Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czwiczenia hantelkami.

Shaylo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam pytanie może ktoś z was się zna na czwiczeniach etc.

Ile powinienem dziennie czwiczyć hantlami 2x 2kg żeby uzyskać jakiś efekt?

Zawsze mogę to złoczyć w jedno 1x 4 kg i też będzie wygodnie. Powie ktoś jak dobrze czwiczyć biceps takimi hantelkami, jakie serie wykonywać itd?

Opublikowano

Możesz spojrzeć na nazwe działu?

Inny typek też napisał i co nie można może znajdzie się ktoś kto trenuje i da jakąś rade?

Opublikowano

podaj swoj wiek bo nie mozna przeciazac mięśni w młodym wieku gdyz pozniej całkowicie mozesz stracić mięśnie

Widać znawca kulturystyki...

@autor

Hantlami 2kg to dużo nie zdziałasz,lepiej rób ćwiczenia typu pompki,podciąganie na drążku a jak załatwisz jakieś lepsze hantle minimum 4-5kg(zależy od twojej siły ale wg mnie to minimum)to zapraszam tutaj:

http://www.kulturystyka.pl/atlas/

Ps:Podaj swój wiek,wzrost wage

25kr0nq.jpg
Opublikowano

Polecę Ci trening FBW lub trening dla początkujących napisany przez Mawashiego.Pewnie jak większość chcesz robić tylko bicka i klatę.To jest największy błąd.Ćwicz całe ciało,bo wtedy szybciej rośniesz i jesteś silniejszy.

//Zakaz handlu.

Opublikowano

coraz lepsze pytania padają ? Panie to sobie takim ciężarem mogą ćwiczyć.

Dla ciebie bedzie lepszy plecak i w tedy ułozenie treningu. Tak jak @UP wyzej powiedział FBW (Full Body Workout) ćwiczysz całe ciało. Pomki z plecakiem przysiady itp.

Opublikowano

hantle ... A nie lepiej ćwiczenia typu Pompki podciąganie itd Dzięki temu osiągniesz lepszy efekt niż hantalmi bądź sztangą osiągasz wtedy optymalne dociążenie . A hantelkami albo sztangą nie wymierzysz perfekcyjnego dociążenia .

1396292564-U784394.png
Opublikowano

wtf?10 kg dla poczatkujacego?Proszę was...

Na poczatek rob tydzien 2 x 2 kg,nastepny tydzien dodaj nastepne 2,a jak to skonczysz to daj jeszcze 2 i cwicz tak 2 tygodnie.Potem dodajesz co 2/3 tygodnie zalezy od tego czy bedziesz dawal rade nastepne 2 i tak cwicz przez kilka tygodni. Jak to skonczysz to rob pompki i brzuszki az skonczysz trening.(zobacz na stronie 100pompek).Jezeli chodzi tylko o cwiczenia takie jak na poczatku to mozesz zrobic tak jeszcze raz ,ale zaczynając juz od 5 kg.

Jak bedziesz robil pompki to rob przerwy 1 dzien ,bo mięsnie moga przestac sie rozwijac.

Mozesz pomyslec ,ze te 2 kg na poczatek to malo ,ale jezeli dasz wiecej to nic Ci nie da,bo co z tego ,ze masz miesnie,jak nie jestes silny ...

@down

Masz racje,dzien przerwy jest po to ,zeby miesnie mogly sie zregenerowac ,ale jezeli nie bedziesz robil takiej przerwy to moze wyjsc to co napisalem wczesniej.

:)

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

@up prosze nie pisz głupot.

! dzień przerwy bo mieśnie moga przestac sie rozwijać. no to to talna głupota.

Ten dzień przerwy jest po to zeby mięśnie mogły się zregenerowac.

10 luzem wezmiesz na poczatek sproboj

to mnie najbardziej rozwaliło. ile razy podniesie chwytem młotkowym ? 5, 6 ? a gdzie kolejne 3 serie ? chyba nie wiesz ile to jest 10KG hantel w jednej łapie i podnosić.

Opublikowano

To co piszecie to są takie rady z dupy. Niech chłopak napisze ile ma lat, czy ćwiczył wcześniej, jaka jest mniej więcej jego masa oraz czy czuje się pewnie z tymi 2kg. Dodam jeszcze że pisanie żeby próbował 10kg jest głupotą, jak zrobi takimi hantlami serie to oczy z dupy mu wyjdą a na następny dzień nie da rady nawet sobie zwalić.

Opublikowano

Zacznij od ustalenia sobie jakiegoś planu trenowania, potem ustal dietę i zacznij ćwiczyć. Trochę będziesz musiał poczytać na ten temat. I wykonuj różne ćwiczenia, dobry jest drążek, czy nawet pompki, ważne też są odstępy w trenowaniu, np. co 2 dni.

Po za tym jak ktoś pisze "weź 10 na początek" to gratulacje- zero wiedzy w temacie.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

Ja na początek brałem 4kg jest to chyba najrozsądniejsze na początek (no chyba że jest się jakimś chuderlakiem bez mięśni)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

ło kurwa hantlami 2kg zeby uzyskac jakis efekt to ty bedziesz machać pol dnia... conajmniej 5kg na łape, z mozliwoscia dołozenia. poszukaj na allegro.

Opublikowano

Up idioto skąd wiesz z jaką waga,siła on startuje??Każdy dobiera ciężar pod siebie.Że tak się wyrażę w dupie byłeś i gówno widziałeś...

//Zakaz handlu.

Opublikowano

i gówno jadłeś, jak można zaczynać z 2kilogramami? to on chyba ma 9 lat... cięzar musi byc konkretny tak zebys juz po kilkunastu powtórzeniach czuł efekta nie gównem 2kg bedziesz machał 100razy az ci sie znudzi. wiem napewno wiecej od ciebie

Opublikowano

@up prosze nie pisz głupot.

! dzień przerwy bo mieśnie moga przestac sie rozwijać. no to to talna głupota.

Ten dzień przerwy jest po to zeby mięśnie mogły się zregenerowac.

to mnie najbardziej rozwaliło. ile razy podniesie chwytem młotkowym ? 5, 6 ? a gdzie kolejne 3 serie ? chyba nie wiesz ile to jest 10KG hantel w jednej łapie i podnosić.

nie wiem ? 10 kg to pikus chyba ze jest ciota albo gimbusem to nie podniesie 10 kg sam biore 14 (dobra technika) i nie twierdze ze to duzo

Opublikowano

ile powtózeń i ile seri 14 kg ? jaka technika ? znaczy młotkowy chwyt z supinacjom nadgarstka czy też moze w podporze o kolano ?

jaki staż treningowy na siłowni ?

Opublikowano

I chuj ile kto bierze ?Ja sobie biorę 30 na łapę i co to kogo obchodzi...Ciężaru się nie dowala na chama.Najpierw trzeba się techniki uczyć,potem można zwiększać obciążenia,a nie ,że pakujemy jak MC Omen...

//Zakaz handlu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...