Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]T1 Heavy vs KW-1

JoJoY

37 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który twoim zdaniem czo?g jest lepszy ?

• T1 heavy
      12
    • KW-1
      25

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Haa.. panie... zanim ja dojdę do tego 7 tiera HT bo reszta to ma DMG do dupy to wiesz pan co...

Dałem Ci +odwdzięcz się i daj i mi :D

( Dla Ciebie to kliknięcie , dla mnie to radocha )

Opublikowano

Ja zagłosowałem na KW-1. Grałem obydwoma czołgami, ale T1 to dla mnie za wielki. Wiem, że szerokość mają tą samą, ale chodzi o wysokość co uniemożliwia schowanei go za niektórymi skałami. A poza tym po prostu lepiej grało mi się KW.

Opublikowano

Ja gram T1 i kw-1 i inne podobne daje rade zniszczyc... srednio w mapie t1 mam 2/3 zabicia czasami nawet wiecej i wole USA. Na poczatku szalu nie robil ale jak kupilem wszystko to dzialo ma mocne pier*olniecie ; D i pancerz tez nawet, nawet

Opublikowano

No nie wiem.... :/

Opublikowano

Na pewno nie graj ruskimi i amerykanskimi bo wtedy myla sie style gry, wybierz 1. Jak sie nauczysz grac nie bedzie roznicy.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Wiedziałem już od dawna że dla mnie tylko TD. Teraz pytanie jakie USA czy Niemcy ?

Opublikowano

USA maja najlepszy pancerz T110E3 ma 305 pancerza a to juz cos. Porownujac go do JagdPz E-100 ma szybsze dzialo, lepszy pancerz i wieksza penetracje. Idac w amerykanskie drzewko zyskasz idac na skroty 2x 10 tier TD. T110E4 ma wiezyczke dzieki ktorej tym czolgiem bedziesz mogl w miescie kontowac.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

2x10 tier niby jak ? Że jak przejde z prototype t28 czy jakoś tak ?

Opublikowano

I chyba tak zrobię ale jutro zagram nimi bo przed chwilką grałem i po prostu żal żal Ameryka to tylko TD.. .

PS. Ok zaliczone na raz ale tylko jedno drzewko będzie np 10tier a 2 od 7 w górę tylko bo w dół to nie pójdę... tak ?

Opublikowano

Jeżeli pójdziesz w TD z wieżą to będziesz mieć wszystkie TD z wieżą i od 8 tieru w górę bez wierzy.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No mnie wkurwiają te USA tiery bo kurwa zanim ja dojdę do tego T1 to kurwa...

Opublikowano

A mam takie pytanko T1 Heavy vs PzIV co lepsze ?

Opublikowano

Pz IV

Za wyśmienite działo, w miarę dobrą mobilność, pancerz wierzy prawie nie do przebicia dla niskich tierów.

BTW

Używaj opcji "edytuj"

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A jak dalej to wygląda ?

Opublikowano

chodzi mi o wyższe tiery...

Opublikowano

Po Pz IV masz do wyboru VK3601H i VK3001P, nie wiem jak jest na 3001P i dalej, bo ja poszedłem w drugą stronę :P

VK3601H to wspaniały czołg (ale dopiero po wymaksowaniu) Gdy załoga będzie miała już um na 100% i dasz mu jakieś moduły, to na kompaniach będzie koksem zastępuje inne medy wytrzymałością, pancerzem, i mobilnością jedyny minus tego czołgu to V-maks tylko 39 km/h

Penetracja działa zostawia wiele do życzenia, zaledwie 133 (pisze z pamięci może być mniej lub więcej o 3) DMG i szybko szczelność jest bardzo dobra.

Nie wiadomo kiedy, ale kiedyś VK3601H będzie heavy, za pewne podniosą mu wtedy penetracje działa itd.

Później jest zajebisty Tiger oczywiście jak każdy czołg na stocku, jest nie do wytrzymania, ja nie miałem nerwów i zbadałem za free EXP long 88.

Ale po wymaksowaniu czołg to cud miód i malinki :D

Super penetracja, DMG znośny, ROF może być.

Po Tigerze jest jeszcze lepszy KT, moim skromnym zdaniem najlepszy czołg tieru 8, niesamowicie się nim kontuje, E75 nie może go przebić gdy kątujemy.

Ma dobry zasięg widzenia (402m)

Działo long 105 też jest niczego sobie, dobry DMG i dobra penetracja.

Jedynym minusem jest mobilność, może i szybko rozpędza się do maksymalnej prędkości, (28 km/h) ale czasem można przez niski V-maks nie dojechać na czas do bazy żeby ją obronić.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ciężko mi się wypowiedzieć, ponieważ nie grałem na T1... aczkolwiek bardzo lubię je rozwalać, jak i wszystkie średnie/lekko ciężkie amerykańskie... gdyż mają niesamowicie słaby pancerz wszędzie ^^

Oddajcie minusy! :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...