Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[QUEST] Devil's Catacomb PL

damomo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy

when kill with not npc.is_pc() and pc.in_dungeon() begin

nie zadziała przypadkiem nawet jak będziemy nie na katakumbach lecz nawet na innym dungeonie ? :/

umarł

Opublikowano

A czy

when kill with not npc.is_pc() and pc.in_dungeon() begin

nie zadziała przypadkiem nawet jak będziemy nie na katakumbach lecz nawet na innym dungeonie ? :/

Niestety tak się stanie, a więc zmieńcie sobie

pc.in_dungeon()

na

pc.get_map_index() == Index_mapy

Lub zamiast pieprzenia się z indexami dodać prostego qf czy to w whenie czy w ifie .. ja już siły nie mam, troszkę się przeliczyłem z tym pisaniem (nie ta liga).

Poprawione

Opublikowano
QUEST : devils_catacomb
STATE : start
WHEN  : 20351.chat ("Devil's Catacomb")
WHEN  : login
    with pc . get_map_index ( ) == 16 and pc . getqf ( "dc_login_1" ) == 1
WHEN  : kill
    with not npc . is_pc ( ) and pc . get_map_index ( ) == 16
local klucz_chance = number ( 1 , 100 )
if klucz_chance = < 10 and pc . getqf ( "klucz" ) == 1 then
game . drop_item_with_ownership ( 30311 , 1 )
pc . setqf ( "klucz" , 0 )
d . notice ( "[1 Poziom] Klucz odnaleziony! Teraz przenie go" )
d . notice ( "[1 Poziom] na Statuę Kuda, aby przejć dalej." )
end
syntax error : [string "startnot npc . is_pc ( ) and pc . get_map_index ( ) == 16"]:2: `then' expected near `='
katakumby.quest:59:Abort (core dumped)

Opublikowano

trzeba dodać funkcję game.drop_item_with_ownership do quest_functions.

@UP: Index mapy musi być w takiej postaci

XX0000

gdzie XX to Twój index. Btw nie polecam Ci robienia Dungeonów na indexach mniejszych od 43.

57199140501148694665.png

Opublikowano

trzeba dodać funkcję game.drop_item_with_ownership do quest_functions.

@UP: Index mapy musi być w takiej postaci

XX0000

gdzie XX to Twój index. Btw nie polecam Ci robienia Dungeonów na indexach mniejszych od 43.

Ja bym nawet powiedział że mniejszych niż 60, bo 41-60 należą do jinno.

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

I znów, jak w przypadku wymiaru władców, ujrzymy piękne komunikaty:

notice_all("[PROSERWERMETIN2.PL]: Gracz "..pc.get_name().." i jego grupa ukończyli wymiar władców!!11oneone11")

PicardDoubleFacepalm-1.jpg?1316330080

Świetny quest, podoba mi się, na pewno wykorzystam na swoim serwerze, pozdrawiam.

Opublikowano

Ja bym nawet powiedział że mniejszych niż 60, bo 41-60 należą do jinno.

Nie rozumiem - dlaczego ? Osobiście indexy mapą nadaję po kolei, u mnie zaczynają się mapy na których robię dungeony w przedziale 10-23 i jeszcze nie spotkałem się z żadnym błędem a przecież 21 to jest shinsoo m1 o ile się nie mylę, więc taka sama sytuacja.

umarł

Opublikowano

Bo jest taki turbo pro elo trick, że na mapach o indexie 1-20 wszyscy npc będą z shinsoo (flaga +ceny normalne dla shinsoo), 20-40 chunjo, 40-60 jinno

o ile w bazie dany npc ma empire ==0 jeżeli ma !=0 to wtedy mimo indexu będzie w królestwie które narzucamy w mob_proto. Indexy >60 nie narzucają już empire, także na tych mapach npc będą 'neutralni' (brak flagi nad głową ceny dla wszystkich 3x)

Pierwszy raz zwróciłem na to uwagę kiedy zmieniałem indexy mapom m1 i potem ceny w chunjo dla graczy z tego królestwa były 3x droższe a nad npc latała czerwona flaga. Sprawę potem rozjaśnił mi Sunushi.

sygnatura2.png

Opublikowano

Jak byście mogli dajcie jeszcze download działającej mapki z katakumbami, bd lajki i 5.

Opublikowano

Możeciemi wytłumaczyć , dodam questa na serwa i potem jaką komendą mam tam wejść lub u kogo , jakiego NPC bo nie łapie ???

Daj +++ jak pomogłem to nie boli ;)

photo-508875.jpg?_r=1346228684?_r=367a215599c3af8cfbe4b54722a4b1a3

Znawca
Opublikowano

http://wklej.to/q2mKa

Gdy próbuje wejść do DC piszę mi: "przykro mi ale nie mogę nikogo wpuścić".Status DC jest włączony

Opublikowano

http://wklej.to/q2mKa

Gdy próbuje wejść do DC piszę mi: "przykro mi ale nie mogę nikogo wpuścić".Status DC jest włączony

Nie chciało mi się dokładnie patrzeć jednak miszczu zjebałeś sprawę z kordami na pewno...

Opublikowano

Dam sobie rękę uciąć że ze standardowym qc ten quest ( patrzyłem tylko na wersję 1.1 ) nie ma prawa zadziałać.

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

Dam sobie rękę uciąć że ze standardowym qc ten quest ( patrzyłem tylko na wersję 1.1 ) nie ma prawa zadziałać.

To może pochwal się swoją wiedzą i nakieruj chłopaka co robi źle :<
Opublikowano

To może pochwal się swoją wiedzą i nakieruj chłopaka co robi źle :<

Tutaj wystarczy użyć brain.exe bo wszystko jest dokładnie opisane jeśli chodzi o kordy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...