Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 3

Xtronix856

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmierzch Bogow najwieksze gowno! Wgl nie masz misji pobocznych.Polecam zwykla trojke i sciagnij sb quest pack 4.Wymiata.

f8U07UQ.png

Opublikowano

Wgl to najlepsza jest 1 i 2 :D Jeżeli będę miał wybierać między 3 i 3dodatek wziął bym to pierwszego. Zmierzch bogów to najgorsze gówno jakie może być. :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

@up Zapewne o to chodziło ;]

http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=32149

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

To nie jest zmierzch bogów tylko zmierzch bugów. Na każdym kroku bug. Raz nie zapisałem w odpowiednim momencie i musiałem godzinę gry od nowa przechodzić, ponieważ wchodzę do miasta a tu wszyscy się nawzajem atakują i zabiło się prawie połowa...

Polecam Ci zwykłą trójeczkę + Quest Pack 4 jak to powiedzieli moi poprzednicy :)

1360325468-U541599.png

Opublikowano

Jeśli chcesz iść z chronologią wydarzeń w serii, zagraj w ZB ale nie spodziewaj się zbyt wiele.

Fabuła chyba była pisana na kolanie, a optymalizacja jeszcze gorsza niż w samym G3 bez łatek.

Opublikowano

Ja polecam zagrać kolejno, mianowicie: Gothic, Gothic II Noc Kruka, Gothic 3. To są PRAWDZIWE gry z serii Gothic. Piranha Bytes zaplanowała trylogię, a to że teraz inni żerują na samej marce i robią szity typu Zmierz Bogów i Arcania to nie znaczy, że to prawowity GOTHIC.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Gothic III - Community Patch v1.75 i Gothic I mroczne tajemnice :)

@Up

ArcaniaA też gra, pewnie zagrałeś początek i dalej już nie. Tak wyglądają dzisiejsze gry :F

Opublikowano

Do wyjścia Zmierzchu Bugów byłem fanem serii Gothic. To chyba jest odpowiedzią samo w sobie na to pytanie.

Zagraj w G1 i G2, świetna fabuła. A kilogramy modów zapewniają praktycznie nieskończoną rozrywkę.

1355848650-U247153.png

Opublikowano

Gothic III - Community Patch v1.75 i Gothic I mroczne tajemnice :)

@Up

ArcaniaA też gra, pewnie zagrałeś początek i dalej już nie. Tak wyglądają dzisiejsze gry :F

Arcania to dla mnie pic na wodę w porównaniu do trylogii od Piranha Bytes, żerują na marce. A ostatni dodatek do Arcanii, Upadek Setariff, a raczej "bolesny" Upadek Setariff tylko potwierdził to. Skoro twórcy coś potrafią, jeśli zrobili niby dobrą Arcanię, to niech zrobią nowego rpga, niech sami stworzą świat i wogóle, niech zobaczą jakie to trudne...

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

niedawno wyszła ostatnia aktualizacja zmierzchu bugów i podobno można grać, ja chciałem tą grę przejść na poprzednim patchu ale załapałem jakiś błąd i nie mogłem ukończyć głównej misji. zacznij od 3, oczywiście jeśli grałeś w poprzednie części. jak nie to zagraj w jedynkę bo jest duużo lepsza od 3.

fs_overall.png

Opublikowano

Ja ci bym polecił 1 oraz 2 bo 3 oraz 4 to postowno gówno.Niby grafika w 2 pierwszych częściach jest słaba ale wolę pograć sobie ze złą grafiką niż w 3 i 4.4 jest banalna przeszłem ją po rusku poprostu bezsensowna gra łatwa.

Opublikowano

Moim zdaniem gothic 3 jest dobry, ale dużo mu do doskonałości. Aby poczuć, że gra się w "całego gothica" trzeba pościągać QuestPack'a, Community Patch 1.75 i Content Mod:

1.QuestPack- dodaje ogólnie dużo do samego gothica 3:

-więcej dialogów

-ciekawsze zadania

-nowe rzeczy m.in zbroje, które mają tekstury wzorowane na gothic'u 1 i 2.

Minusem tej modyfikacji są trochę częstsze "ścinki" oraz, że trzeba go instalować na Community Patch'u

2.Community Patch-Bardzo dobry patch, gdyż usuwa błędy, dodaje nowe możliwości, a co najważniejsze zmniejsza ilość ścinek do minimum oraz zmiejsza lagi do minimum.Dodatkowo dodaje opcje przy menu.

3.Content Mod-Zmienia wygląd Menu i gry na bardziej "gothicowy". Ta łatka nie dodaje dużo zmian w grze, lecz moim zdaniem to udoskonalenie jest bardzo potrzebne, aby poczuć, że się gra w "pełnego gothic'a" oraz, aby poprawić oprawę graficzną

Gothic 3 Zmierzch Bogów-Moim zdaniem ten dodatek do gothica 3 jest łagodnie to mówiąc-beznadziejny. Ilość błędów jest duża, zmiejsza świat, na którym można grać, ma monotonne zadania na metodzie" przyjdź, zabij, znajdź i daj". Jednak na patchu gra jest o 40% lepsza, chociaż pozostawia wiele do życzenia. Zmiejsza ilość błędów, poprawia błędy popełnione przez autorów gry, optymalizuje grę i tyle.

Gdyby JoWooD( teraz Nordic Games) nie popędzało Piranii to by błędów w gothicu 3 byłoby mniej o ok. 75%. Na gothicu 3 Zmierzch Bogów się zawiodłem, gdyż grę tworzyło jakieś beznadziejne studio Trine Games, a ono było "zielone" w tworzeniu gier. Podsumowując lepiej zagrać w Gothic'a 3, lecz na dodatkach, gdyż wtedy czuje się, że gra się w Gothic'a

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

G1 i 2 NK. Ale jeżeli wybierałbym między G3 a Zmierzch ,,Bugów'' to wybieram bez dodatku. Zmierzch ,,Bugów'' to kontynuacja G3 czyili i tak wypada najpierw zagrać w G3

xxx

Opublikowano

Ja, jak większość polecam ci G3.Jeśli chodzi o najlepszą gre w serii Gothic jest to prawowita i piękna jedyneczka.

Opublikowano

A ja powiem tak, jeżeli nie przeszłeś Gothic 3, to się za dodatki nie bierz. Przejdź pierw "prawidłową" wersje gry, potem możesz sprawdzić dodatek.
Mnie się on nie podobał, ale każdy ma inny gust, i o tym się nie dyskutuje.

Uczeń
Opublikowano

Ja posiadam takie cuś:

Gothic 3 Złota edycja

zawiera:

Gothic 3 + Zmierzch Bogów + Patch

Opublikowano

Gothic 3 zmierzch buguff to nie ten sam bohater , beziemu odwaliło coś , same słuchanie jego mnie dobija ... lepsza 3.

Złota edycja to G3 1.7.5 i G3 Zmierzch Bogów ( jakiś tam patch ... nie znam się na zmierzchu aż tak ... )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...