Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Jakiej nacji czołgi w WoT są najlepsze?

rafalid9912

Jakiej nacji czołgi w WoT są najlepsze ?  

105 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej nacji czo?gi w WoT s? najlepsze ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I odezwał się newbie, byś czytał ze zrozumieniem to byś zrozumiał że chodzi o to że ruskie są łatwe w obsłudze,a więc nawet słaby gracz może nimi dobrze grać i łatwo ruskimi czołgami nauczyć się grać.

1372333810-U137250.jpg

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Emmmm, Flap nic nie pisał, że są naj ,wręcz przeciwnie, tylko że są łatwe i w tym go popieram mimo, że nie umiem nimi grać xD . Wiele razy pisał, że każdy tank jest dobry, tylko trzeba potrafić go okiełznać. Co do francuskich, ciężkie nieźle sprawują się jako snajperzy, szybko leci 6 kulek, minimum 1200 dmg (VIII tier ) jak wszystko ładnie wejdzie i podczas ładowania zmiana pozycji.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Dzięki znajomemu mam teraz zaje**stą nazwę :F

Opublikowano

Ja lubie najbardziej ruskimi ,dobry pancerz dziala bardzo dobre, napewno francuskie to nendza bo oprocz amx lekkich reszta to srednie. Dajmy na to Amx50B ktory jedzie po rozpedzeniu tyle co t-50 (4 tier do zwiadu)

Opublikowano

30 osób zagłosowało na ZSRR a nawet nie połowa się nie wypowiedziała dla czego, jest głupi stereotyp że ruskie są najlepsze A TO NIE PRAWDA.

Następnym razem jeżeli macie zamiar zagłosować w ankiecie, to najpierw uzasadnijcie swoją odpowiedz!

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

bo wiekszosc z nich pewnie mysli:" ludzie najczesciej graja ruskimi czolgami wiec napewno sa najlepsze"

i zapewne nie znaja ich wad ani zalet

860331433165800174608.png

Opublikowano

Francuskie 2 głosy chyba ludzie tak zaznaczyli bo grali tylko Reno xD . Francuski BatMan moim zdaniem na 10 tierze teraz jest bardzo dobry.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Kocham amerykańskie M103 i T34 :P

Według mnie najlepsze czołgi w grze.

Pamiętam M103 z CodenamePanzers; Cold War. Oglądając go na YT przypominał mi coś, nie mogłem sobie przypomnieć, teraz muszę spróbować nim zagrać. Jaki ma tier?
Opublikowano

9 o ile pamiętam, przynajmniej taki miał.

Ja zagłosowałem na rosyjskie, przyjemnie się nimi gra i są dobrzy choć mają momenty tragiczne.

Przykład : KW-1/KW-1S to są boskie czołgi, KW-1S rozwaliłem 10 tiera IS-4 i 10 tiera E-100

Przykład tragiczny : T-28 - jest to teraz strasznie lipny czołg

IS na począku : Trzeba nim uzbierać 15k expa na wieżyczkę, inaczej ma 76 mm Czyli nic jak na ten tier.

T-150 : Porażka na początku, potem jeszcze nawet

KW-2 : Zwany rosyjski kibel, T-46 przebiłem kibla.

Czemu nie na :

Francuskie :

Uważam że Francuskie czołgi 1-6 tier są największym gównem jakim znam, wogle mi się nie podobają na początku, choć potem nawet fajne.

H35, nie przyjemny

Amx 38 porażka

Amx 40 porażka

ELC AMX już jakaś poprawa

Amx12t większa poprawa

/

D1 fajnie się gra, dobry

D2 do dupy się gra, nie dobry

B1 największa porażka jaką znam, 4 tier a 45mm, wrzuca często do 7 tierów

BDR G1B dla dużej grupy osób najgorszy 5 tier.

ARL 44 to nareszcie jakaś poprawa

Nie USA :

No generalnie mogłyby być dobre, ale jakoś mi się źle patrzy np. na T1 HT czy M6 taka kupa narzucanego złomu, masywny, ogromny łatwo trafić, nie przypadły mi do gustu.

Nie Niemcy :

Niemcy są dobzi gdyby nie rosjanie to bym na nich zagłosował, prawda miałem sam czasami ciężkie momenty tą nacją np. początek pz 35t, 6 walk, 6 przegranych...

Ale generalnie każda nacja ma swoje atuty ;

Francja daje na pancerz, potem szybkość

Niemcy dają na dobrą penetrację i szybkie celowanie

Rosjanie na ogromny dmg (5 tier 152mm), ciężkie czołgi

USA na speed, mobilność

Hejho! :)

Opublikowano

9 o ile pamiętam, przynajmniej taki miał.

Ja zagłosowałem na rosyjskie, przyjemnie się nimi gra i są dobrzy choć mają momenty tragiczne.

Przykład : KW-1/KW-1S to są boskie czołgi, KW-1S rozwaliłem 10 tiera IS-4 i 10 tiera E-100

Przykład tragiczny : T-28 - jest to teraz strasznie lipny czołg

IS na począku : Trzeba nim uzbierać 15k expa na wieżyczkę, inaczej ma 76 mm Czyli nic jak na ten tier.

T-150 : Porażka na początku, potem jeszcze nawet

KW-2 : Zwany rosyjski kibel, T-46 przebiłem kibla.

Czemu nie na :

Francuskie :

Uważam że Francuskie czołgi 1-6 tier są największym gównem jakim znam, wogle mi się nie podobają na początku, choć potem nawet fajne.

H35, nie przyjemny

Amx 38 porażka

Amx 40 porażka

ELC AMX już jakaś poprawa

Amx12t większa poprawa

/

D1 fajnie się gra, dobry

D2 do dupy się gra, nie dobry

B1 największa porażka jaką znam, 4 tier a 45mm, wrzuca często do 7 tierów

BDR G1B dla dużej grupy osób najgorszy 5 tier.

ARL 44 to nareszcie jakaś poprawa

Nie USA :

No generalnie mogłyby być dobre, ale jakoś mi się źle patrzy np. na T1 HT czy M6 taka kupa narzucanego złomu, masywny, ogromny łatwo trafić, nie przypadły mi do gustu.

Nie Niemcy :

Niemcy są dobzi gdyby nie rosjanie to bym na nich zagłosował, prawda miałem sam czasami ciężkie momenty tą nacją np. początek pz 35t, 6 walk, 6 przegranych...

Ale generalnie każda nacja ma swoje atuty ;

Francja daje na pancerz, potem szybkość

Niemcy dają na dobrą penetrację i szybkie celowanie

Rosjanie na ogromny dmg (5 tier 152mm), ciężkie czołgi

USA na speed, mobilność

USA tez ma szybkie zgranie. Jaki 5 tier ma 152 mm ?

636451494245979649038.gif

Opublikowano

KW-2 , up 7.2 aktualizacja był 5, teraz zobaczyłem że w akt.7.3 jest dalej na wysokości KW-1 lecz jest tierem 6. Tak więc 5 tier i 122mm(KW-1) to i tak jest dużo.

Hejho! :)

Opublikowano

Mhm. USA mają swoje minusy;) Co prawda T29 na VIII tierze, a jego następcy to już w ogóle jest unfair, ale nic..

"Wszystkie są jak się umie nimi grać" - Taa.. Co ma piernik do wiatraka?:)

Opublikowano

chyba to że jak umiesz wykożystać coś w czołgu np pancerz to będziesz lepszy niż ten który ma lepszy pancerz ale go nie wykorzysta dobrze ;)

Opublikowano

Moim zdaniem ten temat nie ma sensu...

Bo np moim zdaniem najlepsze czolgi ciezkie sa w nacji niemieckiej, wyjatkiem jest 10 tier

czolgi srednie najlepsze sa w usa lub w zsrr bo patton czy t54 to lepsze czolgi niz e-50 czy tez p2

tak samo jest z czolgami premium... zamiast lowe wzialbym t34 bo przynajmniej dzialo czolgu t34 zabierze cos wiecej...

Wiec nie da sie okreslic ktora nacja jest najlepsza...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Moim zdaniem ten temat nie ma sensu...

Bo np moim zdaniem najlepsze czolgi ciezkie sa w nacji niemieckiej, wyjatkiem jest 10 tier

czolgi srednie najlepsze sa w usa lub w zsrr bo patton czy t54 to lepsze czolgi niz e-50 czy tez p2

tak samo jest z czolgami premium... zamiast lowe wzialbym t34 bo przynajmniej dzialo czolgu t34 zabierze cos wiecej...

Wiec nie da sie okreslic ktora nacja jest najlepsza...

Da się określić. Jak dla mnie niemcy, bo nimi mi się gra najlepiej. Nie patrzę na atuty czołgów średnich innych nacji czy czołgów ciężkich, tu liczy się frajda.
Opublikowano

Każdy powie tu co innego, bo to zależy tylko i wyłącznie od tego jakimi czołgami się grało i jakie się pokochało :)

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...