Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Rengar - Łowca

KubeN5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej chodzić na ganki, kiedy ma się 4pkt ferocity. Wtedy możemy 2x z q walnąć i po prostu zabić. Co do poradnika triforce chujowy, lepiej f.malet. W dodatku as nie przydatny, bo q ma mały cooldown + daje ileś tam as.

Najlepiej chodzić na ganki, kiedy ma się 4pkt ferocity. Wtedy możemy 2x z q walnąć i po prostu zabić. Co do poradnika triforce chujowy, lepiej f.malet. W dodatku as nie przydatny, bo q ma mały cooldown + daje ileś tam as.

Kiedy ma się 4 pkt ferocity...Lepiej chodzić z pięcioma ferocity ponieważ może się zdarzyć że przeciwnik się szybko zorientuje i użyje flasha gdy my rzucimy na niego slowa.Choć nie wszyscy w porę zareagują.A jeśli mówisz że triforce jest chujowy i lepiej malet (co dla mnie jest prawdą) to powiedz to innym piszącym którzy pierwszego składają trinity.Trinity składa się pierwsze ale na ireli najlepiej a nie na rengara...

PS:Coś mi się zje**ło i wzięło mi cytuj 2 razy i teraz nie moge tego poprawić niestety...

Opublikowano

Eh beznadziejny built, na jungle oczywiscie pierwsza latarnia, to podstawa..

Po drugie, nie wspomniales nawet jak zajebiscie przydatne jest wykrywanie przeciwnikow nan ulti, to czasem potrafi dodac kilka easy killi, a czasem uratowac czlonkow druzyny.

Item build zjebany, skille pierwsze Q? Masz ty mózg? Nawet nie bede tego komentował, nie widziałem dobrego gracza rengarem który maxuje Q pierwsze, nie rozumiesz ze ono na 1 jak i na 5 jak masz full ferocotiy praktycznie bedzie jedno gowno? A w ogóle po co to gowno co daje 10%+ crit damage? Nie lepiej dać sobie w % zadawanych obrazeń, ehh? Widać ze jesteś marnym graczem, jeśli myslisz ze sie myle, wklej jakis filmik na ktorym grałeś rengarem rankeda;)

@up Ja tam na gank nim wolę użyć slow + stun z E, a potem szybko dobić z kolegą z linii.

Od kiedy to rengar ma stuna?.. Nie komentuj jak gowno wiesz.

1323471401-U250803.png
Opublikowano

@up Podaj build na rengara to napisze skoro jest beznadziejny :) .Po chuj latarnia jak potem sprzedaż tracąc tym samym sporo kasy.Nie zaczęsto wykrywa się przeciwników dzięki ultowi zazwyczaj czasami jak masz trzeci poziom ulta lub jak robisz dive to się to wykrywanie przydaje.A co twoim zdaniem się geniuszu maxuje?

To że grałeś nim bo jest teraz darmowy na botach to nie znaczy że wyzywasz :).To co daje 10% crita może troszkę jaśniej?Sam jesteś marnym graczem.Jeśli tak baaardzo chcesz ten filmik to może zrobie dla takiego gościa jak ty bo niektórzy to już naprawde mózg wielkości orzeszka.

Opublikowano

buty 3 poty

boneclooth neckle

merki/tabi

trinity

atma

warmog

guardian

ten build jest jak najbardziej odpowiedni.

Build odpowiedni? Zalezy od przeciwników czy zadają głownie obrażenia z AD czy AP.

Bonetooth ja bym nie kupował jako 1szy item, chyba że zdobywamy często fragi w early, trinty odpowiednia, vsAD Lodowy,Słoneczna,Atma vsAP Paszcza, Koniec Rozumu + merki wystracza.

Opublikowano

Dobra troche przesadziłem, ale nie potrzebnie uczysz ludzi grać źle... Maxuje sie pierwsze E , ganki sa o wiele efektywniesze, wymaxowane E w early zapewnia ci duzy slow i przy tym nie zly damage.

Czy na prawde myslisz, ze gdybym rengarem zaczał grać od kąd jest darmowy, w ogóle bym sie wypowiadał? Mam go od początku. I tak, maxowałem na początku Q bo zdawało sie najlepszym wyborem - jednak to iluzjia i na błedach nauczyłem się ze ten skill wystarczy na 1. Moja gra rengarem od poczatku zrobiła duże postępy więc wiem co mówie, itemy na as - useless.

1323471401-U250803.png
Opublikowano

Dobra troche przesadziłem, ale nie potrzebnie uczysz ludzi grać źle... Maxuje sie pierwsze E , ganki sa o wiele efektywniesze, wymaxowane E w early zapewnia ci duzy slow i przy tym nie zly damage.

Czy na prawde myslisz, ze gdybym rengarem zaczał grać od kąd jest darmowy, w ogóle bym sie wypowiadał? Mam go od początku. I tak, maxowałem na początku Q bo zdawało sie najlepszym wyborem - jednak to iluzjia i na błedach nauczyłem się ze ten skill wystarczy na 1. Moja gra rengarem od poczatku zrobiła duże postępy więc wiem co mówie, itemy na as - useless.

Grałem wczoraj rengarem przeciwko dariusowi wymaxowałem w i większy dmg zabierałem ze skilla w a z q malutko.Jeśli chodzi o mnie grałem wczoraj takim buildem:

Tabi

Boneclooth

Frozen malet

Wit's end

Sunfire Cape

Bloodthrister(Tutaj się zapytałem teamu co kupić lepiej atme czy thristera większość mi odpowiedziała jednak thrister)

Jeśli chodziło o boneclootha to nie zabijałem za dużo ale z pewnym czasem to urosło.

Proszę tu zamieszczam screena :

post-695841-0-33271100-1347085337_thumb.jpg

Opublikowano

Latarnia całkiem dużo kosztuje a tak czy owak sprzedajemy ją wcześniej czy później więc moim zdaniem jest nie potrzebna.Rengar jest na tyle mocny ze w jungli da sobie rade bez latarni ;)

Opublikowano

HAHAHHA OMG :D PO PROSTU

20120816155224.gif

po tym jak ktoś napisał " od kiedy rengar ma stuna , nie odzywaj sie jak gówno wiesz"

A E z 5 ferocity co daje jak nie stun?

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Ale żeś się popisał, mylisz Root ze stunem, ja pierdole kretyn, nie wiesze jaka wielka to roznica? Ale z ciebie gracz.

a Kuben5, co żes sie tak uparl na sprzedawanie tej latarni? Przeciez wystarczy ci miejsca na full build z nią, a zawsze dodatkowy damage +armor zawsze sie przyda, latarnia daje niezlego kopa na early, nie jestes takim latwym celem, i tez damagem mozesz zaskoczyc.

1323471401-U250803.png
Opublikowano

Gdzie wam pisze ten stun bo ja nie widze o.O .

Posłuchaj Bioly jeśli chodzi o latarnie są o niebo lepsze itemy od latarni w late można ją wymienić za np.Warmoga , sunfire cap czy jakieś inne dobre rzeczy...

Opublikowano

@up

masz racje latare sie sprzedaje, racja

@co do tego screena to był normal, czyli największe prawdopodobieństwo że trafisz na noobów, trollów etc. w przeciwnym zespole, na rankedach żadko trafia się na noobów 1500elo+

zmień tą tarcze na start, bo to najbardziej zjeb***y item jaki można kupić, ja bym build podzielił na: early game, mid game, late game, lepiej rozróżnić co jak itd. Napisz co jest dobre wtedy vs AP czy vs AD, bo sunfire i atmy przecież nie będziesz kupuwał przeciw AP dealerom.

Opublikowano

Jakis typek napisal stun, i jeszcze tutaj sie kłoci i smieje...

A latarania hmm, jesli ją budujesz Armorek >Szpony > Latarnia , to kazdy stopien jest przyadnty (armorek na 1 lvl) i wtedy ona sie zdaje tania i przydatna bardzo jest:D

1323471401-U250803.png
Opublikowano

Macie mój build dokładnie. ( Na screenie nie ma wyjebanych statow 24125421/0, ale to gry rankingowe na poziomie więc nie jest tak łatwo.)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/90cd9d334331c326.html

1323471401-U250803.png
Opublikowano

Jakis typek napisal stun, i jeszcze tutaj sie kłoci i smieje...

Ja tak napisałem, rzeczywiście to nie stun, aczkolwiek działa podobnie, nie ja się kłóciłem.

@up

Tego bym buildem nie nazwał. 5 itemów z czego doran i latarnia to nie są główne itemki, bo potem się je sprzedaje. Czyli 3 itemki właściwie, z czego 1 unikalny dla rengara, który prawie zawsze się kupuje, klasyczne butki i fm ,który składa się na prawie każdym ad bruiserze. (1/0 rengarem -.-)

Opublikowano

Eh, tak to nie pełny build, tak ale jak widzisz gra się skończyła własnie na takim, wiec to coś chyba znaczy ^.^? Gry nie trwaja aż tyle, ale ogólnie build stworzyłem sam i tak nim gram. Jeśli jest się bystry, samemu kapnie się jaki itemek dobry na jaką okazje, na przykład jak by po zbudowaniu tych itemów, byłbym focusowany i dostawała mnóstwo dmg, pewnie anioła stróza bym kupił, jeśli byłoby srednio passacz mortimusa( czy jakos tak) jeśli łatwiutko, pewnie krwijopijce ^.^ Chodź przewaznie biore passacz - wyjebisty item, potrafi uratować życie a takze daje niezłego kopa do AD. (szczególnie na low hp- masz 1v1, ktos widzi ze ma przewage i wygra, oszczedza skille jak zaczniesz uciekac, pam hp ci spada a tu nagle zaczynasz go lać, że aż sie dziwi ^.^)

1323471401-U250803.png
  • 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...