Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polepszenie kompa

Niepokonany007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tow. Omek, masz świadomość wydajności FX'a 4200? Ja mam - słabszy procek od PII X4. GTX660Ti można brać w kontekście przyszłej zmiany procka, inaczej grafika będzie się marnować :( Jakby zmienił procka i grafikę to grafa, mimo, że będzie nieco słabsza i tak sumarycznie da to większą wydajność.

Opublikowano

Pivosh niezły kit wciskasz. GPU się będzie marnować? Co najwyżej będzie miał niższy minimalny FPS i parę klatek niżej niż na twoim wielbionym intelku.

Opublikowano

Mam AMD, i osobiście poleciłbym AMD, gdyby było konkurencyjne. Ale kurwa no, nie ma :( Z testów wychodzi że FX-4xxx jest gorszy niż Phenom II X4. Mam tego Phenoma i próbowałem podpinać GTX'a 570 pod tego proca. Osiągałem jakieś 30% gorsze wyniki niż kupel z i5 750. Jeśli nie wierzysz po powrocie do domu zrobię test, ile przyrostu da mi dołożenie drugiego HD6850 do mojego aktualnego na Phenomie, a ile u kumpla na i5. Teraz weź pod uwagę, że FX jest słaszy od Phenoma, co piszą userzy nie tylko znienawidzonego przez ciebie (nie rozumiem, ale każdy jest na swój sposób popierdolony) Laba, ale także Bencha. Ba, potwierdzają to testy... Więc jeśli wciąż uważasz, że ten FX spokojnie wystarczy do GTX660Ti to uargumentuj to jakoś, bo jak do tej pory tylko puste, bezsensowne frazesy czytam.

A jeśli chodzi o ew. wiedzę moją to zobaczcie profile o tym samym nicku na PClabie i PCformacie - trochę doświadczenia mam.

Opublikowano

Ta pozdro. Robić pomiary na AMD + NV ^^. Każdy wie, że karty NV osiągają mniej więcej 15-20% gorsze wyniki niż na Intelach i to jest prawda. Na PCLagu był(jest chyba jeszcze nawet) temat o 965BE + 560 (czyli podobny gear do mojego) i co się okazało? 560 jest gorsza o 15% niż 6870 na CPU od AMD. Na CPU od Intela wszystko się równa i 560 wygrywa. Nigdzie indziej takiego tematu nie znalazłem (ofc na polskich forach)

http://forum.pclab.p...lność

Zobacz sobie bodajże 4 post i obczaj. 580 jest lepsza od 6970 (bo jest lepsza i to o wiele), a przy 970BE osiąga wyniki sporo mniejsze niż 6970. Dlatego ten temat dał mi do myślenia, że chyba sprzedam 660Ti 560 i kupię 7950/7970.

A tutaj macie testy 580 vs 6950 (powtarzam 6950) na CPU od AMD, a dokładniej FX8150.(na innych tak samo pewnie będzie. Uprzedzam tylko, że to są pierwsze testy FX'ów bez patchy etc.)

Tutaj 580 + FX8150 (przypatrzcie się na na 1920x1080 AAx8 ultra)

http://www.tomshardware.com/reviews/fx-8150-zambezi-bulldozer-990fx,3043-19.html

Tutaj 6950 + FX8150(te same ustawienia graficzne)

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1285/pg11/amd-fx-8150-black-edition-8-core-processor-vs-core-i7-2600k-review-f1-2011.html

I tutaj potwierdzenie tezy, że amd+amd = good, a amd+nv = bad.

Opublikowano

Jeśli masz zamiar grać w bfa na ultra nie ma różnicy czy to fx czy i3 bo różnica fpsów jest znikoma. Co do karty wybierz tą która jest tańsza bo jak na 660 ti jak i 7950 pograsz na większości grach na ultra.

Opublikowano

JakSieMacie, jesli chcesz to dyskusje mozemy dokonczyc na PW. Do autora - możesz brać HD7950/660Ti, ale wypadaloby w najblizszym czasie zmienic procka na FX II Gen. albo i5 2xxx. Tylko to pozwoli ci wykorzystac maksymalnie potencjał tej grafiki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...