Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jungla

Palmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie dot. jungli.Czy można junglowac bez smita ,bez pomocy teamu ,nie zaczynać z blue/red i wszystko ogarnąć?Chodzi mi o to np. wilki->wiedzmy->golemy czy coś takiego.Za pomoc bedą +.

RXhpbGltNzg2X19fZXVuZV9fXzEyMF9fX05VTExfX18zX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzJfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Można junglować bez smite, ale na rankedach raczej nie ma takich sytaucji, ponieważ smite jest po to, by wykańczać potwory, np. jeżeli smite zadaje 900 true dmg, to za ostatnie 900 dmg musisz go smitnąć, by nie zrobili tego enemy team.

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Opublikowano

Odnośnie smita to raz grałem normala i jungler nie wzs useiął ww czaru, tłumacząc się ,że tu cytuję "smite is useless in late". I graj tu z takimi -.-

@topic Są różne ścieżki na jungle.

Opublikowano

Bez smite ani rusz. Potem się koleś dziwi i wychodzi, bo przeciwny jungler zabrał mu buffa. Kolejność junglowania zależy też od junglera. Jedni zaczynają od zjaw inni od blue, a jeszcze inni od reda.

7m9a.png

Opublikowano

Możecie mi napisać jakie postacie poradzą sobie bez pulla na blue/reda?

Shaco ze wszystkim sobie radzi bez pulla (oczywiście poza baronem). Wrzuca 3-4 pacynki i nawet smite'a nie musisz używać. Imo. postać w late useless, ale jungle ma strasznie łatwą. Poradzi sobie też raczej Warwick. Jego jungla nie jest już tak szybka, ale do trudnych nie należy.

7m9a.png

Opublikowano

Oczywiście, że się da. Tyle, że smite się bardzo przydaje. Przede wszystkim musisz dobrze ogarniać i mieć runki (dodatkowo) to wtedy na luzie solo ciskasz.

Opublikowano

Shaco ze wszystkim sobie radzi bez pulla (oczywiście poza baronem). Wrzuca 3-4 pacynki i nawet smite'a nie musisz używać. Imo. postać w late useless, ale jungle ma strasznie łatwą. Poradzi sobie też raczej Warwick. Jego jungla nie jest już tak szybka, ale do trudnych nie należy.

zrób shaco pod ap z lichem jako core i dużo magic penetr to zobaczysz ze nie jest useless

jeśli chodzi bez pulla to

shaco tylko pierwszy buff, zanim się zrespi (chyba że zapisujesz czasy to mozesz przygotować na następne.)

zrobić runy pod armora i koks :D (na pbe raz dla beki zrobilem 45 armora i wymiatałem jungle)

ww heal z pasywa i Q, jeden z lepszych junglerów ale z gorszymi gankami przed 6 levelem

Opublikowano

Jak widzę w enemy teamie junglera bez smita, to dziękuję za free elo i kupuję 2 razy więcej wardów, żeby mu buffy wszystkie kraść ^_^

Opublikowano

Phoenix Udyr ma ganki słabe jak cholera. Lepszy jest zdecydowanie Tiger Udyr na jungle, wykańczasz jungle troszkę wolniej, ale stun+Q na ganku = 1/2 HP enemy w dół.

Co do postaci, które dadzą sobie radę bez pulla, to z pewnością Shaco (pacynki), Maokai (drzewka), Diana (tarcza), WW (pasyw), Xin (runy pod AS+Vampiric na start+W), Udyr (Q), Kayle (Surge na początku, runy AS). Więcej postaci mi do głowy nie przychodzi.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Ja mam noobskie pytanie, co to smite? Czy jak gram AhRi i biore sobie jak już wiem że dam rade niebieskiego buffka od takiego gollema to dobrze? Opłaca się rozwalać smoka?

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Opublikowano

Ne zakładając oddzielnego tematu, mam pytanie, jacy są obecnie najlepsi junglerzy? Chodzi mi o szybkość jungli i ganki? Jak przy nich świeci Jarvan?

Opublikowano

Jeśli chodzi o moje zdanie w jungli, odniosę się do 3 postaciami którymi jungluję.

Fiora:

Nie potrzeba mi pulla ani nic. Z "w' i armorkiem + poty na start (i runy) mam 91ad, ładne przebicie i 55 armoru.

zaczynam spokojnie na wilkach, smita MAM ale nie potrzebuję.

maxuję W E Q. Gangi od 3lv:

Wybieg na lane (if pushed), walka, gdy zaczyna uciekać Q -> Q

mała szansa na ucieczkę. Jeśli zamiast smite wezmę exhausta i mam więcej armora (60+) to nikt nie ucieknie.

Riven:

bez pulla -> bez ręki :<

amror 5 potek need.

smite need.

ale ma jungle szybszą od fiory w sumie i lepsze gangi - E, atak, W (stun) atak, Q atak (...)

aczkolwiek riven zaczyna się od reda. przynajmniej ja :)

Talon

tak, talon w jungli. max WQE jak normalnie, daje radę, ale:

smite need

pull need

dmg need

gangi:

E W Q dziękuje :)

Fiora moim zdaniem jest PRO w jungli :) 90~ ad 60 armor na 1lv mozna miec spokojnie - zalezy od runek :)

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...