Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw

Miksterek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale różnica w cenie też istnieje, i to jest problem. Ogólnie ten procek w jakimś teście był porównywalny w grach do E8400, a on jest porównywalny do PII X2 - na tej samej grafie miałem ~5% więcej na Przemku.

Opublikowano

Ech zapomniałem, że jego ogranicza budżet ;D

Może by coś z używek złożył? Mógłby jakoś tanio to wylicytować albo poszukać kogoś na forach IT kto sprzedaję i3 530/550 z mobo. Do tego jakieś tanie DDR3. tańszy GTX260 216SP, tańszy XFX 450W/OCZ 500W, dysk 500GB używka do 200zł. Jakby coś mu zostało jeszcze (a na pewno zostanie) może dokupić znakomitą Ferę Pro i wykręcić i3 na 4.2GHz+

Opublikowano

Problem z 1156 jest taki, że i5 750, czyli de facto jedyna sensowna zmiana na tej podstawce daje jakieś 30%więcej niż przeciętny Phenom II X4, a na 1155 spokojnie rozwiniemy się do np. i5 2500K, który po OC podwoi wydajność takiego Phenoma. Od 1156 lepszą opcją jest zakup jakiejś płyty pod AM3+ (chociażby 970 Pro3 - 230zł na allegro) i poszukanie procka pokroju Athlon X3/X4 - może uda się odblokowac do pełnego Phenoma a w przyszłości zmienić na FX'a II Gen.

Z tym, ze to wychodzi drożej niż 1155 z Cielakiem.

Opublikowano

Z postów autora wywnioskowałem, że nie będzie zmieniał CPU na razie więc dałem mocniejszy na 1156, a i5 760 po o/c to nic innego jak 2500k na stock.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...