Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rengar czy to prawda?

KubeN5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio wyszła postać niejaki rengar i tak przypadła mi do gustu że chciałem go kupić.Lecz niestety słyszałem że jest beznadzieją postacią papierkowatą a jego ult jest bezużyteczny.Czy to prawda?

(Przepraszam za tyle tematów ale chciałem sie o to zapytać)

Opublikowano

Z tego co widziałem jak inni grali to rengar jest pro. Według mnie też jest op. Bije go już prawie padł, włączył ulti i go nie ma. Trollował mnie tak kilka razy. DMG też ma spore.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Ulti jest świetne odpalasz przebijasz się przez enemy team i niszczysz ad carry i ap carry , oraz jest świetne do escape :)

LM7fs.jpg

Opublikowano

Jest to bardzo dobry champ ulti nie jest takie bezużyteczne bo ujawnia wrogów, a ty stajesz się niewidzialny dzięki czemu możesz uciec. Ma slowa i stuna, bonus do dmg z q. Polecam go :D

Opublikowano

Niby tak, ale na poważniejszych meczach wczesny oracle i gra zmienia się w 5v4 na naszą korzyść tak jak napisał 2@up.

Imo ma dobre ganki ale na solo jest raczej słabym pickiem a w tfach gdy zainwestujemy w oracle nawet nie podejdzie :]

League of Legends

EU WEST - konto sprzedane.

EU NE - http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227

Opublikowano

Mam go od wczoraj i dzisiaj udało mi sie quadre walnac, przy 300 ad mozna pyknac z q wystakowanego passywa z 800 spokojnie czyli znow wchodzisz w ulte i masz 1,6k ;)

Opublikowano

topka nim nie gra na streamach xD. to o czymś świadczy zapewne....

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano
Moim zdaniem każda postać jest pro w pro rękach!

Dokładnie.

Co do rengara powiem tak że w early jest słaby ale w mid do late nabiera duużo hp, aż z czasem ciężko go zabić.Jak chodziż nim w grupie masz do wyboru zaczynać walke albo wbić do niej po cichaczu.Moim zdaniem ult to nie gówno bo znika więc CB nie widać na pewien czas, dzięki temu jest i zasadzka i jest jakieś escape mode ;)

Build trudny nie jest, mimo wszystko całego go nie pamiętam ale ładnie hp spada od niego.

1346022155-U721189.png

Opublikowano

Dokładnie.

Co do rengara powiem tak że w early jest słaby ale w mid do late nabiera duużo hp, aż z czasem ciężko go zabić.

jezeli idziesz jungle to raczej nie ma co gadac o early... jungler to jungler jest od gankow wiec w early sobie tez poradzi, chyba ze idziesz nim na solo topa to wtedy nie ma co gadac dla mnie jest tam bezuzyteczny poniewaz jest lekkim papierem... a przyjdzie mu taki nasus czy jakis twardy tank i spada ;p

Opublikowano

Nie grałem Rengarem ale jak ostatnio go widziałem na topie to miał chory dmg (w early). Na solo topie bił riven jak chciał (w early), i mnie jak gankowałem ;p

ganki kończyły się ucieczka na low.

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

Gowno>rengar

Jest to na rankedach postac z najmniejszym winratio na rankedach ,tak tak przegonil Karme

Rengar jesli niezdobedzie 2-3fragow w early dostaje takie baty ,ze to az smieszne.Fakt ma tam jakis dmg z Q i co z tego jak po prostu jest squishy gownem albo tankiem bez dmg.Ja go czesto banuje na rankedach ,ale tylko po to by go nie dostac w teamie.Narazie nikt nie wycisnal chociaz 50% tej postaci ,bo fakt jej skillset jest dobry ,ale to za malo

Opublikowano

1v1 rengar vs voli dzisiaj top

rengar 3lv

voli 5

rengar podbiega do voliego z 4 stakami furii

Q -> 5 stak furii mega Q bez cd -> ref q -> znowu q

voli leży i śpi, dostając 1200dmg w 2sec.

1v1 w early nei do zabicia.

jungler op

łatwy feed w early - lepsza bomba w late.

moim zdaniem ta postać powinna zostać albo znerfiona bardziej niż zyra albo wyjebana z ligi na zbity pysk

ew puścić za 450pz niech każdy może mieć swojego op szit rengara.

gdy widzę rengara po 2 stronie drafta wychodze

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

Rengar nie jest op, ale nie jest też usuless. Jest on dobrym solotoperem:

-doskok

-niewidka

-sustain

-milion innych plusów.

Polecam chociaż nie jest taki łatwy do ogarnięcia.

Opublikowano

gdy widzę rengara po 2 stronie drafta wychodze

W takim razie współczuję ludziom, którzy z tobą grają.

Na solo topie bez większych problemów kontruje go: Yorick, Teemo, Jayce, Olaf, Irelia oraz wszechpotężny Pink Ward.

Czy tak trudno jest wrzucić warda do krzaków i trzymać się z daleka, kiedy Rengar w nich jest? Jeszcze nie widziałem żadnego rankeda, w którym Rangar byłby OP. Jedynie na normalu ludzie cisną się w early do krzaków jak potłuczeni i dostają po dupie. Tak, tak, ma przesadzone obrażenia w early, ale tak trudno się trzymać dołu linii (mowa o solo q) i sobie spokojnie farmić?

Nie mówię, że jest on useless, ale przez przesady. Wystarczy pomyśleć. IS THIS TOO HARD FOR YOU GUYS?!

7m9a.png

Opublikowano

Rengar, cienka postać. Jeśli on wygrywał z Riven w early, to ta riven powinna dostać perma za " słaby gracz " ( ostatnio dostałem bana na tydzień za wysyłanie raportów na noobów z teamów na rankedach oO ). Rengar od razu kojarzy mi się z warwickiem, ale się różnią, ponieważ : rengar mocny early, ww wszechpotężny w late. Więc jeśli jesteś rengarem w jungli, a w przeciwnym warwick, to szybko po blue buffie, zasuwaj do niego pod red bufa - first blood gwarantowany, chyba, że jesteś mlonem. przepraszam jeśli spieprzyłem składnie, nie chce mi się od nowa czytać.

Kiedyś było ważne jakim jesteś ziomkiem

dzisiaj patrzą na mnie krzywo, jak wyciągam drobne

to może kwestia tego kto jak bogatą ma rodzinę

choć nie miałem wcale gorzej to nie patrzę kto ma ile

Opublikowano

Nie ma co sie nim zachwycac znajc riot i tak go znerfia a pozatym mam go powiem tylko tyle , ze ma bardzo mocny early game (bardzo dobre ganki) jednak w late gamy zbyt duzo nie robi . Jak nie wyffedujesz sie na poczatku to w late masz cholernie trudno bo nawet jak dobrze wykorszystasz swoj ult z pasywem to nie zabijesz tego ad carry/ap carry bo masz zamaly dmg . Na chwile obecna nie radzil bym go kupywac.

Opublikowano

Rengar nie jest świetny nie ma aoe cc które mogą wygrać grę daje rade dość dobrze w jungli ale to nie to co np malph czy shen . Ale jeżeli myślisz nad jego zakupem to pamiętaj że są lepsze picki od niego

1396292564-U784394.png
Opublikowano

widać że nie potraficie nim grać skoro mówicie że ejst słaby.

całą noc grałem na koncie kolegi tym champem rankedy.

wbiłem w nocke 1500 z 1230~

why? coz rengar solotop.

Nawet pink wardy stanowiły problem, bo push lane na hama, szybki gang na mida, top przechodził do przodu i dostawał po dupsku.

grałem tam raz vs jayce raz vs teemo i jakoś ich niszczyłem bez zwałki.

najgorsze staty tej nocy to 13-6, najlepsze 23-1

rengar jest nieco trudny ale TOTALNIE OP. jeśli w mid game ad carry padało na QQWE po czym ult i mnie nie ma, to było trochę jak talon, NUKE THAT SHIT OUT OF HIM. Ofc przez małe CD w tfach zdąrzyłem wbić 2gi raz i zrobić jakiegos doubla z palcem w nosie

wystarczy ogarnąc skila i pasywa.

rengar dla mnie jest totalnie op shitem i go nienawidzę dlatego nigdy nie będę go kupować. wolę stare dobre postacie, tak jak teraz nie wiem kogo kupić za 6300, myślałem nad darkiem ale jest dla nobów (too easy), więc pomyślę nad yorickiem/vayne ew fizz.

Ktoś miał problem z tym że wychodzę jak widzę rengara -> wychodzę z lobby, z resztą nie tylko ja:

(chat)

- omg rengar

- troll i leave (ja)

- why lol

- hate rengar

- lol me too

- same here

(koleś od "lol me too" sam wychodzi)

Rengar jest przejebany na maksa.

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...