Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jacy są ludzie - nie wiem jaki nadać temu temat...

Pan Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym stworzyć temat o tym jacy są ludzie, chciałbym o tym z wami porozmawiać,

dlatego że na blogach nie mogę sobie na to pozwolić ponieważ pojawiają się posty typu:

"Weź się już dalej nie ośmieszaj" itp.

Wiadomo, może ktoś mnie już zna z kompromitujących mnie blogów o hejcie, przyznam iż były głupie.

Natomiast nie potrafię zrozumieć dlaczego krytykujecie to jak rozmawiałem ja sam przeciwko 5 starszym ludziom.

Raczej to nie była rozmowa, to była kłótnia. Widziałem że mam intelektualną i wyraźną przewagę emocjonalna nad nimi.

Spokojnie i kulturalnie prowadziłem dyskusję z nimi, oni natomiast stale na mnie najeżdżali głupimi tekstami.

Teksty zawierały dużą ilość przekleństw, wulgów i pogróżek, raz tylko wybuchłem, gdyż zaczęto cisnąć po mojej matce,

a na to proszę mi wybaczyć, ale nie pozwolę.

Pisząc szczerze, prosto z serca oraz tak, aby nikogo nie urazić w waszym mniemaniu jest obrażaniem?

Czy czymś żałosnym? Moim zdaniem jest to właściwe prowadzenie dyskusji.

Ostatnio też pisałem z kolegą, postanowiłem nie klnąć, a także zwracać się kulturalnie.

W pewnym czasie kolega napisał "Pisz kurwa normalnie, bo cię kurwa nie rozumiem."

Gdy dodałem przekleństwa pomieszane z współczesną prostą młodzieżową mową, kolega zaczął jarzyć o co mi chodzi.

Czyżbyśmy zapomnieli o starych dobrych manierach? Brzydko jest krytykować, zamiary kogoś kto że tak powiem "Publikuje" lub "Wyraża"

je w sposób kulturalny, starając się, aby nikt nie poczuł się obrażonym.

Zauważyłem również że bardzo łatwo jest wkurzyć grupę ludzi pisząc coś co ich potencjalnie może denerwować, zaobserwowałem to właśnie na tym forum,

i lekko się tym niepokoję.

Dlatego że starsze osoby powinny być bardziej stabilniejszymi emocjonalnie ludźmi, ze mną to jest różnie ponieważ przechodzę okres dojrzewania,

co powinniście zrozumieć, czasami odbija mi do bani, ale to niby jest naturalne.

Nie rozumiem też określenia "gimbus" oraz "gimbaza", w ogóle nie jestem w stanie pojąć dlaczego kierujecie to do niektórych ludzi,

skoro znaczenie jest tak naprawdę zagadką? Jedni mówią że Gimbus to stan umysłu, drudzy mówią że to określenie Gimnazjalisty, a trzeci że to coś innego.

Osobiście zdruzgotany jak niektórymi daje się łatwo pomiatać, wystarczy kogoś wkurzyć, a wówczas można zrobić z nim co się chce.

Szczególnie kieruję to do osób uważających się za osoby dojrzałe, czyli w wieku 17 lat i wyżej że to właśnie wy powinniście dawać przykład,

i to właśnie wy powinniście spokojnie rozmawiać z irytującymi osobami, a nie kulturalną osobę wyzywać od gimbusów, wkurwiać się na całego i wygrażać co byście mu nie zrobili jakbyście go spotkali.

Jeżeli macie zamiar krytykować to co pisze to dajcie sobie spokój, bo nie ma to najmniejszego sensu.

Internet jest wolną siecią w której mogę publikować swoje poglądy, a wy powinniście je ignorować lub tolerować.

Opublikowano

Jak robisz z siebie idiote to cie wyzywają.Na chuj prowokujesz itd?Później płacz jaki to ty pokrzywdzony.

Przestań zmieniać świat bo gówno zdziałasz i tylko ludzi denerwujesz.Kolejny gimbus się zabrał za kulturze o której chuj wie.

Tak jestem chamem ze wsi ok.

Opublikowano

Powiem ci tak, jeżeli ja nie zacznę zmieniać światu to nikt nie zacznie.

Wiem że masz mnie teraz za idiotę, każdy mnie ma, ale zauważ że jeżeli byś był odrobinę rozsądny to byś mnie poparł.

Ja nie piszę tego żebyś miał okazję sobie po spamić, piszę po to byś się opamiętał i zaczął normalnie funkcjonować.

Nikogo nie wkurwiam, ani nie prowokuję po prostu wiem że mam racje i w kulturalny sposób chcę was do tego przekonać ;p

Opublikowano

Wiem o co Ci chodzi, związane jest to z kilkoma czynnikami:

-anonimowość, ludzie mogą wyrażać swoje poglądy i opinie których nie powiedzieliby w rzeczywistości, myślą że jak net to są nieuchwytni (tak nie jest),

-dystans, naprawdę wielka liczba osób nie rozumie internetu, biorą wszystko zbyt poważnie. Przykładem jest niedawny projekt z YT "Gr@żyna", na pewno każdy słyszał, było nawet w TV. Wielu youtuberów tych których subskrybuje się "oburzyło" jej filmikami, po czym okazało się dla tych osób że to czysta gra aktorska i prowokacja.

Nie wszystko co jest napisane musi być prawdziwe, trzeba to po prostu brać pod uwagę. Jeśli ktoś "hejtuje" to na to zlewam, a jeśli krytykuje to trzeba to wziąć pod uwagę, ale nie ulegać temu, bo tak będzie ktoś nami sterował.

Edit: Piszcie posty/edytujcie je i publikujcie w pełnym edytorze odpowiedzi :)

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

Wtf? Trochę pogmatwane .. najpierw wygrywasz golda potem zmieniasz nick na inny i zaczynasz filozofować na różne tematy tak aby nie zepsuć sobie reputacji tamtego nicku .. czy to na serio prawda a może się mylę ? Bo odkąd masz ten nick zaczynasz co innego pisać niż wcześniej.

@top

Otwórz w pełnym edytorze to będzie można przeczytać bo jak na razie trochę ciężko :D

@edit

Kultury nie zmienisz, to Polska :D

Opublikowano

itam, chciałbym stworzyć temat o tym jacy są ludzie, chciałbym o tym z wami porozmawiać,

dlatego że na blogach nie mogę sobie na to pozwolić ponieważ pojawiają się posty typu:

Wiadomo, może ktoś mnie już zna z kompromitujących mnie blogów o hejcie, przyznam iż były głupie.

Natomiast nie potrafię zrozumieć dlaczego krytykujecie to jak rozmawiałem ja sam przeciwko 5 starszym ludziom.

Raczej to nie była rozmowa, to była kłótnia. Widziałem że mam intelektualną i wyraźną przewagę emocjonalna nad nimi.

Spokojnie i kulturalnie prowadziłem dyskusję z nimi, oni natomiast stale na mnie najeżdżali głupimi tekstami.

Teksty zawierały dużą ilość przekleństw, wulgów i pogróżek, raz tylko wybuchłem, gdyż zaczęto cisnąć po mojej matce,

Pisząc szczerze, prosto z serca oraz tak, aby nikogo nie urazić w waszym mniemaniu jest obrażaniem?

Ostatnio też pisałem z kolegą, postanowiłem nie klnąć, a także zwracać się kulturalnie.

W pewnym czasie kolega napisał "Pisz kurwa normalnie, bo cię kurwa nie rozumiem."

Gdy dodałem przekleństwa pomieszane z współczesną prostą młodzieżową mową, kolega zaczął jarzyć o co mi chodzi.

Czyżbyśmy zapomnieli o starych dobrych manierach? Brzydko jest krytykować, zamiary kogoś kto że tak powiem "Publikuje" lub "Wyraża"

Zauważyłem również że bardzo łatwo jest wkurzyć grupę ludzi pisząc coś co ich potencjalnie może denerwować, zaobserwowałem to właśnie na tym forum,

Dlatego że starsze osoby powinny być bardziej stabilniejszymi emocjonalnie ludźmi, ze mną to jest różnie ponieważ przechodzę okres dojrzewania,

co powinniście zrozumieć, czasami odbija mi do bani, ale to niby jest naturalne.

Nie rozumiem też określenia "gimbus" oraz "gimbaza", w ogóle nie jestem w stanie pojąć dlaczego kierujecie to do niektórych ludzi,

skoro znaczenie jest tak naprawdę zagadką? Jedni mówią że Gimbus to stan umysłu, drudzy mówią że to określenie Gimnazjalisty, a trzeci że to coś innego.

Osobiście zdruzgotany jak niektórymi daje się łatwo pomiatać, wystarczy kogoś wkurzyć, a wówczas można zrobić z nim co się chce.

Szczególnie kieruję to do osób uważających się za osoby dojrzałe, czyli w wieku 17 lat i wyżej że to właśnie wy powinniście dawać przykład,

i to właśnie wy powinniście spokojnie rozmawiać z irytującymi osobami, a nie kulturalną osobę wyzywać od gimbusów, wkurwiać się na całego i wygrażać co byście mu nie zrobili jakbyście go spotkali.

Jeżeli macie zamiar krytykować to co pisze to dajcie sobie spokój, bo nie ma to najmniejszego sensu.

Internet jest wolną siecią w której mogę publikować swoje poglądy, a wy powinniście je ignorować lub tolerować.

Mam takie coś, jak to naprawić ?

Opublikowano

Bo żaden mądry nie przeczytał, kolegi kilka postów wyżej. Wystarczy otworzyć w Pełnym Edytorze żeby nie było błędów, a jeśli chcecie odczytać post kogoś innego to trzeba go zacytować!

LIKE!

Opublikowano

Bo żaden mądry nie przeczytał, kolegi kilka postów wyżej. Wystarczy otworzyć w Pełnym Edytorze żeby nie było błędów, a jeśli chcecie odczytać post kogoś innego to trzeba go zacytować!

Mmmm masz whiza khallife w avatarze. Na pewno słuchasz rapu

Opublikowano

@topic Myślę że to zależy od otoczenia w którym żyjesz, przebywasz. Bo u mnie to jest kultura 100%, a jak ktoś cię bluzga w necie to "narka" i koniec tematu.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Mam nadzieję że okażecie trochę zrozumienia, i obędzie się bez większego hejtu oraz określeń typu "Kolejny, który chce zmienić świat.".

Ponieważ uważam że warto się na "debili" wyczulić i ich zdetronizować.

Wtf? Trochę pogmatwane .. najpierw wygrywasz golda potem zmieniasz nick na inny i zaczynasz filozofować na różne tematy tak aby nie zepsuć sobie reputacji tamtego nicku .. czy to na serio prawda a może się mylę ? Bo odkąd masz ten nick zaczynasz co innego pisać niż wcześniej.

@top

Otwórz w pełnym edytorze to będzie można przeczytać bo jak na razie trochę ciężko :D

Otóż nie masz do końca racji, wygrałem golda co jest dla mnie zaszczytem, i jestem z tego dumny, ale musisz uwierzyć że nie jest to filozofowanie, gdyż mądry nie jestem posługuję się jedynie językiem kulturalnym i staram się nie łapać w ten sposób warnów.

A co do wątku to już go zedytowałem ;]

Opublikowano

Witam, chciałbym stworzyć temat o tym jacy są ludzie, chciałbym o tym z wami porozmawiać,

Tak sie maja dzisiejsze czasy, gdzie na kulturalnego czlowieka patrzy sie jak na chorego. Kazdy do mnie nawija ze za duzo klne, w dupe z tym B) , lecz gdy zaczynam nawijac kulturalnie to sie pytaja mnie co cpalem :ninja: Nie ma co sie spinac, koles moze miec 34 lata, intelektualnie 5 lat ;) Takie czasy nastaly, nadchodzi zima :P (R. R. Martin! Przestan!)

61093c6efb.png

Opublikowano

@Topic.

Zmienianie świata zacznij przede wszystkim od siebie, bo z takim podejściem do sprawy musisz sie przygotować na ostrą krytykę, nawet Cię ktoś zjedzie czasem. Na pewno w sieci nie wiele zdziałasz. Bądź po prostu sobą (bądź normalny), dawaj innym dobry przykład własną postawą wobec różnych sytuacji oraz w relacjach z innymi ludźmi z reala. Bardzo szybko zostanie to zauważone przez tych z którymi masz styczność, będą widzieć człowieka, który reprezentuje sobą wyższe wartości i jest godny naśladowania.

Opublikowano

Nie wyobrażam sobie wobec tego Szymcio jak będę rozmawiał z moimi dziećmi...

"Słuchaj kurwa synek, idź powiedz tej kurwie (matce) że ma mi jebane piwo prznieść"?

A syn..

"Dobra, ale ojciec kurwa mi się zajebiście nie chce"

lolus jestem w wieku 15-stu lat, jest to wiek dojrzewania... buzują hormony, więc jak czasem coś odwalę to należy to zrozumieć.

Ale jak widzę 17-sto latków klnących i.tp. sądzących że są dojrzali to gdybym miał siłę to bym ich tak zlał żeby się posrali...

bo wydaje mi się to bezczelne.

Opublikowano

Fajnych masz kolegów, defekt mózgu?

Opublikowano

Nie wyobrażam sobie wobec tego Szymcio jak będę rozmawiał z moimi dziećmi...

"Słuchaj kurwa synek, idź powiedz tej kurwie (matce) że ma mi jebane piwo prznieść"?

A syn..

"Dobra, ale ojciec kurwa mi się zajebiście nie chce"

lolus jestem w wieku 15-stu lat, jest to wiek dojrzewania... buzują hormony, więc jak czasem coś odwalę to należy to zrozumieć.

Ale jak widzę 17-sto latków klnących i.tp. sądzących że są dojrzali to gdybym miał siłę to bym ich tak zlał żeby się posrali...

bo wydaje mi się to bezczelne.

17 Lat to żaden dorosły wiek, sam używam dosyć dużo wulgaryzmów, gdy mówię, staram się nie wyzywać ludzi jeśli mnie zdenerwują, ale gdy piszę z kimś bardzo mało używam brzydkich słów.

Wszystko jest zależne od wychowania i od dojrzałości.

LIKE!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...