Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobic zeby inni mogli wbic na mojego priv?

Wrona^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie: Jak udostepnic innmy graczom zeby mogli wbic na mojego priv serva =]?

<m4tt> wiesz.. 67% dziewczyn nie uzywa mozgu

<funky_girl> ja naleze do tych 13 %

itf_logo.gif0de423c3eda0f802.jpg

Opublikowano

Na poczaku musisz mieć wszystkie wszystkie pliki:login itd

Opublikowano

LoL??

Mamy wszystkie pliki hejoo pobudka...

Login serv[x]

World serv[x]

Server files[x]

Pobudka....

Dołączam sie do prosby

@DOWN

a Do Visty??

Opublikowano

Klik

Nie dziala na Win XP :/

PolandMS

[X]Login Serwer - 100%

[X]World Serwer - 100%

[..]Dropy z potworkow - 48%

[..]Sklepy - 13%

[X]Warp NPC - 100%

PolandMS - Postacie

Job: SuperGM

Level: 255

Nick: [GM]Swirek

Opublikowano

Dzieki cos pokombinuje =]

<m4tt> wiesz.. 67% dziewczyn nie uzywa mozgu

<funky_girl> ja naleze do tych 13 %

itf_logo.gif0de423c3eda0f802.jpg

Opublikowano

Ok juz Czaje jak to działa udało sie mi sie z kumplem połączyć ,jak cos to jutro powiem co i jak jak ktos chce wiedziec lekka kosmettyczna zmiana tego vo jest na odinie pokazane :D 1 minus dość spore laggi kumpel miał przez hamachi

maple0005iw1.jpg

juventus6zm9.png
Opublikowano
Ok juz Czaje jak to działa udało sie mi sie z kumplem połączyć ,jak cos to jutro powiem co i jak jak ktos chce wiedziec lekka kosmettyczna zmiana tego vo jest na odinie pokazane :D 1 minus dość spore laggi kumpel miał przez hamachi

maple0005iw1.jpg

no to powiedz co trzeba zrobić, bo ja już próbuję z pół godziny tym sposobem i już nawet nie mogę na postać wejść bo jakieś błędy wywołuje. Jak możesz to daj jakoś tak od początku do końca żeby nie było trzeba dopytywać :)

Opublikowano
Klik

Nie dziala na Win XP :/

Nigdzie nie pisze, ze nie dziala na XP ;)

W najblizszym czasie sprobuje przetlumaczyc tego tutka, na razie instaluje jeszcze raz caly ten shit, potrzebny to postawienia serwera, bo mialem formata ;/

Opublikowano

Po 1) Sciagacie hamachi instalujecie tworzycie jakąś sieć Np MapleStory

2)Wchodzicie do folderu z plikami serwerowymi TitanMSRev003\MapleStoryServer\MapleStoryServer tam klikacie na LoginPacket.ccp zjeżdzacie na sam dół zamieniacie w linijkach : Wpisujecie swoje IP z HAMACHI NP umnie to jest 195.185.213 i wpisujecie tak jak na przykładzie poniżej:

packet.addByte(5); // IP

packet.addByte(195);

packet.addByte(185);

packet.addByte(213);

/*

packet.addByte(5); // IP

packet.addByte(195);

packet.addByte(185);

packet.addByte(213);

/*

packet.addByte(5); // IP

packet.addByte(195);

packet.addByte(185);

packet.addByte(213);

*/

sdsdszq4.jpg

3) Wchodzicie do C:\WINDOWS\system32\drivers\etc otwieracie plik Host (np notatnikiem)

dodajecie na koniec linijke podobnie jak na odinie ale z ta róznica ze na poczatku jest wasze IP

tzn: 5.195.185.213 login.odinms.de

druga osoba która chce z wami grac wpisuje to samo w hoscie tzn 5.195.185.213 login.odinms.de (ofc musi byc z wami w sieci hamachi)

i odpalacie przez grzyba z odina maple i działa ja tak robiłem z kumplem i działa w 100%

juventus6zm9.png
Opublikowano

Yyy ja odpalałem z grzyba odina v51 znalezionego gdzieś w którymś temacie o odinie to zawsze włączał mi sie patcher... Możesz upnąć swojego grzyba? x)

Opublikowano

Ja Gram na wersji 0.52 na innych nie wiem czy działa ja jak włączam grzyba to mi sie nie włącza pather tylko normalnie maple, a czy w hoscie masz tylko ip z hamachi ?

MapleGrzybek 0.52

Tak zarówno ja jak i kumpel gramy GM dzis rano we 3 gralismy :D

juventus6zm9.png
Opublikowano
Ja Gram na wersji 0.52 na innych nie wiem czy działa ja jak włączam grzyba to mi sie nie włącza pather tylko normalnie maple, a czy w hoscie masz tylko ip z hamachi ?

MapleGrzybek 0.52

Dzięki za grzyba x) zaraz sprawdzę ;) A co do hosts to mam tam localhosta i moje ip z hamachi.

Edit: No niestety wyskakuje mi "zła wersja klienta"... to pewnie przez to, że jak dzisiaj dowiedziałem się, że nowy rev pozwala grać na v0.53, ściagnałem tegoż patcha... Jakaś rada?

Opublikowano

Zrób dokładnie tak samo tylko zassaj Grzybka z odnina pod wersje 0.53 mysle ze bedzie działac aj sie nie motam ze swoim crzybkiem tylko zmieniam ip i biore z odina i działa ;]

Screen

juventus6zm9.png
Opublikowano

Mi wyskakuje że mam Server checka. Jeszcze sie niepodłączyłem z drugą osobą.

Mógłby ktoś sie podłączyć do mojego Hamachi?

Opublikowano

Dzis juz nie ale jutro jak ktos chce to moze sie domnie podłaczyc, host ma wygladać tak: ip dla przykładu, wpisujecie swoje z hamachi, osoba która chce z wami grac ma miec tak samo, to samą wersje maple ,

hostov0.jpg

juventus6zm9.png
Opublikowano
Zrób dokładnie tak samo tylko zassaj Grzybka z odnina pod wersje 0.53 mysle ze bedzie działac aj sie nie motam ze swoim crzybkiem tylko zmieniam ip i biore z odina i działa ;]

Screen

Logan a nadal używasz "DxWnd" ?

I zamiast klikać ikonkę "localhost" to dodajesz do DxWnd Grzybek odina i po przez niego wchodzisz ?

Opublikowano

Ja nawet W folderze nie mam żadnego localhosta mam tylko grzybka z odina maplepathera i maplestory , DxWnd używam czasem, łatwiej wtedy się komendami bawić

juventus6zm9.png
Opublikowano

Zrób tutka bardziej lepszego, czyli co mam uruchomić i itd.

Gdy uruchamiam odina to musze jeszcze uruchomić to MapleStory z folderu Titana?

Opublikowano
Zrób tutka bardziej lepszego, czyli co mam uruchomić i itd.

Gdy uruchamiam odina to musze jeszcze uruchomić to MapleStory z folderu Titana?

Jaką wersje masz mapla ?

(jeżeli v.52 wytłumaczę ci i zobaczymy czy uda ci się wejść na mój server)

Opublikowano

Mam wersje v52. Czy mam uruchomić ten pliczek z Titana??

Edit@@

Teraz nie moge spr. czy działa. Mój partner jest offline ;/

A gdy jest offline też moge grać przez hamachi??

Opublikowano
Mam wersje v52. Czy mam uruchomić ten pliczek z Titana??

Edit@@

Teraz nie moge spr. czy działa. Mój partner jest offline ;/

A gdy jest offline też moge grać przez hamachi??

Podaj swoje gadu bo przez forum to za dużo roboty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...