Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Jakiej nacji czołgi w WoT są najlepsze?

rafalid9912

Jakiej nacji czołgi w WoT są najlepsze ?  

105 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej nacji czo?gi w WoT s? najlepsze ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Opisz swoj styl gry. To co lubisz w czolgach: celnosc zwrotnosc dmg penetracja czas celowania i ladowania itp. To ci doradzimy bo tak to nie ma sensu.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Każda nacja jest spoko na swój sposób technika gry i temperamęt dopierookreśla jakiego czołgu potrzebujesz nieda się określić która nacja jest najleprza każda nacja ma swoje leprze i dobre strony ale jak potrzebujesz szybkiej odp to z tego co widze to USA ale po następnym patchu może si,ę wszystko zmienić w końcu gra jest w wersji beta wybór należy do ciebie

Opublikowano

Niby rosyjskie na początek najleprze tak zwane OP ale po dłyższym zastanowieniu dochodzę do wniosku (oczywiście to jest tylko moje zdanie) że lepiej grać gorszymi nacjami żeby skkila wyrobić np grasz IS-3 a nagle masz ochotę poćiskać francuzami całkieem inny styl gry tak samo prześadasz się na hamburgery terz co innego całkiem inna taktyka zwłaszca w hewi albo grasz medami a nagle prześadasz się na KW-2 ja np mam z tym problem

Opublikowano

Początkowy gra Rosyjskimi. Pożniej jak ogarniasz niemki to niemki a poźniej USA.

Także moim zdaniem USA,Niemki są najlepsze Rosysjkie też ale dla tych "początkowych" co "szkolą swoje umiejętności".

Opublikowano

Ja zaczynałem rosyjskimi i powiem że nigdy nie miałem problemu czy to na amerykańce czy francuzów się przesiadałem. Rosyjskie szturmowe HT mogą rozjechać wszystko jeśli wykorzystasz ich potencjał. Grając jak klasycznymi HT prawdopodobnie to każdy ciebie będzie rozjeżdżał

Opublikowano

Każda nacja ma coś co ją wyróżnia na tle pozostałych.

Przykładowo jeśli miałbym wybrać artkę, wybrałbym Francję, bo nimi gra mi się najprzyjemniej. Z kolei jeśli chodzi o TD, najbardziej podobają mi się amerykańskie, bo większość ma obrotową wieżę. Rosja i Niemcy mają za to bardzo dobre HT (Tiger P wymiata).

Wszędzie znajdzie się coś co przypadnie Ci do gustu.

qsHVsoT.png

Opublikowano

Jak dla mnie to Francja. Uwielbiam je za mobilność. Ach, ten mój styl grania nimi, te wyzwiska w moją stronę oraz wyzywanie od najgorszych i noobów. Potem ratuję sytuację a oni nie wiedzą co odpisać albo nadal mnie obrażają. Takie uroki mojego grania ale nadaje to dodatkowego smaczku -^^-

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Dzięki znajomemu mam teraz zaje**stą nazwę :F

Opublikowano

Każda z nacji ma plusy i minus w swoich czołgach nie mogli zrobic nacji idealnej np. Niemieckie E-100 i Maus są powolne ale mają swietny pancerz i duzo hp,a Rosyjskie maj duzą mobilność ale mniej hp.

Opublikowano

Francuzy: tylko ostatni foch (X tier) (z niszczycieli ) bo inne to... bleeee...

Amerykanie: niszczyciele, moim zdaniem najlepsze ze wszystkich (oprocz ostatniego focha)

Rosjanie: dobre ciężkie

Niemcy: zajebiste ciężkie, zajebiste średnie, zajebiste niszczyciele, zajebista arta... tyle do powiedzenia :D

shoob.png

Opublikowano

ja osobiście gram rosjanami i dobrze mi sie nimi gra miałbym już IS'a ale byłem niezdecydowany w którą stronę mam iść i tak wyszło że wybadałem kw-1s kw-2 t-150 a teraz wolałbym iść cały czas kw-1s do is'a wiem jestem niezdecydowany

Opublikowano

Dobrze robisz ze wszystko odblokowujesz bo tak jak bys chcial droge rozwoju zmienic to znowu bys musial czolg zmienic.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Grałem niemieckimi czołgami. Dążyłem do mausa, kupiłem Tiger'a (P) i poszedłem w kolejne drzewko czyli rosyjskie tank'i. Czołgi bardzo wytrzymałe, ale dla mnie za wolne(na niskich tierach). Myślałem nad Amerykańskimi czołgami, ale nie wyróżniały się na tle innych frakcji. Zainwestowałem w francuskie wyścigówki. Moim celem było kupno bat.chat., ale dobrnąłem tylko do lorraine(kupiłem jeszcze jak było na VIII tierze), przyszły wakacje i odechciało mi się grać w WoTa. Śmiało mogę napisać, że rosyjskie czołgi są najlepsze jak ktoś jest cierpliwy i nie wyrywa się(na niskich tierach), bo jak trafi się dobra armata to schować się bedzie ciężko, a już na górnych szczeblach drzewka są czołgi bardzo mobilne i mają gruby pancerz(jak starsze modele).

Dla takich postrzeleńców jak ja najlepsze są francuskie tank'i, bo często inni nie doceniają mocy 6strzałowego magazynka i potem tego żałują.

Moja ocena:Rosyjskie najlepsze(na nie oddałem głos), francuskie dają mi największą radość z gry.

Opublikowano

Nigdy nie lubiłem grać leichtraktorem, może dlatego ze mam na nim 0 wygranych

Wiec nie lubie niemieckich

Amerykańskie miały zawsze słaby pancerz, dlatego lubie je rozwalać.

To z wad. Z zalet każda nacja ma swoje ^^

Francuskie - penetracja/magazynek

rosyjskie - bo liczy się pier*lnięcie

amerykańskie - mobilność / działka

niemieckie - pancerz

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

No i jak zwykle wszystkie newbie dają na ruskie, co jest nie prawdą bo ruskie czołgi nie są najlepsze tylko najłatwiejsze.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No i jak zwykle wszystkie newbie dają na ruskie, co jest nie prawdą bo ruskie czołgi nie są najlepsze tylko najłatwiejsze.

no i jak zwykle odezwal sie ten co nic nie wie kazdy czolg jest DOBRY tylko trzeba nim potrafic grac

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...