Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Tworzenie prostego difa

xDeStRuCtx

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A powie mi ktoś skąd wziąć te "Pseudo Source" ? ^^

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

wyjaśnij dlaczego. to akurat jest jedno z wielu wyjść i czasem może nie być do końca sensowne.

załóżmy, mamy w eax jakąś wartość, callowana funkcja zwraca nam coś do st(), a my chcemy znowu użyć tego co jest w eax. poprzez b8 00 00 00 00 wrzucimy do eax null, więc usuniemy poprzednio zapisaną wartość.

Opublikowano

wyjaśnij dlaczego. to akurat jest jedno z wielu wyjść i czasem może nie być do końca sensowne.

załóżmy, mamy w eax jakąś wartość, callowana funkcja zwraca nam coś do st(), a my chcemy znowu użyć tego co jest w eax. poprzez b8 00 00 00 00 wrzucimy do eax null, więc usuniemy poprzednio zapisaną wartość.

Bo tak go ktos nauczyl i nie zna alternatyw.

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Nie nauczyłem, tylko chciałem cię pokierować w inna stronę. Bo bezsensu jest robienie żeby zabieralo przedmiot 0 skoro można wywalić zabierania przedmiotu. Destruct ma racje, bo podpatrzylem to z innych difow.

nismo, a no wiele wyjaśnia. Powiesz mu lepiej i wiecej informacji, to popisz sie własna wiedza bo wnioskuje ze potrafisz jedynie złośliwie komentować i oceniać, jednocześnie potrafiąc tyle co każda pierwsza lepsza osoba z tego działu.

Opublikowano

nismo, a no wiele wyjaśnia. Powiesz mu lepiej i wiecej informacji, to popisz sie własna wiedza bo wnioskuje ze potrafisz jedynie złośliwie komentować i oceniać, jednocześnie potrafiąc tyle co każda pierwsza lepsza osoba z tego działu.

O jej a to widzę raps-czarodziej który wie co ja potrafię a czego nie.

To, że nie publikuję jakiś poważniejszych prac, nie oznacza, że nic nie umiem.

A zresztą co ja mogę wiedzieć.

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

O jej a to widzę raps-czarodziej który wie co ja potrafię a czego nie.

To, że nie publikuję jakiś poważniejszych prac, nie oznacza, że nic nie umiem.

A zresztą co ja mogę wiedzieć.

No to chociaż napisz co potrafisz i potwierdz to screenem/video whatever. Ja wiem, ze hejtować jest łatwo, ale najpierw trzeba samemu coś potrafic nawet głupie zmieniane cyfr.
Opublikowano

No to chociaż napisz co potrafisz i potwierdz to screenem/video whatever. Ja wiem, ze hejtować jest łatwo, ale najpierw trzeba samemu coś potrafic nawet głupie zmieniane cyfr.

Lua/luasql, html/css, po troszku php, c++, autoit i pythona, grafika. Znam to co jest mi potrzebne i jak na razie, assembly do takich rzeczy nie należy.

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

Luasql zostało podane na tacy, jedynie dać zapytanie. W Lua co potrafisz napisać? Pobranie co wpisalismy w input i pokazanie tego? To samo z html. W autoit ostatnio w dziale widziałem ze kulejesz, msgboxa potrafisz maksymalnie wyświetlić? No i co umiesz w pythonie? Pokazanie okienka?

Opublikowano

Lua/luasql, html/css, po troszku php, c++, autoit i pythona, grafika. Znam to co jest mi potrzebne i jak na razie, assembly do takich rzeczy nie należy.

Nie kompromituj się bardziej :P

umarł

Opublikowano

Luasql zostało podane na tacy, jedynie dać zapytanie. W Lua co potrafisz napisać? Pobranie co wpisalismy w input i pokazanie tego? To samo z html. W autoit ostatnio w dziale widziałem ze kulejesz, msgboxa potrafisz maksymalnie wyświetlić? No i co umiesz w pythonie? Pokazanie okienka?

1.

chuj Cię to obchodzi.

2. http://tair.pl/cms/ 1-szy lay.

3. Jak ja się tam kurwa nie wypowiadam, beka.

4. Ad. 1.

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

Twoje milczenie jest bardzo wymowne ;)

Bo nie ma sensu wypowiadać się na tematy, o których nie ma się pojęcia. Sam to powinieneś wiedzieć najlepiej.

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

Bo nie ma sensu wypowiadać się na tematy, o których nie ma się pojęcia. Sam to powinieneś wiedzieć najlepiej.

Widać że twój, w końcu nawet kodowania nie potrafisz zmienić, chuj tam kwadraty rlz.

Opublikowano

Widać że twój, w końcu nawet kodowania nie potrafisz zmienić, chuj tam kwadraty rlz.

A kto cię randomie o zdanie prosił ?

1351279892-U721655.jpg
Opublikowano

i wszystko i nic <3

html/css < raczej bym się nie chwalił bo to języki opisowe

PS. Assembler to język nie kod maszynowy.

..x..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...