Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Robienie gier.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

XAULIN ma racje, ale jednak ja bym spróbował Unity3d. Są kursy, możesz pisać w javie/C#/boo. Łatwe dodawanie Assetów.

Silnik jest darmowy jeżeli nie będziesz w celach komercyjnych gier w nim pisanych publikował.

Ja w nim napisałem gierke 2d, z systemem strzelania, przeciwnicy, ruch etc.

Gre mozna skompilować do flasha, exe, apk.

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Chcesz się czegoś nauczyć to rusz dupę i najpierw naucz się szukać, nikt za ciebie robić nie będzie. Gadasz że się nauczysz - ciekawe jak, jak ci się nic nie chce. Pewnie wszystko dostajesz na tacy od rodziców i takie gówno z Ciebie wyrosło ale nie mnie to oceniać. // nie mod zamknie ten syf

07919872454565140601.png

Opublikowano

Odpowiedź nie nawiązuje do tematu ale to komentarza mnie więc zalicza się do spamu.I tak masz racje starzy dają mi wszystko gry ps3 psv kompy laptopy bo w przeciwieństwie do twoich kurwa mają dobrą prace :P

Za co ostrzeżenia drogi adminie??.

Opublikowano

LoL co za bagno ! Cisniecie sie po rodzicach szczyle jeb.... , a jak bym was zlapal to bym wam zeby wyje.... ! Topic: Scisnij dupsko i wez sie do roboty, za nauke ! Nikt za ciebie nie zrobi ! Zaden popaprany program rowniez nie zrobi nic ciekawego:/ lol

Opublikowano

@topic

ale jest trochę prawdy jeżeli nie chce ci się szukać to co będzie z nauką języka?

nikt za ciebie skryptu nie napiszę i dla ciebie za darmo też.

btw.

jeżeli jesteś "ziolony" kup sobie do tego książkę,

Opublikowano

Do rozpoczęcia "zabawy" w tworzenie gier, polecam jakieś gówna typu GameMaker, RPG Creator itp.

Tak wiem chodzi Ci o gry typu Tower Defense, ale nie znając podstaw jak co działa itp. gówno zdziałasz.

a w między czasie polecam nauke C# albo Javascript (potem wyjaśnię dla czego)

Potem jak już ogarniesz i będziesz w stanie "wydać" swoje cudo

Szukasz jakiegoś darmowego silnika Wbrew pozorom większość jest darmowe (aż nie będziesz chciał zarabiać na swoich grach)

Ja osobiście polecam Unity3D Całkiem przyjemny silnik, mi się w nim fajnie pracuje.

Potem wbijasz na YT i szukasz Unity3D How to make xxx game (xxx wpisujesz co Cie interesuje, FPS, RPG, 2D Platform game czy inne pierdoły) Większość tutoriali jest po Angielsku, i wykożystywane są właśnie C# i Javascript

ew. jak nie chce Ci się uczyć wszystkiego kupujesz za np. 25$ Tower Defense Toolkit, i tam masz większość bajerów które przydadzą Ci sie do gdy typu TD

Przykład takiego Toolkita

http://dl.dropbox.com/u/23073684/TD_ToolKit/Demo/TDTKv1.3.1_Demo/WebPlayer.html

Ale to co podałem to tylko przykład

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

A pro po Unity3D, gdy skompilowałem grę w której zrobiłem tylko strzelający trójkąt, gra ważyła 16MB :ninja: Nie chcę was skłamać, ale na pewno dużo ważyła...

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Ja ci polecam UDK jest to łatwy w obsudzę, silnik graficzny 3d i nic nie kosztuje ( jeżeli nie będziesz chciał zarabiać na grze postawionej na nim)

Link do strony producenta:

http://www.unrealengine.com/udk/

Opublikowano

Ja ci polecam zrobić grę od zera w C++ na OpenGL(gorszy efekt przy skomplikowanej grze i sporo roboty) lub DirectX(więcej roboty, ale lepszy efekt i później mniej roboty).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...