Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanka] Kilka pytań dot. NosTale.

x_x_Sniper_x_x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka.

Mam kilka pytań dot. tej fajnej gry.

za pomocne odp. zalajkuję.

1. Czy mozna mieć na stałe skuter/dywan/deske albo coś takiego i jak go zdobyć oraz jak go zdobyć za darmo.

2. Ile kosztują skrzydełka, czy każdy rodzaj jest podporządkowany klasie i jak je zdobyć i jakie są przecietne ceny(avalon)

3. Co zabrać ze sobą na SP1 i czy dam radę na 36 lvl z tomem.

4. Co daje ulepszenie kart, czy trudno się to robi oraz jest jakiś wykaz prawdopodobienstwa ulepszenia? Czy wraz z ulepszeniem karty zmienia się wygląd staty i jakieś czary, ano i jeszcze jak to jest z czarami na sp.

5. jak zdobyć krzakogona i dlaczego tak dużo ludzi go ma. Czy jest jakiś lepszy zwierzak i jakie są rodzaje krzaka.

Opublikowano
1. Czy mozna mieć na stałe skuter/dywan/deske albo coś takiego i jak go zdobyć oraz jak go zdobyć za darmo.Każdy pojazd jest na zawsze. Możesz go kupić od graczy w grze lub w nos markecie za nos dolary, kupić pudło.

2. Ile kosztują skrzydełka, czy każdy rodzaj jest podporządkowany klasie i jak je zdobyć i jakie są przecietne ceny(avalon)

3. Co zabrać ze sobą na SP1 i czy dam radę na 36 lvl z tomem.Ja osobiście dałem rade na 36lvl z tomem, 50 olbrzymimi potami i dobry eq. ( rózga na 30lvl u6 +5 i zbroja na 34 u6 +5 )

4. Co daje ulepszenie kart, czy trudno się to robi oraz jest jakiś wykaz prawdopodobienstwa ulepszenia? Czy wraz z ulepszeniem karty zmienia się wygląd staty i jakieś czary, ano i jeszcze jak to jest z czarami na sp.Skille na sp zdobywa się co 2lvl. Na 20jobie sp jest tzw. last. Ulepszenie karty na +1 ma 100% prawdopodobieństwo ulepszenia karty. Wraz z ulepszeniem karty zmienia się wygląd skrzydeł, które znajdują się na postaci.

5. jak zdobyć krzakogona i dlaczego tak dużo ludzi go ma. Czy jest jakiś lepszy zwierzak i jakie są rodzaje krzaka.Krzakogona można zdobyć za pomocą kupna od gracza lub kupna losowego pudła krzakogona w nos markecie.

469811415538581269916.jpeg

Opublikowano

4. Co daje ulepszenie karty zmienia się wygląd staty i jakieś czary, ano i jeszcze jak to jest z czarami na sp.Skille na sp zdobywa się co 2lvl. Na 20jobie sp jest tzw. last. Ulepszenie karty na +1 ma 100% prawdopodobieństwo ulepszenia karty. Wraz z ulepszeniem karty zmienia się wygląd skrzydeł, które znajdują się na postaci.

Jakie 100% szanse na ulepszenie +1, co ty piepszysz... masz 80% szans na ulepszenie i 20% na niepowodzenie za to 0% ze ci spali. Skille zyskuje sie co 2 job- parzyste liczby. Odsylam cie do TEGO tematu do 7 postu.

2. Skrzydelek sie niekupuje, rosna one co kolejne ulepszenia karty. Kupuje sie tzw. matsy- czyli materialy jakie sa potrzebne. Przecietne ceny na avalonie zobaczysz w nosbarze, ew popytac o dany przedmiot ludzi.

3. Mag- aura + kurczaki + oslepienie, usypienie (skill)+ ew kilka potek ; Wojownik- skile z oszolomieniem+ kurczaki+ kilka potek ; Lucznik- kurczaki+ kilka potek

Wydaje sie niby ze to lucznik ma najgorzej ze wzgledu na brak jakich kolwiek skilli oszolamiajacych czy podobnych, jednak to wojownik ma najgorzej, a najlatwiej mag.

Z takim zestawieniem bylem na kazdej postaci i wszystko szlo gladko.

Opublikowano

Hejka.

Mam kilka pytań dot. tej fajnej gry.

za pomocne odp. zalajkuję.

1. Czy mozna mieć na stałe skuter/dywan/deske albo coś takiego i jak go zdobyć oraz jak go zdobyć za darmo.

4. Co daje ulepszenie kart, czy trudno się to robi oraz jest jakiś wykaz prawdopodobienstwa ulepszenia? Czy wraz z ulepszeniem karty zmienia się wygląd staty i jakieś czary, ano i jeszcze jak to jest z czarami na sp.

5. jak zdobyć krzakogona i dlaczego tak dużo ludzi go ma. Czy jest jakiś lepszy zwierzak i jakie są rodzaje krzaka.

1. Można lecz za darmo raczej nie. Można z nm, kupić od innych graczy

2. Anioła i demona są po ok 1.8kk . Możesz je mieć jeżeli posiadasz SP min +1

3. Powinieneś dać rade. Złap barana i weź toma. Kilka potków i masz sp 1

4. No sp aby ulepszyć od +1 do +5 to wystarczy ci 5kk. Natomiast np. na +15 to wbija za ok 50-100razem czyli ponad 200kk

5. nie ma lepszego. jest wiele : boxer, shogun, norm, byk itd

jigorus.png

By Harukimisu

W sumie to nie zawsze. rezygnuję z posady Moderatora. Dzięki za wszytko i powodzenia...

Jeszcze kiedyś wrócę więc nie liczcie że się mnie tak łatwo pozbędziecie ;)

Opublikowano

A takie pytanie. Jak kupić ten dywan? Za ND w NM? I ile taki dywan kosztuje?

Btw: Jestem łucznikiem.

Moge wbić najpierw 37 lvl i wejść na czaso i zdobyć łuk a potem go ulepszyć na +2/3.

Jakby ktoś mógł dofinansować albo wspomóc (nawet mentalnie chodzi i rozmowę, wytłumaczenie co i jak(mapke znam widziałem na yt) Ewentualnie jakby miał trochę na sprzedaż proszku cella, potów albo coś potrzebne do sp niech szepnie na postać TheSorrow.

Opublikowano

4. No sp aby ulepszyć od +1 do +5 to wystarczy ci 5kk. Natomiast np. na +15 to wbija za ok 50-100razem czyli ponad 200kk

Wiesz niezawsze, na +15 masz szanse 1 na 100, na +14 3 na 100. Kolega z fam ulepszyl wk z +13 na +14 za 1 a na +15 za 9.

5. nie ma lepszego. jest wiele : boxer, shogun, norm, byk itd

To zalezy pod jakim wzgledem. Pod resy norm, hp gladiator itp.

@Edit

A takie pytanie. Jak kupić ten dywan? Za ND w NM? I ile taki dywan kosztuje?

Btw: Jestem łucznikiem.

Moge wbić najpierw 37 lvl i wejść na czaso i zdobyć łuk a potem go ulepszyć na +2/3.

Jakby ktoś mógł dofinansować albo wspomóc (nawet mentalnie chodzi i rozmowę, wytłumaczenie co i jak(mapke znam widziałem na yt) Ewentualnie jakby miał trochę na sprzedaż proszku cella, potów albo coś potrzebne do sp niech szepnie na postać TheSorrow.

Dywan/Skuter bo te sa stale w nosmarkecie- kupujesz losowe pudlo za 25nd i (o ile szczescie ci na to pozwoli) zyskujesz pojazd.

Co do luku- oczywiscie cp jest latwa takze mozesz nawet robic kilka razy dopuki niedropniesz jakiegos luku z lepsza unikalnoscia. O proszek cella wystarczy szepnac do kogos (na avalonie, niewiem jak jest na innych), raczej ci hightlvlowcy daja kilka proszkow. A potki dostawales z misji/cp. Mapki do cp na sp sa na goglach.

Opublikowano

Tak ma znaczenie. Wiekszosc pokojow to tylko zabij "bosa". Mobki odciagasz petami a sam ubijasz tego 1 potworka i reszta znika. Dalbym ci bo mam kilkanascie srednich, ale niemam dostepu narazie do nostale. W nb powinny byc tanie. Jak dla mnie wystarcza ci tylko kurczaki (mi wystarczyly). Musisz kombinowac jak robic zeby tracic jak najmniej hp.

Opublikowano

a nie masz elików z cp 26? tam się dostawało 50

jigorus.png

By Harukimisu

W sumie to nie zawsze. rezygnuję z posady Moderatora. Dzięki za wszytko i powodzenia...

Opublikowano

Sniper, dobrym połączniem na bossa, jest a raczej było w moim przypadu.Wpadałem biłej, małe eliksiry + kurczaki (na 2 slotach, np. Q/W) i nawet dałem rade.Polecam jednak poczekać na BB z minute przed podchodzisz do łucznika w Poskramiaczu i piszesz "można buffka ?".Buffki dają bardzo dużo nie dość że HP to jeszcze celność oraz szybkość poruszania :D Zrób sobie nową postać i w CP 26 jak dostaniesz przełóż sobie na tą postać.Ta z CP 26 Ci się przyda na później do dropienia gilionów/pereł.

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Opublikowano

Kilka dodatkowych pytań:

1. Ile kosztuje WK +9/10 job: 30/40 w pudle? Ile musze mieć joba na głównym aby go założyć.

2. Jak zdobyć skrzydełka, czy po podniesieniu + same rosną? I jaki kolor jest do wyboru? O ile jest.

3. Ile kosztuje +/- dywan

4. Na jaką broń szykować się 39-50 lvl

5. Jeśli chodzi o resy to czy łatwo je się robi? I czy za każdym razem się udają?

6. Czy na moim lvl oprócz cp 26 i zbierania groszków jest jakiś sposób na zarobek?(opłacalny)

7. Ile +/- kosztuje dywan

8. Jakie potwory są na Shanerze, jaki mają atrybut oraz na jakim poziome opłaca się na nie iść.

Opublikowano

1.Ok 20kk nie znam sie dawno nie gralem

2.Po ulepszaniu SP

3.W perle chyba 5kk

4.Na 45 z rajdu cuby

5.Nie za kazdym razem

6.Robienie rajdow, BB

8.Mroku, od 50 jak ogarniasz z holka mozna isc

­

Opublikowano

Kilka dodatkowych pytań:

1. Ile kosztuje WK +9/10 job: 30/40 w pudle? Ile musze mieć joba na głównym aby go założyć.

+9 18kk+ , natomiast do +10 trzeba miec job 50+ na sp, a kosztuje 25kk+

2. Jak zdobyć skrzydełka, czy po podniesieniu + same rosną? I jaki kolor jest do wyboru? O ile jest.

Skrzydla dostajesz automatycznie po +++ karty. Koloru niewybierasz.

7kk+

Z bronia na 37 do 45, pozniej bron na 45.

5. Jeśli chodzi o resy to czy łatwo je się robi? I czy za każdym razem się udają?

Zalezy od szczescia, podane sa % szanse przy laczeniu.

6. Czy na moim lvl oprócz cp 26 i zbierania groszków jest jakiś sposób na zarobek?(opłacalny)

Jak @UP + ew hazard przypadkowych itemkow (czasami uda sie wbic lepszy u przedmiotu)

Patrz pkt 3.

8. Jakie potwory są na Shanerze, jaki mają atrybut oraz na jakim poziome opłaca się na nie iść.

60+, mrok, dobra bron+ wysoki % wr i karta swiatla- mozna sie wybrac juz na 60/63. Ew. wczesniej tak jak radzi @UP

Opublikowano

Kilka dodatkowych pytań:

1. Za 20kk-25kk kupisz. Potrzebujesz 55joba

2. Jak ulepszasz to masz. Koloru się nie wybiera, jest ustalony. Możesz zmienić wygląd na anioła / demona / lodowe / ogniste skrzydła

3. Avalon to 7.5-8.5kk

4. Red łuk u6/7 +5/6 i masz do oblecha ( 63lvl )

5. Nie zawsze. ja na przykład kupuje już sume 5. Teraz mam na all po 100%+ poza wodą bo na wode jestem w czasie kupywania

6. Zawsze jest, np bb. Jeżeli masz ok 3-20kk to możesz skupować itemki z nm i sellać drożej, nawet 2-6kk zarobku dziennie na czysto

7. Już pytałeś xD

8. Są m.in z morku oraz no atribut. Opłaca się iść nawet na 40lvl jednak jest 1 warunek : Dobre wk lub holy. ja na 43lvl holy 99+10 na easy ogarniałem, exp był taki sam jak w górskich czy gdzieś ale dało się dobić kilka lvl dziennie xD

POZDRO

jigorus.png

By Harukimisu

Opublikowano

Kurde. Tak się zastanawiałem głębiej trochę nad grą i doszedłem do wniosku, że nie wiem czy go dalej ciągnąc. Mam Rangera +2 21j i 500k ale doszedłem do wniosku że nie wiem czy nie lepsze mag. Nie podoba mi się w nim ze jest wolny, ale przynajmniej pierwsze 3 spki i 5spk wygląda bardzo fajnie. A nie gram pvp wiec raczej nie przyda mi sie ninja, destroyer nie ma jakichś super fajnych skili, a WK wygląda jak buszmen. To mnie trochę dobija, bo gdyby nie wygląd WK to bym się nie przejmował.

Nie wiem czy dalej męczyć łuka czy przejść na maga. Jakbyście mogli coś doradzić to byłbym dźwięczny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...