Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy AD Carry

Mega Koksik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najlepszy jest ezreal:

+Ucieczka

+DMG

+ULTI

Nie bez powodu był on cały czas męczony na gamescomie = )

Meczony to byl Urgot na ECC, ban w 21 na 22 gier. Urgot, graves, kog i corki tier 1

Opublikowano

Kog Maw, ale tylko jeśli masz team, który może go bronić. Dobrze jeśli jesteście premade, ale bez tego też się obejdzie.

A tak to bez wątpienia Tristana. Największy zasięg (poza twitchem, który ma większy zasięg na ulcie niż wieża :D), ult + skok + heal + flash czyni Cię kompletnie niezabijalnym. A 90% as jest bardzo miłe.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Kog Maw, ale tylko jeśli masz team, który może go bronić. Dobrze jeśli jesteście premade, ale bez tego też się obejdzie.

A tak to bez wątpienia Tristana. Największy zasięg (poza twitchem, który ma większy zasięg na ulcie niż wieża :D), ult + skok + heal + flash czyni Cię kompletnie niezabijalnym. A 90% as jest bardzo miłe.

Tristana w uj słaba w early ^_^

Opublikowano

Dwóch najlepszych ad carry porównywalnych do siebie to Ezreal i Corki. Świetne escape, ogromny burst (z trinity forcem), jednak troszkę bardziej postawił bym na corkiego, ze względu na pasyw. Jak dla mnie są nie do skontrowania obaj :) Cóż matchup 1vs1 wygrywa corki bez dwóch zdań, ze względu na obniżenie armora + rakietki co chwilę (napędzenie trinity force) :)

Niestety inni ad carry nie mogą się im równać. Vayne jest słaba, bo w early ją łatwo zgnoić, a zanim się wybije może być już po grze. Jeżeli jednak wygrasz early to może być ciekawie. Nie postawiłbym wśród najlepszych koga, ponieważ w teamfighcie jest bardzo łatwym celem, bez żadnego escape. Jeżeli nie masz flasha to praktycznie na początku teamfightu Cię nie ma :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Jak dla mnie są nie do skontrowania obaj :)

Słyszałeś może o takich dwóch istotach o nazwie Ashe i Miss Fortune? Ashe robi z ezem co chce, tak samo jak Miss z Corkim.

Naprawde, nigdy nie widziałeś miss ani ashe na oczy?

@topic Bez escape : Kog, Ashe, Miss

Z escape: Vayne, Tristana, corki

Opublikowano

Przedstawię to z mojej sytuacji.

Draven jest.. żałosnym AD carry. Ulti bez damage'u, ani tym sksuć barona, ani nic. Postać robiona "z nudów" bez Riot i dobrego dravena spotkać - nigdy nie spotkałem.

Każdy AD carry jest dobry. Wszystko zależy od twojego gameplay'u. Na pierwszym miejscu wg. wielu graczy jest Ezreal - Skillshoty jako dobry harass, w odpowiednim momencie W -> AA -> Flash -> AA -> W (po recooldownie) i koleś leży. I całkiem słusznie, burst no i GLOBALNY ULTIMATE. Irytujący, na dodatek.

Równiez exequo z mojego punktu widzenia jest Vayne i Graves. Vayne ma ogromne możliwości taktyczne - 3 hity = dodatkowy damage, turlanie + bonus dmg, znikanie i zwiększone obrażenia z ulti, warunkowy stun. Umiejętny gracz kreuje nowe możliwości w grze tą postacią.

A graves? On również jest wspaniały w umiejętnych rękach. Doskok, zwiększony attack speed, skill który ogranicza widoczność (co jest świetne w TF i do solowania ich AD carry, w końcu musiałby wyjść z tego koła aby rozpocząć atak raz jeszcze), ulti z dużym zasięgiem oraz Q z równie dobrym zasięgiem i dmg - jako świetne źródło harassu.

Na drugim miejscu na pewno postawiłbym Tristanę, Corkiego i Varusa.

Tristana - baaaardzo mobilna postać, pasyw ze zwiększonym dystansem ataku i największy AS ze skilli (przy okazji na najdłuższy okres czasowy). Wraz z nunu i zwiększonym ms/as, sieje prawdziwe spustoszenie. Ulti które może przepchnąć ich ADC pod wasz turret, skok który dostaje recooldownu po killu (użyteczne w cholerę na AP tristanie). Piękna sprawa:).

Corki - Skillshoty z gigantycznym zasięgiem, doskok z ulti. Ludzie rzadko nim grają, przez co jest niedoceniany.

Varus - Q z wielkim zasięgiem, przy flatach AD i dobrym starcie robi.. nieziemskie obrażenia. Pasyw z W który daje dmg oraz stun z ulti - użyteczny w TF oraz 1v1.

Co do reszty się nie wypowiem. Gram nimi mało, lub nie znajduję tak wielu plusów aby ich tu wymienić. Pamiętajcie jednak, że gracz, który dużo gra - nawet ashe, która wydaje się bardzo niewinna robi rzeczy wyciągnięte z kosmosu, bo byłem świadkiem czegoś takiego. Ashe i Nunu wygrywająca z Vayne i Tariciem. Dwa stuny przeciwko Slow. Wydaje się niemożliwe? - Dlatego tak bardzo ważny jest skill - nie postać.

Pozdrawiam!:)

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Jarvan Xin i teemo nie są ad carry...

Przykro mi że teemo jest ad carry. Zniszczyłem Ci psychikę :c

@Co do tematu : Kog maw - premade z Nunu = bot wygrany jeśli oczywiście umiejętnie obronisz koga w early ;)

Opublikowano

Przykro mi że teemo jest ad carry. Zniszczyłem Ci psychikę :c

@Co do tematu : Kog maw - premade z Nunu = bot wygrany jeśli oczywiście umiejętnie obronisz koga w early ;)

CO?! TEEMO AD CARRY?!.. Zniszczyłeś mi psychikę. Teemo jest Anti-carry, DPS, więc wybacz - jeśli o tym nie wiedziałeś. Pickuje się go często jako supporta/botlane aby kontrować silniejszego ad carry. Dzięki truciznie, blindowi i mobilności, łatwo disabluje ich AD carry z TF/na linii.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Urgot/Vayne/Tristana oraz Draven...

Najbardziej polecam Vayne oraz Tristane :)

Pozdrawiam , oraz zycze milej gry w lol'a .

sygnaturagrzybka.png

Pomoglem daj Lajka:)

Opublikowano

1.Kog 2.Graves 3.Vayne 4.Draven

Kog ze wzgledu na zasieg i dmg z w,dobry dmg z ulti

Graves za swoja passywke i e,jest bardziej tankowy a jak ma guardiana jest prawie nie do ubicia w pojedynke przeciwko offtankowi

3.Vayne zajebista w late,ciezko ja zfocusowac poniewaz znika z ulti +q,dobry dmg z w.

4.Draven zajebisty dmg z q,ciezko go zcontrowac w early,w late kosi dmg.

sstwc.jpg

Opublikowano

Przykro mi z tego powodu że nie odróżniasz Ad Carry od ad Ranged Carry.

chyba jednak ty czegoś nie rozumiesz. ad carry to postać zasięgowa, która idzie na bota z supportem. ranged carry to raczej nieużywane pojęcie. jarvan może być użyty na pozycji ad carry (przykład - M5) jednak może być łatwo skontrowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...