Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Najlepszy medium X tieru

bananx3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja stawiam na bat chata. Umiejętna gra -> magazynek 5 strzałow = 2k obrażeń zadanych czyli każdy IX tier na salwę. Na 2gie miejsce ja bym dał M48 za jego dps.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

bat chat. magazynek genialny rozmiarami kryje go wiekszosc krzakow (na spotera dobry) przyspieszenie nawet fajne smialo moze scoutem byc i naprawde przyjemne wrazenia z gry :)

Opublikowano

Ja sądzę że najlepszym medem X tieru jest E50 Ausf.M ma kilka zalet postaram sie je wymienić

1. Działo jest to najlepsze z wszystkich dział medów 10 tieru

• Szybkość 6.25
  • Penetracja 270 AP i aż 350 na goldzie
  • DMG 390

2. Ilość HP najwięcej z medów 10 tieru aż 2050

3. Pancerz który skątowany potrafi dużo odbić wydaje się słaby bo tylko 120 ale tak nie jest

4. Prędkość maksymalna to aż 60 km/h prędkość obrotu to 44 stopni/sec

5. Waga to 60t przy silniku 1200km to prawie dwa razy więcej mocy niż E50 a waga prawie taka sama

To chyba wszystko moim zdaniem to ten czołg to idealny med ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Pozwolę sobie zacytować i w nim pisac mam andzieję że nie uraziłem Cię tym

1Działo jest to najlepsze z wszystkich dział medów 10 tieru

• Szybkość 6.25 (batchat - 5,59)
  • Penetracja 270 AP i aż 350 na goldzie (batchat - 259[tu troche kuleje ale od boku i tak loi wszystko a od przodu wiekszosc] az 360)
  • DMG 390 (batchat - 390 ale w magazynku to jest +)

2. Ilość HP najwięcej z medów 10 tieru aż 2050 (batchat 1800hp)

3. Pancerz który skątowany potrafi dużo odbić wydaje się słaby bo tylko 120 ale tak nie jest (batchat - nawet nie wiem czy papier ma defa :) ale utargalem na nim stalową sciane medal billotte`a 2x i rykoszety tez sie zdarzaja)

4. Prędkość maksymalna to aż 60 km/h prędkość obrotu to 44 stopni/sec (batchat - max speed az 65km/h z obrotem gorzej 40stopni/sec)

5. Waga to 60t przy silniku 1200km to prawie dwa razy więcej mocy niż E50 a waga prawie taka sama (batchat - waga to max 28ton przy silniku 680 a to lepsze przełozenie)

To chyba wszystko moim zdaniem to ten czołg to idealny med ;)a moim batchat bo medem nigdy nie jade czolowo do wroga

Opublikowano

Ja i tak jestem za niemcem bo nie chce mi sie przechodzić przez te wszystkie 2, 3, 4 tiery francuskich lt :D

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

to ze nie chce ci sie przechodzic nie oznacza ze nie jest on lepszy od e50m

Ale podstawa DOBIERZ CZOLG DO SWOJEGO STYLU GRY dla kazdego inny czolg jest lepszy bo kazdy posiada inne priorytety

Opublikowano

Każdy czołg jest najlepszy ;)

Tu wszystko zależy od umiejętności gracza, a nie od sprzętu :P

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Ja się bardzo zastanawiam też nad tym wyborem, trzyma mnie przy decyzji tylko to, iż w USA mam już poodkrywane działa :/ Lecz chyba i tak pójdę w Niemieckie, ponieważ ma świetne działo, i znakomitą celność na którą warto zwrócić uwagę, ( 0.30) ! A jego Vprędkość pokazuje, że jest on prawdziwym medem, lecz może być też caperem, jedyną przeszkodą jest to, że jego rozmiary i wartości do kamuflażu są spore, ale na ataki z dystansu bardzo się nadaje, nie ma chyba w żadnym dziale większej celności (?) (jeżeli się mylę, poprawcie mnie). No, chyba tyle, nie musisz dawać like.

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Ja się bardzo zastanawiam też nad tym wyborem, trzyma mnie przy decyzji tylko to, iż w USA mam już poodkrywane działa :/ Lecz chyba i tak pójdę w Niemieckie, ponieważ ma świetne działo, i znakomitą celność na którą warto zwrócić uwagę, ( 0.30) ! A jego Vprędkość pokazuje, że jest on prawdziwym medem, lecz może być też caperem, jedyną przeszkodą jest to, że jego rozmiary i wartości do kamuflażu są spore, ale na ataki z dystansu bardzo się nadaje, nie ma chyba w żadnym dziale większej celności (?) (jeżeli się mylę, poprawcie mnie). No, chyba tyle, nie musisz dawać like.

A którą drogę na E-50 wybierasz?

1) Leichttraktor -> PzII -> PzIII Ausf. A -> PzIII -> PzIII/IV -> VK3001H -> Panther -> itd...

2) Leichttraktor -> PzII -> PzIII Ausf. A -> PzIII -> PzIII/IV -> VK3601H -> VK3002DB -> Panther -> itd...

3) Leichttraktor -> Pz35t - > Pz38t -> Pz38nA -> PzIV -> VK3601H -> VK3002DB -> Panther -> itd...

Opublikowano

A ja wolę T-62A, dobry pancerz, dobra zwrotność i całkiem nie złe działko

World of Tanks

NICK:Dikej007

CZOŁGI: IS3,T50,M4 Sherman,S-51

wotbigbar03.jpg

Opublikowano

Oczywiscie ze batchat poniewaz:

5 strzalow przy odrobinie szczescia sciagami IS7 [oraz inny X tiera ale napoczety]

Jest Dobrze mobilny

Latwo wyciagnoc z niego 500m widoku

Idealny na spotera

Bardzo maly latwo sie gdziesz schowac podczas ladowania magazynka

Minusy:

Slaby pancerz

Dlugie ladowanie magazynku

Duze koszta[Jezeli szybko zginiemy]

Sora za brak polskich zankow ale pisze z fona

ade4410f7622f8ba6a405952010b4d7f.png
Opublikowano

Generalnie wszystkie MT tieru X są najlepsze, ale różnych dziedzinach. Musisz wybrać, który bedzie najbardziej pasował do Twojego stylu gry.

Tu masz porównanie statystyk wszystkich medów (zrobione przeze mnie - jeśli uważasz, ze coś jest źle, albo coś trzeba dodać - pisz):

http://adf.ly/2310224/mt-tier-x

W skrócie o każdym czołgu:

1.Bat-Chat 25t

To bardziej czołg lekki, niż średni. Musi wykorzystać swoją mobilność, by uzyskać nad przeciwnikiem przewagę i zrekompensować brak pancerza oraz słabe działo. Z racji, że ma 5 strzałowy magazynek, może przy dużej dawce szczęścia zdjąć każdego innego meda, ale wystarczy raz nie trafić, nie zadać obrażeń, albo sporo poniżej średnich i ma problem. Nawet jeśli ucieknie, to bardzo mocno oberwie i przez długi czas nie będzie mógł walczyć, z powodu przeładowania. A Bat-Chat bez gąsiennicy lub, co gorsza, silnika, to martwy Bat-Chat.

2.E-50M

To urodzony snajper, podążający za natarciem z kampy do kampy i nie zauważony niszczący wrogów. Po wykryciu pancerz pozwala odbić większość pocisków z daleka. Jednak walka 1 vs 1 z innym MT X jest dla niego wyzwaniem z racji sporej wielkości, wolnego obrotu wieży i przeładowania działa. Problemem też jest arta, której dość łatwo jest ten czołg trafić.

3.M48A1

Patton III ma najlepsze działo, które świetnie sprawuje się na średnich i krótkich dystansach. Ma bardzo dobry stosunek szybkostrzelności, penetracji i DMG. Jest całkiem mobilny, chociaż duży (lekko większy od T-110!). Jest więc narażony na ataki arty. Pancerz jest dobrze skątowany i potrafi odbić. Jest chyba najbardziej uniwersalnym ze wszystkich MT.

4.T-62A

Jest to czołg, który musi walczyć w drugiej lub trzeciej linij, kryjąc się za innymi i zaspamiając wrogów pociskami (ewentualnie ukryć się za kamieniem i wystawić tylko wieżę). Ma słaby pancerz i mobilność. Ogólnie jest przeciwieństwem T-54 - kto go lubił znienawidzi T-62A, a kto nie cierpiał T-62A pokocha.

Podsumowując wszystkie są dobre, ale do innych celów. Jesli nie grałeś wcześniej medami od tieru 7, to odradzam ci BatChata i T-62A - grając nimi nie uświadczysz "prawdziwego meda". Godne polecenia są za to E-50M i M48A1. Jeśli dalej nie wiesz, który z nich wybrać, wybierz Pattona, bo jest bardziej uniwersalny i łatwiej będzie ci przyzwyczaić się do stylu gry nim.

Zastrzegam, że nie posiadam w/w czołgów, a zawarte tu informacje oparte są na statystykach, obserwacjach walki z nimi i ich poprzednikami, doświadczeniu w graniu ich poprzednikami oraz opiniach osób grających tymi czołgami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...