Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zrobic serwer terraria 1.1.2 bez hamahi?

tycekxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co to prefiksy?

Przedrostki przy nazwie tematy. ;)

Dodam, że jeżeli chcesz postawić nie koniecznie, ale najlepiej jak masz stałe IP. Wtedy nie musisz co chwilę podawać znajomym co rusz innego IP. :P

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Mam router to cos da ? Na jakie ip maja wbijac ludzie bo nie napisales w poradniku -.- I jak zrobic zeby zapisywalo nasze miejsce tam gdzie sie logniemy ?

Opublikowano

To chyba logiczne, że na Twoje IP. Musisz wiedzieć jakie masz IP. A jeśli nie wiesz to dowiesz się gdy wejdziesz na :

http://twoje-ip.wp.pl

i tam będziesz miał swoje IP.

A żeby zrobić aby się zapisywało miejsce nie da rady na zwykłych plikach serwerowych. Jedynie jest taka możliwość na plikach TShock'a.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

A jak poprawnie skonfigurowac pliki T-Shock'a i miec bez hamahi ?

Mam nadzieję, że to Ci pomoże. ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/515265-tut-stawianie-serwera-na-tshock/

Aby ustawić aby zapamiętywało ostatnie miejsce to w pliku config.json (otwierasz notatnikiem) znajdujesz linijkę :

"RememberLeavePos": false,

i zmieniasz na :

"RememberLeavePos": true,

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

A jak wpisałem tam swoje ip i odblokowałem porty tak jak pokazywałeś i on nie może wbic to co zrobić?

Spróbuj wyłączyć zapore i antywirusa. A nie jak to dodaj Terrarię w zaporze do wyjątków.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Ale ja mam pare

Spróbuj wyłączyć zapore i antywirusa. A nie jak to dodaj Terrarię w zaporze do wyjątków.

A co jak mam pare tych terrari tam ?

A jak mam pare tych terrari?

Opublikowano

Spróbuj jeszcze, tak z innej beczki, sprawdzić, czy dobrze odblokowałeś porty.

Do tego polecam program Simple Port Forwarding, bo np. czasami musisz odblokować pod IP 192.168.1.100 a czasami np. po 192.168.1.101.

Wpisz w Google i ściągnij darmową wersję, spokojnie do tego wystraczy.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

I jak to mam to co zrobić ?

A jak sprawdzic jaki sie ma firmware bo w tym programie jest moj router ale v3 i v4 a ja nie wiem ktory to jest i nie chce sobie cos popsuc ...

Opublikowano

Jaki masz router? Tam nic nie popsujesz, on nic nie zmienia, tylko sprawdza, czy port jest odblokowany.

Wejdź na adres routera (np. 192.168.1.1, choć może być inny), tam powinno być napisane Twoje firmware.

U góry po lewej masz IP, na które porty muszą być odblokowane.

Potem klikasz Tools -> Test Port Forwarding -> Tam wybierz TCP albo UDP (obojętnie, odblokuj porty na obydwa) i wpisz port.

Kliknij Add a potem Begin. Wyskoczy Ci, czy poprawnie odblokowałeś port.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Ale ja moge wybrac tylko TCP albo UDP -.- a co po ADD ?

No to przecież musisz po kolei... Wiadomo, że na raz nie zrobisz... o_O A to po ADD, że doda te porty i je odblokuje.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Dobra wytłumacz mi to powoli i jeśli możesz daj ss'y

A jak robie tak jak ktoś wyżej podał to mam failed -.-

Nie mogę Ci dać ss'ów, bo ja nie mam możliwości zrobienia tego. :( Musisz popróbować, nie bój się, nic tam nie zepsujesz. ;) Wpisujesz tam port 7777 dajesz ADD. Potem wpisujesz jeszcze raz ten port 7777 i klikasz BEGIN. Tak bynajmniej mi się wydaje. :P Nie robiłem tego nigdy i tylko mogę przypuszczać. :P

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Nie mogę Ci dać ss'ów, bo ja nie mam możliwości zrobienia tego. :( Musisz popróbować, nie bój się, nic tam nie zepsujesz. ;) Wpisujesz tam port 7777 dajesz ADD. Potem wpisujesz jeszcze raz ten port 7777 i klikasz BEGIN. Tak bynajmniej mi się wydaje. :P Nie robiłem tego nigdy i tylko mogę przypuszczać. :P

No tak robie i pisze failed ;(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...