Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Us czy Sg?

Sh3in

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcialem zaczac gre na globalu. Niestety na priv nie znalazlem tego czego szukalem. Moje pytanie jest takie co polecacie metin2 us czy sg ? Prosze podajcie przyklady dlaczego akurat ten a nie inny serwer waszym zdaniem.

Nagradzam like

Opublikowano

Obydwa serwery są dobre i przyjemnie się na nich gra. Lecz ja polecam Ci Metin2 SG - panuje tam przyjemniejsza atmosfera, częste eventy. Na tym serwerze na pewno nie będziesz się nudzić.

Opublikowano

SG

Na start 3 ręka, 2x drop i z tego co pamiętam 2x drop yang na tydzień. Wbijasz 9 lv i idziesz na imhe :) Na imha idzie w 1h zarobić spokojnie 7kk. (przynajmniej mi tka dropiło) a rib+9 sr 0-15 za 10-11kk kupisz. Fms troszkę taniej. Eq można się szybko dorobić. Tanie ku. Dodania bonów, zmianki, egzo, rady w sklepach w m1 ludzie sellają, jest tego sporo. All z is da się sellać na tobołku. Is tani jest.

Dodanie bony- 5-6kk

Zmianka 4-5kk

Egzo 2-3kk

Rada 1.5-2kk

Przyjemni ludzie ;) Szczególnie polecam gildie Cyganeria w Jinoo ;). Pozdrawiam przy okazji Bananovy ;D i reszte chłopaków.

Aura miecza z tego co pamietam to ok. 1kk do 1.5 max

Silne max 300k

Czarowane ostrze chyba 600k

Ogólnie jest tanio ;). Często są eventy, w weekendy zawsze jest jakiś dodatkowy exp. 2 tyg temu było +75% expa. Te bonusy sąza wojne królestw, Jak dane królestwo w którym jesteś to jest +25% expa.Nieraz nawet dają 200% expa ;).

Najlepszy global na jakim można grać.

Spoty są wolne, za ksucie jest ban

fs_pc.png

Opublikowano

SG=przyjemna atmosfera,ludzie chętnie pomagają,na start 3 ręka,łatwy drop yang w stusunku do cen...Dużo jest pozytywów ze strony SG.Gorzej z US.Bardziej polecam PL,niż US.

Jeśli sądzisz, że choć trochę obchodzi mnie twoje zdanie i to co o mnie myślisz - jesteś wbłedzie.

>>>Zapraszam grafików<<<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...