę powodu dla którego miałbym sobie zawracać głowę wydarzeniami które juz były i/lub nie mam na nie żadnego wpływu. Lepiej pokręcić bekę. Wtedy to i człowiek spokojniejszy i humor lepszy ma.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Co do Stalina

Może nie był aż taki jak Hitler

ale też był kawał skur......

Wydajać rozkaz o zamordowaniu polskich oficerów w Katyniu

@Omek co do 3 wojny

Gdyby było to w dzisiejszych czasach opierała by sie na technologi jądrowej nie to co kiedyś

np Chiny mają już ponad 200głowic jądrowych.

@Wredna

Sam się dziwie czemu w szkołach tak mało uczą o II wojnie światowej.

To samo czemu w materiale Historii jest tak mało wzmianek o wojnie w Wietnamie,o wojnie domowej w Jugosławii.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Co do Stalina

Może nie był aż taki jak Hitler

ale też był kawał skur......

Wydajać rozkaz o zamordowaniu polskich oficerów w Katyniu

@Omek co do 3 wojny

Gdyby było to w dzisiejszych czasach opierała by sie na technologi jądrowej nie to co kiedyś

np Chiny mają już ponad 200głowic jądrowych.

@Wredna

Sam się dziwie czemu w szkołach tak mało uczą o II wojnie światowej.

To samo czemu w materiale Historii jest tak mało wzmianek o wojnie w Wietnamie,o wojnie domowej w Jugosławii.

Kilkudziesięciu oficerów w porównaniu do kilkudziesięciu milionów ofiar, to kropla w morzu. W stosunku do całego ogromu II WŚ to zaledwie mały incydent.

A co do historii, to ważniejsi są starożytni Grecy, Rzymianie i średniowieczna Inkwizycja(która jest swoją drogą interesująca ze względu na ich praktyki ^,^) niż historia Polski. Sad, but true.

Last.fm

Opublikowano

Kilkudziesięciu oficerów w porównaniu do kilkudziesięciu milionów ofiar, to kropla w morzu. W stosunku do całego ogromu II WŚ to zaledwie mały incydent.

A co do historii, to ważniejsi są starożytni Grecy, Rzymianie i średniowieczna Inkwizycja(która jest swoją drogą interesująca ze względu na ich praktyki ^,^) niż historia Polski. Sad, but true.

Ja tam wole Historie polski,europy

uczyć się o wojnach,źródłach konfliktów

niż o Grecji

Co jak co ale Hitler miał do tego łeb

Bo zaczynał od kopiowania pocztówek jak się nie dostał na akademie sztuk pięknych.

Później wstąpił do wojska Niemieckiego 3 sierpnia 1914

Musiał napisać pismo do króla Bawarii Ludwika III żeby przyjęto go do wojska bo Hitler był Austriakiem

Dostał sie jako posłaniec latał z okopu do okopu przekazując rozkazy za czasów I wojny światowej.

W październiku 1918r

Wojska brytyjskie użyły gazu przez co Hitler stracił wzrok na bodajże 3miesiace i Hitlera odesłano do szpitala

Hitler za odwagę został odznaczony Żelaznym Krzyżem II klasy

Tak wyglądał Hitler za czasów I Wojny światowej

Adolf.jpg

adolf_hitler_2.jpg

Pierwszy od lewej str

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Ja tam wole Historie polski,europy

uczyć się o wojnach,źródłach konfliktów

niż o Grecji

Co jak co ale Hitler miał do tego łeb

Bo zaczynał od kopiowania pocztówek jak się nie dostał na akademie sztuk pięknych.

Później wstąpił do wojska Niemieckiego 3 sierpnia 1914

Musiał napisać pismo do króla Bawarii Ludwika III żeby przyjęto go do wojska bo Hitler był Austriakiem

Dostał sie jako posłaniec latał z okopu do okopu przekazując rozkazy za czasów I wojny światowej.

W październiku 1918r

Wojska brytyjskie użyły gazu przez co Hitler stracił wzrok na bodajże 3miesiace i Hitlera odesłano do szpitala

Hitler za odwagę został odznaczony Żelaznym Krzyżem II klasy

Tak wyglądał Hitler za czasów I Wojny światowej

Adolf.jpg

adolf_hitler_2.jpg

Pierwszy od lewej str

oh-stop-it-you_large.jpg

Hitlerowi zabrakło cierpliwości, żeby wygrać z ZSRR, gdyby poczekał do wiosny Europa wyglądałaby zapewne zupełnie inaczej.

Last.fm

Opublikowano

HItler był po prostu idiotą, gdyby nie zaczął walki na dwóch frontach, miał by bardzo dużą szanse na wygranie wojny.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Hitlerowi zabrakło cierpliwości, żeby wygrać z ZSRR, gdyby poczekał do wiosny Europa wyglądałaby zapewne zupełnie inaczej.

Nie koniecznie, wiele milionów osób się stawiało, myślisz że wytrwałby taką presje? Ile razy się podnosiliśmy? On to musiał przegrać.

Opublikowano

Przesada, za dużo zabawy w martyrologię. Oczywiście mam szacunek do takich wydarzeń, ale rocznice, żałoby i uroczystości po 73 latach to gruba przesada...

Za 50 lat, będziecie obchodzić Smoleńsk, gwarantuje wam to...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Szkoła nic mnie na ten temat nie nauczyła.

Gimbaza się kończy na I wojnie światowej.

To pokazuje jaki jesteś głupi.

Mnie też nic nie nauczyli, tą wiedzę którą posiadam wiem z TV, książek i osób które przeżyły wojne.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Przesada, za dużo zabawy w martyrologię. Oczywiście mam szacunek do takich wydarzeń, ale rocznice, żałoby i uroczystości po 73 latach to gruba przesada...

Za 50 lat, będziecie obchodzić Smoleńsk, gwarantuje wam to...

Aha czyli jak byś został ministrem edukacji

to byś wycofał Historie a bo po co rozpamiętywać wojny,chrzest polski itp

Szkoła nic mnie na ten temat nie nauczyła.

Gimbaza się kończy na I wojnie światowej.

II wojna jest z tego co pamiętam w 3kl gim

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Aha czyli jak byś został ministrem edukacji

to byś wycofał Historie a bo po co rozpamiętywać wojny,chrzest polski itp

Nie, zupełnie nie zrozumiałeś tego co napisałem...

Mi nie chodzi o pamięć o wydarzeniach, bo ta powinna być obecna zawsze. Chodzi mi o to, że do dzisiaj obchodzimy uroczystości itp. związane z wydarzeniami sprzed blisko 80 lat. To jest nienormalne...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Mój pra dziadek i pra babcia uciekli z obozu. Dokładnie 7 lat temu zginęli w wypadku samochodowym.

Teraz rzadko kto wie jak to było na prawdę, niektórzy sobie myslą, że wojna była fajna, że nic się nie działo a tak na prawdę ludzie siedzieli w piwnicach przez 2 tygodnie, wychodzili tylko po jedzenie (jeździli takie tiry i rozdawały chleb) i tak przez tyle lat...

Szacunek się należy.

skpUo.png

Opublikowano

Nie, zupełnie nie zrozumiałeś tego co napisałem...

Mi nie chodzi o pamięć o wydarzeniach, bo ta powinna być obecna zawsze. Chodzi mi o to, że do dzisiaj obchodzimy uroczystości itp. związane z wydarzeniami sprzed blisko 80 lat. To jest nienormalne...

do puki żyją weterani to ich związki,fundacje bd organizować takie obchody w końcu to jest najbardziej makabryczna Historia polski

Amerykanie obchodzą lądowanie w normandi,czy też atak na pearl harbor

zawsze takie obchody bd i są nie tylko w polsce ale w całej europie obchodzi sie rocznice powstania II wojny światowej

Zawsze w takie rocznice bd organizowane marsze jak nie przez rząd to przez prywatnych ludzi czy też fundacje

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Nie koniecznie, wiele milionów osób się stawiało, myślisz że wytrwałby taką presje? Ile razy się podnosiliśmy? On to musiał przegrać.

On presje miał w dupie. Gdyby cały czas trzymał sie spokojnego planu to tę wojnę by wygrał.

Co do historii, to problem jest w tym, ze idąc do kolejnej szkoły wałkujemy materiał od początku, a nie od momentu w którym skończyliśmy.

Last.fm

Opublikowano

Niestety już nie :) Rocznik 96 i w dół mają nową podstawę programową, gdzie w 3kl nauka kończy się na IWŚ

Opublikowano

Nie każdy obchodzi i szanuje takie daty jak ta, lecz niestety tak już jest na tym świecie, liczą się urodziny i wielkie święta gdzie dostaje się prezenty ;)

[*]

Piosenka NPWM odnosząca się do 1 września 1939r.

Opublikowano

To pokazuje jaki jesteś głupi.

Mnie też nic nie nauczyli, tą wiedzę którą posiadam wiem z TV, książek i osób które przeżyły wojne.

To, że szkoła mnie niczego nie nauczyła, nie znaczy, że ja się tego nie nauczyłem :)

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Dziękuję autorowi za założenie tego tematu. Naprawdę serce się raduję jak widzę że na tym forum są osoby kochające swój kraj i nie wstydzące się jego historii, jak pięknie jest wejść w pogaduchy i zobaczyć taki temat a nie kolejny "czy jestem pedałem jak nosze rurki". Szacunek dla was i dla wszystkich które te święto czczą. Ja się dużo rozpisywać nie będę, powiem jedno - zapraszam was 11 listopada na Marsz Niepodległości do Wawy, pokażmy że los tego kraju nie jest nam obojętny.

Dziękuję!

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...