Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ Pytanie ] Czy mapy są mniejsze na PS3 od tych na PC ?

Koxik02

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio chciałem zagrać w Battlefield3 lecz mój PC na to nie pozwala :D Więc chciałem kupić PS3 , ale słyszałem że mapy na PS3 są mniejsze od tych z PC'ta , to prawda ? . Jeszcze 1 pytanie : Czy jest możliwość że BF4 wyjdzie na konsolę PS3 ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Opublikowano

Battlefield 4 najprawdopodobniej wyjdzie na kolejną generację konsol, jako że wersja beta została zapowiedziana na końcówkę 2013 roku. Co do liczby graczy, na PC można grać w 64 osoby, zaś na konsolach obecnej generacji tylko w 24, co może zmienić nadchodzący we wrześniu chyba dodatek Armored Kill. Mapy nie są mniejsze, ale jest mniej punktów np. na trybie Podbój.

Opublikowano

Witam ostatnio chciałem zagrać w Battlefield3 lecz mój PC na to nie pozwala :D Więc chciałem kupić PS3 , ale słyszałem że mapy na PS3 są mniejsze od tych z PC'ta , to prawda ? . Jeszcze 1 pytanie : Czy jest możliwość że BF4 wyjdzie na konsolę PS3 ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Najpierw zastanów sie czy warto kupic konsole jak nadchodzą nowe generacje.

Ja mimo wszystko zdecydowałem sie na ulepszenie kompa tylko ze wzgledu na bfa i to raczej beda moje ostatnie pieniadze wpakowane w PC,nastepna bedzie nowa konsola. Chyba że serio masz słabego kompa. Ja akurat w modernizacji zmiescilem sie w 800zł czyli w cenie konsoli i grając na srednich mam juz 2x lepsza grafike niz na ps3 czy x-klocku :)

Stop gotowym zestawom komputerowym!

http://www.stopgotowcom.pl/

Masz pytanie? Pisz Pw

Pomogłem? Licze na +

Opublikowano

Battlefield 4 najprawdopodobniej wyjdzie na kolejną generację konsol, jako że wersja beta została zapowiedziana na końcówkę 2013 roku. Co do liczby graczy, na PC można grać w 64 osoby, zaś na konsolach obecnej generacji tylko w 24, co może zmienić nadchodzący we wrześniu chyba dodatek Armored Kill. Mapy nie są mniejsze, ale jest mniej punktów np. na trybie Podbój.

To już jest pewne, że BF4 wychodzi pod koniec roku 2013 jeszcze na obecne platformy. Nextgeny są zapowiedziane dopiero na 2014r.

Opublikowano

Czy jesień to koniec roku? h3h3h3h3 chyba w twoim kalendarzu. Beta jest planowana na wrzesień 2013, a pewnie miesiąc po becie będzie normalna wersja już.

Zapomniałeś, że to gra na FB2, czyli tylko zmienić fabułę, bronie, mapy i poprawić bugi (w tym E@ są najlepsze. Naprawią jedno pojawia się kilkanaście następnych)

Opublikowano

To już jest pewne, że BF4 wychodzi pod koniec roku 2013 jeszcze na obecne platformy. Nextgeny są zapowiedziane dopiero na 2014r.

Mój usmiech bedzie nie upadał przez pare grubych tygodni jak bede sie smiał konsolowcom grającym w nowego bfa w w 2014 r na konsoli która wtedy bedzie miala prawie 9 lat prosto w twarz hahahah ^^

Masz pytanie? Pisz Pw

Pomogłem? Licze na +

Opublikowano

Może i mają 8 lat na karku, ale większość gier PC'owych może zazdrościć grafiki Uncharted 3, GT5, Forza 4, niedługo GTA V.

Przecież w gta zagram na komputerze.

Akurat o to sie nie musze martwic uncharted 3 nigdy mnie nie kreciło a jesli chodzi o wyscigi jestem wielkim fanem nfs'a ^^ Jedyne czego moge pozazdroscic to GOW'a ale jestem trzeźwo myslący i nie kupie prawie 8 letniej konsoli dla gry w którą jak sie wciagne przejde w 1 dzień.Oczywiście jesli ktoś jest wielkim fanem wyścigów ma drogą profesjonalną kierownice to konsola jest dla niego ale dla przecietnego gracza juz nie bardzo a sprzedaż konsoli u nas w kraju w wiekszosci stoi za tym że "na gwiazdke" no i "nowość" bo komputer kazdy w domu ma a taka konsola jest wygodna dla polaka - kupujesz i masz ani grosza nie musisz w to wpakowac, przyznam że jest to głowny powód dla którego zakupie zapewne nowego xboxa

Masz pytanie? Pisz Pw

Pomogłem? Licze na +

Opublikowano

Trudno ogarnąć pada jeśli się gra na multi ? Co do kupna konsoli to chciałem zagrać też w Uncharted , KIllzone no i jak wyjdzie na PS3 to w GTA V . Więc opłaca mi się kupić :) Kupuję wersje FAT bo jest ładniejsza , tańsza i może stać w pionie .Oglądałem gameplay z BF3 na ps3 grafika może być tylko 1 minus , że może grać tylko 24 graczy :/ Powiedzcie jaka wersja jest lepsza i czym się od siebie różnią bo mogę też kupić slimke .

Opublikowano

Sam posiadam PS3 i w tej chwili nie jest taki drogi ostatnio widziałem za 730zł.

Wczoraj zamówiłem właśnie BF3 patrząc w googlach wyczytałem,że jest mniej flag max graczy to 24 lub 32.Uncharted to jedynie pod Singla bo na multi sporo osób już nie gra w przypadku 2 w 3 nie grałem "jeszcze" zapewne tam gra 90% z 2.

Co do wersji to kupuj slim lekka i się nie psuję.

Na razie grałem tylko w Uncharted na multi i powiem,że po 3 dniach grało mi się bardzo fajnie ;)

logo1.png
Opublikowano

Sam posiadam PS3 i w tej chwili nie jest taki drogi ostatnio widziałem za 730zł.

Wczoraj zamówiłem właśnie BF3 patrząc w googlach wyczytałem,że jest mniej flag max graczy to 24 lub 32.Uncharted to jedynie pod Singla bo na multi sporo osób już nie gra w przypadku 2 w 3 nie grałem "jeszcze" zapewne tam gra 90% z 2.

Co do wersji to kupuj slim lekka i się nie psuję.

Na razie grałem tylko w Uncharted na multi i powiem,że po 3 dniach grało mi się bardzo fajnie ;)

A jaką masz wersje konsoli ? Co możesz o niej powiedzieć ? Bo ja mam zamiar kupić PS3 FAT tak do 600 zł z 80 gb . Jesli mozesz napisz jak się ma grafika bez HDMI w BF3 ( chodzi o multi ) .

Proszę o odp na takie pytanie : Która wersja konsoli PS3 ma lepsze chłodzenie ?

Opublikowano

Slim ma dużą pojemność bo minimum 160GB mi np. się przydaję ta pojemność na dema bo jest ich na prawde sporo.Napisałem,że wczoraj zakupiłem BF3 przez allegro ale jeszcze nie przyszedł.Co do innych gier które posiadam bez HDMI to jak granie na PS2.Slim ma lepsze chłodzenie.

logo1.png
Opublikowano

Ok dziękuję za odpowiedzi . Jesli możecie dajcie linka jak podłączyć PS3 do monitora LCD.

Albo napiszcie czy PS3 ma bezprzewodowy internet ( chodzi o to , że chcę pograć na internecie a nie mam rutera w domu ;/ )

Opublikowano

Ok ale jak z tym multi ? Muszę mu podłączyć kabel lub przez wifi do rutera ?

Chciałem się zapytać jak jest z grafiką w BF3 na konsoli PS3 ? .Chodzi mi o grafikę na zwykłych czinczach ( nie wiem jak sie to pisze ) , dorównuje PC'towi na low ?

Opublikowano

Jaką wersję konsoli wybrać ? Bo mam totalny mętlik w głowie :D W jednym temacie piszą że smil lepszy a w drugim że fat :D Chodzi o to która konsolka wytrzyma dłużej bo zamierzam kupić używaną .

Opublikowano

na PS3 nie gra się w Bf3 ...... jedyna radosc bedziesz mial ze latasz jetem i helkami na padzie, za 1300 zł (cena zestawu PS3, battlefield 3 i cos innego pewnie co wezmiesz ble ble) za tyle podrasujesz kompa czy cos a nie pierdolenie sie w konsole jeszcze nowe generacje typu PS4 czy Xbox 720 olaboga, swiat konsol schodzi na psy.

Processor: Intel Core i7-3960X 16 GB RAM

Grafika: Gigabyte ATI Radeon HD7950 3GB DDR5

Karta dzwiękowa : Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty champion

Dysk: 3 TB + dodatkowy 1 TB + zewnętrzny 500GB :3

Happy-Forever-Alone-Guy-Meme-Face-Blank-Template-340x200.jpg

Opublikowano

Niektóre tytuły są przeznaczone tylko na konsole a nie które na pc np battlefield 3 DICE zrobiło według mnie duży błąd że wypuściło tą grę na konsole. Posiadam BF-3 na PS3 i PC i uważam że na PC gra się o niebo lepiej.

Opublikowano

No ale w przyszłości konsoli nie musiałbym modernizować .

No tak, kup konsolę tylko dla tego że każda gra która jest na PS3 wejdzie bez problemu ^-^ lepiej podrasowywać kompa co rok, a na konsoli nie wsadzisz pobranych gier no i gry na PS3 są droższe niż na kompa, wiadome. jak jesteś gotowy wydać 1500 zł to mysle ze za tyle cos zdzialasz chyba ze masz konkretnego smiecia gdzie najlepiej kupic nowego kompa do tego nową grafike lepsza. podaj spec kompa mi na gg

Processor: Intel Core i7-3960X 16 GB RAM

Grafika: Gigabyte ATI Radeon HD7950 3GB DDR5

Karta dzwiękowa : Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty champion

Dysk: 3 TB + dodatkowy 1 TB + zewnętrzny 500GB :3

Happy-Forever-Alone-Guy-Meme-Face-Blank-Template-340x200.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...