Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moku Craft [Dedyk, całodobowy, zapowiedź]

liloon

Serwer  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak si? zapowiada serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-373426-0-38240100-1345826681_thumb.jpg

IP: s1.csrv.pl:26688

White Lista na czas budowy mapy (Otwarcie do 30.08 tego roku)

Załoga odpowiedzialna za wygląd i sam serwer:

HeadAdmin: MokerPL

Admin: B3ND3R12

Admin: KroPie

Admin: JRayJoper

Architekt: Liloon

post-373426-0-25580100-1345826646_thumb.jpg

Serwer FB, w którym każdy znajdzie coś, co nie tylko przypadnie mu do gustu, ale spowoduje, że serwer stanie się wyjątkowy, a gracz zechce zostać w nim na dłużej. Eventy, budowle, działki, rangi, survival, a nawet Administracja. Gracz nie zostaje postawiony w pustym świecie i zdany na siebie, dzięki rangom może się piąć w górę i stać się kimś ważnym dla serwera i jego graczy. Jeżeli rozpoczniesz grę z nami, wybierz podstawowe miasto, znajdź wolną działkę i poproś Administrację o przydzielenie jej. Jeżeli nie ma nikogo, kto może dać Ci teren, wybierz się do Dziczy, czyli mapy surowcowej, by zdobyć odpowiednie materiały do budowy Twojego domu. Rangi dostępne dla graczy to: VIP, ProGracz, Budowniczy, Architekt, a może i nawet Moderator, kto wie? Może kiedyś nawet Admin?

Co dają konkretne rangi?

VIP:

Może korzystać z /warp, więc nie musi przenosić się na spawn i szukać odpowiedniego teleportu.

Dostaje 2 dodatkowe działki w podstawowych rozmiarach 15x15.

Dostaje jednorazowy datek w wysokości 5 000. (W formie serwerowej waluty)

Dostaje jednorazowy datek w postaci diamentowego zestawu narzędzi.

Może korzystać z latania na szklanym dywanie.

Dostaje prefix "VIP" w odróżniającym się kolorze.

ProGracz:

Dostaje drugą działkę w rozmiarach 15x15.

Może założyć swój sklep.

Dostaje prefix "ProGracz" w odróżniającym się kolorze.

Budowniczy:

Dostaje cuboidy na swoje konstrukcje bez konieczności składania projektu.

Dostaje prefix "Budowniczy" w odróżniającym się kolorze.

Architekt:

Dostaje możliwość korzystania z WorldEdit.

Dostaje możliwość korzystania z WorldGuard.

Dostaje tryb Kreatywny na życzenie.

Rangi zdobywa się:

VIP - Zakupienie.

ProGracz - Czas gry na serwerze powyżej 3 tygodni.

Budowniczy - Wykonanie 3 projektów godnych rangi.

Architekt - Budowniczy o sporym zakresie projektów i zasługach dla serwera.

post-373426-0-13440100-1345826624_thumb.jpg

Na serwerze niemal co dzień odbywają się Eventy; Parkoury, Wyścigi, Spleef i inne. Część Eventów, które będą miały miejsce na serwerze to nasze pomysły, jednak będą realizowane w trakcie "istnienia" serwera, to znaczy, kiedy ten się rozkręci. Nagrody za udział w konkursach są na tyle opłacalne, by móc wykorzystać je samemu w rozgrywce survivalowej lub sprzedać w sklepie / skupie i cieszyć się fortuną.

post-373426-0-45565400-1345826609_thumb.jpg

RainCity to miasto, gdzie swoje domy posiadają wybitne osobistości serwera, to znaczy Ci, dzięki którym serwer staje się piękny. Jeżeli posiadasz dom, który wyróżnia się wyglądem od innych, czyli po prostu szczena przy nim opada, z pewnością dostaniesz od zarządcy RainCity (Liloon'a) dodatkową działkę w tymże mieście, której rozmiar stanowi obszar 25x25. Nigdzie indziej nie można zdobyć takiej działki. Ponadto w RainCity znajduje się sklep budowlany (Ikea) i FastFood, widoczny na obrazku powyżej. Nie martw się, jeżeli budujesz w stylu średniowiecznym lub jakimś, który może nie odpowiadać nowoczesnemu stylowi RainCity to możesz po prostu poprosić o działkę w innej dzielnicy, o których niżej.

post-373426-0-59571400-1345826563_thumb.jpg

Dzielnice RainCity zaspokoją potrzeby wszystkich wybitnych budowniczych. Jeżeli budujesz domy typowo nowoczesne, to z pewnością spodoba Ci się dzielnica Deszczowa, czyli podstawowa, w której pojawiasz się po przejściu przez teleport na Spawnie. Jeżeli wolisz klimaty średniowieczne - Wybierz dzielnicę zamkową, do której droga wiedzie obok Ikei. Zaś, kiedy lubisz szare, smutne domy, nie korzystasz z kolorów, lub lubisz budować ruiny - Dzielnica Szara będzie dla Ciebie najlepsza (Widać ją u góry).

Jeżeli macie jakieś pytania, kierujcie je do Liloon'a, Skype: liloonek

Zapraszamy do wymiany zdań i czekania, serwer już niedługo będzie Wasz!

Tja... Można dodać "C" w tytule? (MokuCraft) Nie trafiłem w "C" i nie zauważyłem...

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

Trosze ci się tytuł pomylił zamiast napisać Moku Craft pisze Moku raft.

Przeczytaj temat do końca C: Wiem, poprosiłem o zmianę.

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

Nie polecam, byłem na tym serwie moderatorem od eventów. Zostałem wyjebany z administracji za to, że frajerzy którzy nic nie robili na serwerze, tylko się opierdalali naskarżyli na mnie do MokerPL, który wyjechał na wakacje i nie był obecny na serwerze. Skarga dotyczyła tego że organizowałem nielegalne eventy, no kur, starałem się jak mogłem, dawałem działki, założyłem nowego cuba na mapę, bo 1 gość który miał op-a, zdjął go z całej mapy. Dawałem wszystkim od nowa działki, pomagałem, organizowałem eventy spleef, parkour własnej roboty, podczas gdy reszta administracji miała to w dupie i nic nie robiła, a jak robiła to się opierdalała.

Teraz powiem coś o mapie i administracji.

Myślicie że oni budują te budynki? Gówno prawda, większość budynków jest ściągana z neta i wklejana na mapę. MokerPL zna się na komendach i pluginach, ale jego team umie dawać tylko działki i budować swoje domki na działkach. W sumie i KroPie (suchy jak suchar) który prowadzi monotonne życie serwerowe typu ,,KTO CHCE DZIALKE?'', też trochę zna się na komendach, ale jest po prostu nudny.

Gdy napisałem do MokerPL, że mapa nie jest ich odpowiedział, że budowle nie muszą być budowane przez Team i jak mi się nie podoba, to nie muszę tutaj grać, po pewnym czasie dostałem op-a i moderatora bez żadnej rekrutacji.

Na koniec dodam motto serwera :

Dobór obiboków do administracji -> Szukanie budynków w necie i wklejenie ich na mapę -> Wgranie pluginów -> Prezentacja serwera = Serwer w 7 dni!

Dla początkujących graczy minecraft serwer jak ta lala!

Opublikowano

Nie polecam, byłem na tym serwie moderatorem od eventów. Zostałem wyjebany z administracji za to, że frajerzy którzy nic nie robili na serwerze, tylko się opierdalali naskarżyli na mnie do MokerPL, który wyjechał na wakacje i nie był obecny na serwerze. Skarga dotyczyła tego że organizowałem nielegalne eventy, no kur, starałem się jak mogłem, dawałem działki, założyłem nowego cuba na mapę, bo 1 gość który miał op-a, zdjął go z całej mapy. Dawałem wszystkim od nowa działki, pomagałem, organizowałem eventy spleef, parkour własnej roboty, podczas gdy reszta administracji miała to w dupie i nic nie robiła, a jak robiła to się opierdalała.

Myślicie że oni budują te budynki? Gówno prawda, większość budynków jest ściągana z neta i wklejana na mapę. MokerPL zna się na komendach i pluginach, ale jego team umie dawać tylko działki i budować swoje domki na działkach. W sumie i KroPie (suchy jak suchar) który prowadzi monotonne życie serwerowe typu ,,KTO CHCE DZIALKE?'', też trochę zna się na komendach, ale jest po prostu nudny.

Gdy napisałem do MokerPL, że mapa nie jest ich odpowiedział, że budowle nie muszą być budowane przez Team i jak mi się nie podoba, to nie muszę tutaj grać, po pewnym czasie dostałem op-a i moderatora bez żadnej rekrutacji.

Dobór obiboków do administracji -> Szukanie budynków w necie i wklejenie ich na mapę -> Wgranie pluginów -> Prezentacja serwera = Serwer w 7 dni!

Wybacz, ale mapę buduję ja w niemal całości. Klocek po klocku. Osobiście pilnuję, drę ryja po Mokerze, KroPie'. i innych, kiedy wprowadzają jakiś bezsensowny patent do serwera. Np. Zabroniłem budować "Darmowego jedzenia", kiedy istnieją sklepy z jedzeniem. Taka mała pierdoła, a jednak ma swój przelicznik na całokształt serwera. Nie bój się, nie pierwszy raz pomagam lub zajmuję się serwerem, tym razem nie pozwolę, żeby coś było niedociągnięte. To, że zostałeś "wyjebany", bo się nie nadawałeś to Twoja sprawa. Będziesz teraz prześladował serwer? Administracja składa się po części z osób, które opłacają serwer, więc ranga po prostu im się należy, ale nie pieprz głupot, że nie zajmujemy się serwerem. Twoje zachowanie, które prezentowałeś mówiło samo za siebie. Szkoda mi na Ciebie słów, a Twoje zdanie się nie liczy. Wybacz, ale tak jest.

Proszę o ukaranie osoby wyżej za nieocenzurowane słownictwo.

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

Słuchaj sharp, Zostałes ''wyjebany z serwera'' nie dlatego że robiles jakies ''Eventy'' tylko dlatego, że administracja powiedziała mi że usunąłeś cuboida z całego miasta i po prostu dali ci perma,nie wiem czy tak było ale teraz po nowej odsłonie serwera wszyscy zostaną odbanowani i będą mieli drugą szansę. A ty słuchaj : Mapy nie ściągałem z innego serwera, tylko sam Zamek który był spawnem w mieście 2 był sciagniety ! Reszte robiłem sam. I nie mów że się ''opierdalamy'' bo tak nie jest, teraz jest nowa, ogarnięta Administracja i myśle że będzie się dobrze grało.I mówie

Ci jeszcze raz: Na mape która była na serwerze NIC NIE BYŁO WKLEJANE !!! Mape na serwer tworzyłem sam w 26 bez żadnej pomocy więc nie gadaj...

Myślę że wszystko ci wytłumaczyłem, a i jeszcze jedno jeżeli ten PermBan za to usunięcie cuboida to pomyłka to przepraszamy będzie druga szansa.

Opublikowano

Spokojnie : D Teraz już tylko czekam, aż Moker weźmie się do pracy i przestanie opieprzać |D Nie no. Już tylko poprawki, cuby i flagi. Już niedługo.

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

Każda osoba, która w odpowiedzi w tym temacie wpisze swój nick, z którego będzie korzystać na serwerze - dostanie nagrodę w postaci losowej liczby PLN (waluty serwerowej) od 1 do 100. (Losowa liczba będzie generowana za pomocą www.random.org) 100 PLN to całkiem fajna liczba na początek! : D

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

Słuchaj sharp, Zostałes ''wyjebany z serwera'' nie dlatego że robiles jakies ''Eventy'' tylko dlatego, że administracja powiedziała mi że usunąłeś cuboida z całego miasta i po prostu dali ci perma,nie wiem czy tak było ale teraz po nowej odsłonie serwera wszyscy zostaną odbanowani i będą mieli drugą szansę. A ty słuchaj : Mapy nie ściągałem z innego serwera, tylko sam Zamek który był spawnem w mieście 2 był sciagniety ! Reszte robiłem sam. I nie mów że się ''opierdalamy'' bo tak nie jest, teraz jest nowa, ogarnięta Administracja i myśle że będzie się dobrze grało.I mówie

Ci jeszcze raz: Na mape która była na serwerze NIC NIE BYŁO WKLEJANE !!! Mape na serwer tworzyłem sam w 26 bez żadnej pomocy więc nie gadaj...

Myślę że wszystko ci wytłumaczyłem, a i jeszcze jedno jeżeli ten PermBan za to usunięcie cuboida to pomyłka to przepraszamy będzie druga szansa.

Słuchaj, gdy tp się do graczy, żeby zobaczyć co robią, znalazłem gościa który miał op-a i gm, budoawał na swojej działce jakiś dom. Spytałem skąd ma tego op-a, on odpowiedział, że Moker mu dał za pomoc przy serwerze. Nie miał żadnej rangi, więc pomyślałem, że może KroPie wie kto to jest, on powiedział, że pierwszy raz go widzi, nie wtrącałem się i poszedłem budować swój parkour na wieczór, a KroPie zajął się graczami. W pewnym momencie kazał wszystkim wyjść z serwera, grożąc banem. Gdy zostałem ja on i jeszcze jeden admin, powiedział, że został usunięty cuboid z całej mapy. Zostawiłem swój parkour i postanowiłem pomóc. Kropie założył cuboid na spawn i poprawił parę rzeczy które zniszczyli gracze, potem się wkurwił i powiedział, że nie będzie tego robić i niech Moker to naprawia. Zostawił mnie samego. Założyłem nowego cuboida na 2 miasta i zająłem się graczami, gdy on po prostu sobie wyszedł. Na pewno ja nie usunąłem tego cuboida, bo byłem daleko za miastem i budowałem parkour. Mogłem zrobić jak KroPie wyjść sobie z serwera i mieć to w dupie, niech Moker się martwi, ale zostałem i ochroniłem serwer przed splądrowaniem. Wiec nie gadaj głupot, że ja to zrobiłem, bo jak bym ja to zrobił. nie został bym na serwerze tylko sobie wyszedł.

Co do dawaniu admina i op-a za sponsorowanie serwera, ludziom którzy nie mają żadnego doświadczenia jest niebezpieczne. ponieważ mogą wpisać 1 złą komendę i rozwalić mapę, lepsza była by ranga sponsor lub Vip + ewentualny gm, ale nie op. Zresztą zrobisz jak zechcesz, twój biznes.

Opublikowano

Słuchaj, gdy tp się do graczy, żeby zobaczyć co robią, znalazłem gościa który miał op-a i gm, budoawał na swojej działce jakiś dom. Spytałem skąd ma tego op-a, on odpowiedział, że Moker mu dał za pomoc przy serwerze. Nie miał żadnej rangi, więc pomyślałem, że może KroPie wie kto to jest, on powiedział, że pierwszy raz go widzi, nie wtrącałem się i poszedłem budować swój parkour na wieczór, a KroPie zajął się graczami. W pewnym momencie kazał wszystkim wyjść z serwera, grożąc banem. Gdy zostałem ja on i jeszcze jeden admin, powiedział, że został usunięty cuboid z całej mapy. Zostawiłem swój parkour i postanowiłem pomóc. Kropie założył cuboid na spawn i poprawił parę rzeczy które zniszczyli gracze, potem się wkurwił i powiedział, że nie będzie tego robić i niech Moker to naprawia. Zostawił mnie samego. Założyłem nowego cuboida na 2 miasta i zająłem się graczami, gdy on po prostu sobie wyszedł. Na pewno ja nie usunąłem tego cuboida, bo byłem daleko za miastem i budowałem parkour. Mogłem zrobić jak KroPie wyjść sobie z serwera i mieć to w dupie, niech Moker się martwi, ale zostałem i ochroniłem serwer przed splądrowaniem. Wiec nie gadaj głupot, że ja to zrobiłem, bo jak bym ja to zrobił. nie został bym na serwerze tylko sobie wyszedł.

Co do dawaniu admina i op-a za sponsorowanie serwera, ludziom którzy nie mają żadnego doświadczenia jest niebezpieczne. ponieważ mogą wpisać 1 złą komendę i rozwalić mapę, lepsza była by ranga sponsor lub Vip + ewentualny gm, ale nie op. Zresztą zrobisz jak zechcesz, twój biznes.

Nie było mnie tam, nie wiem jak było. Dogadałem się z Moker'em, przeprasza Cię i przyznaje, że mogli się pomylić. Deklaruje też, że będzie bardziej ścisły co do kwestii dawania GM i innych. Sam dopilnuję, żeby takie coś się nie powtarzało. Przepraszamy raz jeszcze. Rozważymy Twój ponowny powrót do Moderacji, tylko powiedz, czy chciałbyś wrócić.

mkgprzezr.png

[Kliknij w obrazek!]

Opublikowano

Słuchaj sharp, przepraszam za to że dostałeś bana ale tak mi powiedział KroPie że tego cuba usunąłeś sprawa z KroPiem będzie rozpatrzona. Ale popatrz jak to ma wyglądac gdyż taki KroPie który opłaca serwer nie będzie chciał płacic za niego jeżeli tylko ma tam GM i rangę. Sam bym tak nie zrobił więc nie wiem, bo ja za dużo kasy na to nie mam a on daję dużą czesc i ta ranga mu się należy,ale ogarniemy go i bedzie znał komendy bardzo dobrze :D

Opublikowano

Nie polecam, serwer postawiony tylko na kase z vipów.

Polecam, komentarz nie był pisany przez właściciela konta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...