Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośby, problemy, pytania.

Detox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam takie pytanie...

wie ktos jak zrobic baze mysql na serverze yoyo.pl znaczy zrobilem ale jak wpisauje wszystko do MySQLM.cpp to nie może sie połączyc z bazą danych ;/ Wie ktoś może czemu?

DELETE

• Odpowiedzi 244
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ma ktoś skrypt na Scrolle?? Bo u mnie nie działają...

Prosił bym bardzo o linka ...

@edit

A i jeszcze skille (shadow Partners itp...)

Pozdrawiam

DELETE

Rekrut
Opublikowano

Witam.mam problem otóz niektore priv servy potrzebuja do podlaczenia sie hamachi .gdy sciagnolem hamachi i zainstalowalem proboje podlaczyc sie do sieci i wyskakuje mi komunikat ze uplyna czas darmowy czy cos takiego ze juz niemam darmowej wersij da sie to jakos ominac ?

wiem ze moze niejest to calkowicie zwiazane z priv servami ale niektorzy tez moga miec ten problem

Pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to ***

OdinMs: All hacked

Mag I/L 68 lvl

Assin 49 lvl

Bandit 45 lvl

LocalMs: Banned

12x Marksman

4x Sperman

And some new private servers ;]

Flo Rida feat. T-Pain - Low

CLICK <<<Fuck Kaczyński!!

<<<Wyliż mi jaja

25169.jpg

18151.png22640.png

16120.png 13869.gif

Opublikowano

Zacznę od tego: STAŁE IP REV 006 - DZIAŁA.

1. Posiadam STAŁE IP. Oraz rev 007 by K... ktoś tam.

2. Jest to silnik XML.

3. Gracze nie mogą się podłączyć do mojego serwer'a. Patrz wyżej (1 zdanie).

4. Nie mam:

- Router'a.

- Zapory.

- AntyVira.

- Żadnych błędów przy uruchamianiu IP.

5. Zmieniłem IP dokładnie w Loginpacket.cpp

6. Gdy robią postać i się logują pisze im:

"Unable to log on to the game server".

Co może być nie tak?

NA REV 007 NIE DZIAŁA

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Gdy otwieram rejestracje to ja normalnie wbijam, a mój partner nie. Jest ze mną w grupie i mam wlączonego wampa na online.

Rekrut
Opublikowano

Czy ma ktos program ktory pokazuje "ktory jestes w kolejce" jak czekasz na zalogowanie?

Prosze o szybka odp.

Pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to ***

OdinMs: All hacked

Mag I/L 68 lvl

Assin 49 lvl

Bandit 45 lvl

LocalMs: Banned

12x Marksman

4x Sperman

And some new private servers ;]

Flo Rida feat. T-Pain - Low

CLICK <<<Fuck Kaczyński!!

<<<Wyliż mi jaja

25169.jpg

18151.png22640.png

16120.png 13869.gif

Opublikowano

ja mam pytanie jak sie robi zeby miec serva pod wersje 53??

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Więc tak ci powiem bo byłem Adminem ;p

Co chwikle musiałem wpisywać komendę !save

Nie było automatycznego Auto Save. Gdy by był to bym mógł znowu rozpocząć ten projekt ale bez auto save ani rusz.

EDIT@@

Co zrobić żeby były gwiazdki. Gdy ustawiam w sklepie i pogadam z npc to mnie wywala, a gdy ustawie żeby dawał Robin to pisze ze dostałem Ilbi a nie dostałem

Opublikowano

ale misiek. Ja uważam, że te crashe to są przez śmieci na mapie, bo jak gra np.10 osób to po 15 minutach już tyle tego leży na mapie, że serwer nie wytrzymuje. Radziłbym, żebyś ściągnął któryś silnik z forum, który kasuje itemy po x sekundach leżenia na ziemi i byś przetestował. Jeżeli nie byłoby wtedy crashów to znaczy, że były one przez śmieci i nie będzie trzeba wtedy (przynajmniej narazie) autosave, bo zajrzałbyś do gry co 20 minut ,zapisał i już.

Opublikowano

Nom masz racje ale chyba zrobiłem AutoSave. Gdy otwieraliśmy odinem to nie zapisywało, a teraz otwieram Localhostem i zapisuje (chyba). xD

Weź znajdź mi ten silniczek przydałby sie na servera plz

Opublikowano

wiesz tu dają jakieś silniki, ale ja się na tym nie znam. Na coś tam narzekają, ale nie wiem na co. Chodźby na ten stronie masz tam np.weedstory, ale nie wiem czy to działa.

Opublikowano

A TitanMs repack? Sorki, ale ja się na tym w ogóle nie znam, po prostu zobaczyłem na forum, komuś poszło to może i tobie pójdzie.

@EDIT radziłbym ci też wziąć i przyzywać golden slimy (i rozwalać) przez jakieś 15 minut, ale nie zbierać dropa. Jeżeli by się nie lagowało to znaczy, że problem leży gdzie indziej.

Opublikowano

Mam taki proble.Gdy chce wejsc na postac to wyskakuje mi taki blad

bladerrij5.jpg

Dzieje sie tak na revie 006 i 007 na 005 wszystko dziala.Ale chcialbym grac an tych nowszych revach.Mam maple w wersji v.53

Pls poradzcie cos bo nie moge juz nic wymyslic

Opublikowano

Działa mi ten TitanMS repack ale to jak pamiętam pod rewa 006 a jeszcze w tym rewie nie można było sprzedawac itemow ;/

Nie mam lagów gdy jest dużo dropa po golden slimach.

Opublikowano

Hmmm, to nie wiem co się dzieje. A ile rozwalałeś te slimy? Bo powiedzmy, że gra 20 graczy, którzy na ok.2 sekundy wyrzucają( z potworków) 6 przedmiotów (to wszystko to wartości szacunkowe), czyli na 1 minutę wypada ok. 3600 itemów ( 2x30=60, 6x30=180, 180=20=3600), czyli jak serwer dostaje zadyszki po 15 minutach to znaczy że na mapie leży ok.(3600x15=54000) 54000 itemów. Biorąc pod uwagę, że ze slima wypada ok.10-15 itemów (nie wiem), a ty rozwalasz ok.10 slimów na sekundę to znaczy, że po minucie będzie leżało ok. (10x10=100, 100x60=6000) 6000 itemów, to znaczy że 54000 itemów będzie leżało po ok.9 minutach. Weźmy dodatkowo margines błędu to po, powiedzmy, 12-15 minutach serwer powinien się tak samo lagować jak by grali na nim gracze przez 15 minut.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...