Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Odpalenie me2

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

System plików tu nie ma nic do tego. A próbowałeś może reinstalować Windowsa ?

Powiedz mi jeszcze jedno w menadżerze urządzeń zakładce karty graficzne masz 2 te same karty graficzne czy 1. Bo u mnie na lapku są dwie. I przy okazji podaj model laptopa jak możesz.

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jesienią robię formata to faktycznie może pomóc. Model nie znam się ale pod klawiaturą piszę "e machines E510".

Tak mam dwie te same karty pod sobą.

Opublikowano

Jak na razie mi przeszła ta mania na me2. Poczekam do formata a jak to nie pomoże no to muszę pogodzić się z myślą że to wina karty (bo są spore na to szanse).

Gość kamil40013
Opublikowano

Najprawdopodobniej tak. U mnie pisało , że mam za słabą grafikę. Mam Windows MX8 (Przerobiony XP SP3) bardzo odchudzony ale nawet to mi nie pozwoliło odpalić tej gry.

Opublikowano

Zintegrowana karta graficzna bardzo słaba jest....

Zapora blokuję dostęp do plików me2.

Jak odblokować?!

Opublikowano

No zintegrowana karta jest faktycznie słaba ale i tak raz mnie moja karta zaskoczyła tym że hl2 mi wejdzie. Spełniam minimalne wymagania. Temat jak na razie zamknąć. Będę się martwił jak po formacie nie będzie działać.

Gość kamil40013
Opublikowano

No zintegrowana karta jest faktycznie słaba ale i tak raz mnie moja karta zaskoczyła tym że hl2 mi wejdzie. Spełniam minimalne wymagania. Temat jak na razie zamknąć. Będę się martwił jak po formacie nie będzie działać.

Na większości gier pisze , że gra może nie współpracować z niektórymi układami zintegrowanymi. Ale na pudełku ME2 nigdzie się o tym nie doczytałem.

Poczytaj jaki twoja karta ma OpenGL , Microsoft Direct X oraz Shader Model. A następnie poczytaj jakie wymaga gra. I wtedy będziesz wiedzieć co ci nie pasuje.

Opublikowano

Direct X 9.0c zainstalowany z płyty więc o to nie mogą się czepiać. Open GL najnowszy dla mojej karty. Shader Model nie wiem ale jeśli chodzi o pixel shader to mam 4.0.

Gość kamil40013
Opublikowano

OpelGL najnowszy znaczy jaki ? A robiłeś to porównanie o którym wspomniałem wyżej.

Opublikowano

Na system requirementslab.com jak robię test czy mój komputer spełnia wymagania pisze że mam za słabą kartę oraz procesor ale ghz w procesorze mam wystarczająco dużo.

Tutaj kopia tego. Piszę że mam za słaby komp:

mf_rf_2.gif

Mass Effect 2

System Requirements Lab Analysis

Sorry, your computer does not meet the minimum specifications required to run this product. Please review the details below for more information.

Minimum

CPU

Minimum: 1.8 GHz Intel Core 2 Duo or equivalent AMD CPU

You Have: Intel® Celeron® CPU 560 @ 2.13GHz

FAIL

RAM

Minimum: 1 GB RAM for Windows XP / 2 GB RAM for Windows Vista and Windows 7

You Have: 2.1 GB

PASS

OS

Minimum: Windows XP SP3 / Windows Vista SP1 / Windows 7

You Have: Microsoft Windows XP Home Edition Dodatek Service Pack 3 (build 2600)

PASS

Video Card

Minimum: 256 MB (with Pixel Shader 3.0 support). Supported Chipsets: NVIDIA GeForce 6800 or greater; ATI Radeon X1600 Pro or greater. Please note that NVIDIA GeForce 7300, 8100, 8200, 8300, 8400, and 9300; ATI Radeon HD3200, and HD4350 are below minimum system requirements.

You Have: Mobile Intel® 965 Express Chipset Family

Upgrade Suggested: Unfortunately, your Video Card does not meet this requirement. Click here to see some recommendations.

Click here for the latest Video drivers.

Features: Minimum attributes of your Video Card

Required You Have

Video RAM 256 MB 384.0 MB

Hardware T&L Yes Yes

Pixel Shader version 3.0 4.0

Vertex Shader version 3.0 4.0

Free Disk Space

Minimum: 15 GB

You Have: 35.3 GB

PASS

Gość kamil40013
Opublikowano

Hmm. Według tych specyfikacji :

http://www.intel.com/Assets/PDF/datasheet/316273.pdf

twoja karta obsługuję PixelShader 3.0 i OpenGL 1.5 (na forach doczytałem się , że obsługuje OpenGL 2.0 ale to chyba nieprawda)

Procesor powinien być dobry , RAM też. Więc wychodzi , że to grafika nie pasuje. Twoja grafika obsługuje PixelShader 3.0 i nie więcej i nie wiem dlaczego w twoim teście jest napisane , że obsługuje P.S 4. W tym teście nie ma informacji o OpenGL. Ze specyfikacji doczytałem się , że obsługuje OpenGL tylko do 1.5 więc najprawdopodobniej to mu nie pasuje. Bo ME2 potrzebuję chyba OpenGL 2.0.

Opublikowano

Z tym open gl może być prawda ale karta chyba jednak obsługuje pixel shader 4.0. Muszę sprawdzić sterowniki może wyszły nowe.

Gość kamil40013
Opublikowano

Test może kłamać a specyfikacje od producenta na pewno nie kłamią. Nawet jeśli karta ma PixelShader 3 czy 4 to bez różnicy bo tu chodzi o OpenGL. Podam ci jeszcze stronę ze sterownikami:

http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Graphics&ProductLine=Laptop+graphics+drivers&ProductProduct=Mobile+Intel%C2%AE+965+Express+Chipset+Family

Tylko dokładniej przeczytaj co pobierasz bo tam jest śmietnik. Dodatkowo możesz zrobić punkt przywracania w razie jakby się coś stało. Sterowniki możesz też zaktualizować programem np. Driver Genius itd. Według mnie najlepszy jest Driver Genius tylko jest płatny niestety. Jeśli chcesz inny program to nie radze. Źle wykrywają sprzęt sterowniki i później są problemy.

Gość kamil40013
Opublikowano

Zrobiłeś tego formata czy nie ? Jak to nie pomoże to daj sobie spokój.

Gość kamil40013
Opublikowano

Jeśli masz Windows na dysku C a pliki na dysku D to możesz sformatować dysk C bez ingerowania w partycję D. Jeśli masz inaczej to zgrywaj te dane jak najszybciej (:.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...