Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

YouTube

S0NikX

52 użytkowników zagłosowało

1. 1. YouTube na MPC

• Tak
      46
    • Nie
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć...

Na MPCforum co raz to gęściej od poradników wideo youtube...

oraz inne podobne sposoby dające szanse na drobną reklamę

naszego kanału. Zdarzają się osoby co również na żywca się reklamują

lecz to i tak jest usuwane.

A jakby stworzyć specjalny dział dla YouTuberów?

- dostępny od 100 postów? (możliwość pisania od 100 postów)

Czy nie przyciągnałby kolejnych osób?

- Przyciągnie

Usuwanie z forum tematy z reklamami kanału? (nie regulaminowe)

- Usuwanie , mniej roboty i raportów

Na forum padają często pytania dotyczące youtube, nagrywania itp.

- To byłby dział dla takich osób i problemów

Dział umożliwiłby:

- Prezentacje kanałów (ocenianie, propozycje dla autorów danego tematu związanego z kanałem yt)

- Pomoc dla zielonych (o youtube można sporo napisać, nie jeden poradnik mozna o yt stworzyć)

- Rozwiązywanie problemów technicznych z mikrofonem, kamerką itp.

- I inne związane rzeczy

Propozycja nazwy

- Społeczność YouTube

Trochę za temat..

Można by też dodać poddział "Prezentacja YouTuberów" ponieważ by się robił zaraz zbyt duży syf tematy o pomoc , prezentacje itp... oddzielenie prezentacji kanałów youtube by wystarczyło.. każdy kto by chciał poszukać jakieś fajnej osoby na youtube robiłby to u nas na MPC

Youtuberzy to też w dużej ilości "gracze" więc przyjdą nowi i zainteresują się również innymi działami.

W google każdy szukający pomocy związanej z youtube mógłby ją szukać u nas.. czy to nie byłoby fajne? :)

Każda osoba reklamująca swój kanał na youtube musiałaby wkleić link MPCforum na swój kanał YouTube.

Reklama za reklamę :)

YouTube jest znany i to bardzo.. nie będzie problemu z aktywnością.. powinien być to aktywny dział. Co chwile ktoś spotyka się z nowym problemem.. Nie ma w Polskim Internecie miejsca porządnego dla Youtuberów.. są jakieś fora ale bardzo malutkie gdzie znajdziemy po 1000-3000 osób..I ciężko o pomoc ,bo z tego po 40-50 siedzi na forum ^^

Ja nie widzę powodów dla ,których taki dział miałby nie powstać ,a wy?

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Bardzo dobry pomysł, sam bym szukał pomocy w takim dziale.

Na pewno znajdzie się wiele osób, które zechcą taki dział.

Jestem za.

Opublikowano

Tylko zastanówmy się nad jednym. Czy w geście MPC leży rozwój YTberów? To oni powinni znaleźć swój własny patent na widownię. Po drugie przecież mamy zakaz postowania próby prezentacji własnych kanałów.

Owszem są również publikowane różne tutoriale itd.

Z drugiej strony nie po to są tworzone działy/tematy media gdzie można publikować filmiki. Poza tym idea MPC jest trochę inna :).

Moje zdanie jest mieszane - neutralne do tego. Są plusy, ale również minusy.

Co do "reklama za reklamę" z tym to najpierw proszę do kokosza czy wyraża zgodę na używanie MPC w taki sposób ;).

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Tylko zastanówmy się nad jednym. Czy w geście MPC leży rozwój YTberów? To oni powinni znaleźć swój własny patent na widownię. Po drugie przecież mamy zakaz postowania próby prezentacji własnych kanałów.

Z drugiej strony nie po to są tworzone działy/tematy media gdzie można publikować filmiki. Poza tym idea MPC jest trochę inna :).

Co do "reklama za reklamę" z tym to najpierw proszę do kokosza czy wyraża zgodę na używanie MPC w taki sposób ;).

Jaki sposób ;P Tutaj chodziło mi bardziej o uprzejmość jeżeli MPC dałoby ci możliwość pokazania kanału ty również mógłbyś pokazać MPC na swoim kanale tym samym zbawić kogoś na forum? Hm.. na to samo wychodzi? czy nie ? :D Jest pozno idę spać na 8 idę na prawo jazdy :D Ja link do MPC na kanale youtube mam już dłuugo w sumie do swojego profilu ale jest.

Filmiki z gier ,a pomoc z dziedziny youtube czy prezentacja kanału to co innego :) Więc media pod działy ,które są działały by dalej ,bo to całkiem co innego niż to co miałoby być wprowadzone.

Zresztą prezentacja kanału byłaby po to by inni mogli ci coś doradzić co poprawić itp.. więc tu nadal ciągnie się wszystko związane z Pomocą ;P chciałbym poznać opinie większej ludzi o danym kanale youtube porozmawiać itp..

Czyli ja wstawiam kanał resztą pisze co o nim mysli, proponuje co zmienić, rzuca propozycje co do nagrywania.. itp.

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Tak :)

Jeżeli chodzi o nagrywanie/obróbkę sam wiem bardzo dużo, ale zawsze można pomóc, czy dowiedzieć się więcej.

Opublikowano

wg. mnie jeśli chodzi o reklamę kanału to 500 postów to za mało.

jeśli już ktoś miałby się reklamować to ktoś kogo kojarzymy, 100 postów ludzie potrafią wbić w dzień. Takich osób nieznam, i nie interesuje mnie ich jakakolwiek działalność.

Ale gdyby np. Taki Enzil, zrobił kanał na YT, wrzucał swoje produkcje, to ludzie by lecieli na jego kanał, bo dla niektórych może być autorytetem, i chcą go lepiej poznać, czegoś się dowiedzieć itp.

Powiedzcie szczerze że osoby które znamy, lepiej nam sie ogląda niż osoby które pierwszy raz widzimy na oczy ( chyba że ta osoba jest wyposażona w broń zwaną "cycki" ale to już inna kolej rzeczy)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jeżeli ktos zle zrozumiał tu nie chodzi o reklamowanie swojego kanału po prostu przedstawienie go po to by inni mogli go ocenić :> I tak takie prezentacje kanałów nie przyniosą żadnych większych sukcesów.. Może ktoś się zainteresuje z MPC kanałem ale to max 30 osób.. więc to nie daje sukcesu..MPC by mogło choć trochę wspomagać youtuberów ,których na MPC jest mnóstwo :) Czasami przeglądam dział minecraft i widzę pytanie "jak nagrać filmik" itp.. ten dział w jakiś sposób oczyści działy z nie potrzebnych tematów.

Możliwość pisania od 500 postów to też dobra opcja.. przynajmniej nie będzie noobstwa.

@edit

przykładowy temat gdzie ktoś szuka pomocy związanej z wideo..

http://www.mpcforum.pl/topic/694982-problem-z-sony-vegas-10-pro/page__pid__5021365#entry5021365

nie ma tam nic związanego z youtube ale takie pytanie własnie by mogłybyć pisane w tym dziale.

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

Od 500 tak, i tak będzie zdominowane przez MC, ale b. fajnie było by mieć taki dział :)

Opublikowano

Dokładnie jak pisał Lenart (nie pomyliłem osoby ^_^), jeżeli chodzi o reklamę profilu to nawet 500postów to nie jest jakaś ogromna liczba... Na tak, ale tylko od większej ilości postów niż jest zaproponowana w głównym póście(100+)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Dobry pomysłm wręcz wg mnie świetny. Ale administracji sie pewnie nie bedzie podobać jak 99% sugestii

ahaha taaa... próg do pisania - 1000 postów ajahahhah. bedzie z 10 osob w dziale jak nic ajhahaha

Opublikowano

Jeżeli ktos zle zrozumiał tu nie chodzi o reklamowanie swojego kanału po prostu przedstawienie go po to by inni mogli go ocenić :> I tak takie prezentacje kanałów nie przyniosą żadnych większych sukcesów..

emmmm... czym sie różni pozostawienie reklamy od prośby do oceny ?

i tak ludzie wejdą zobaczą co nagrywa, Ci którym sie spodoba zostaną, inni napiszą że nagrywa chłam i tyle.

i mylisz się że takie coś nie przyniesie nic, nawet jak ktoś kogoś będzie hejtował na filmach, to i tak ludzie ciekawi wejdą na ten kanał

Może ktoś się zainteresuje z MPC kanałem ale to max 30 osób.. więc to nie daje sukcesu..

i tutaj też się mylisz, dzięki mpc w tamtym roku miałem ponad 600 widzów. i MPC było jedynym miejscem gdzie wrzucałem swoje "produkcje"

tak samo z MPC zaczynali np. dudsonowa czy nawet jeden z obecnych GMów, teraz mają partnera. Więc... jednak to coś pomaga.

@up.

uwierz że jeśli masz coś do powiedzenia to 1k postów to nie tak dużo.

@down

ja w 6 wbilem ledwo 7k

+/- 1,3k na rok

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Lenart, nie mam nic przeciwko, ale (nie jestem znany, wiem) siedzę na tym forum ponad 3 lata i nie wbiłem nawet TYSIĄCA postów.

A udzielam się od daty rejestracji (Z małymi przerwami).

Lecz ogólnie neutral.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Ten dział musi być ^^

teraz patrzcie tu:

Dział minecraft , pytanie o nagrywanie.... I tak ciągle w działach...MPC pytają o nagrywanie itp.

http://www.mpcforum.pl/topic/696192-problem-nagrywanie/

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

dobra, chuj, nvm.

nie mam siły...

Tego po prostu nie zwalczysz... nawet jak będzie taki dział to on i tak zobaczy majnkraft i chuj...

podczepcie temat z tutorialem jak nagrywać let's pleye, na YT jest gotowiec, i teoretycznie po problemie.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Równie dobrze można tak samo powiedzieć czy w geście mpc leży: odrabianie zadań domowych, fanart, dowcipy? Nie przesadzajmy z tym, że mpc jest tylko i wyłącznie o cheatach. To forum stało się trochę bardziej ogólnotematyczne, same cheaty to garstka tego, co piszą/tworzą na forum użytkownicy.

Opublikowano

youtube to nie tylko nagrywanie podpiecie jednego tematu nie zalatwi sprawy

no tak, ja na YT czytam newsy ze świata...

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Albo niech MMT stworzy jakieś outro :) i da je ogólno dostępne w pliku i każdy kto będzie reklamował swój kanał na MPC na koniec swojego filmiku musi umieścić takie zaproszenie na MPC :)

A ogólnie jestem za nie raz ciężko jest wyłowić coś ciekawego na YT :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...