Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszust a allegro?

xPrzeMoxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, ostatnio kupilem konto od typa i do dzisiaj nie otrzymalem konta. Pieniadze doszly a typek nie odbiera telefonu.

Jesli zglosze to do allegro, co oni mu zrobia abym otrzymal moj przedmiot lub pieniadze spowrotem?

1364672805-U250359.png

Opublikowano

Jak na Allegro to znając ich pewnie tylko zablokują konto kolesiowi... Radziłbym mu napisać prywatną wiadomość albo smsa, że jak sprawa się nie rozwiąże to wybierzesz się na policję... No i oczywiście sądzę, że masz dowód przelewu... ;)

Opublikowano

Zależy za ile pieniędzy kupiłeś to konta. +200 zł idź na policję, jeżeli mniej wyśmieją Cię tam ...

Zgłaszaj oczywiście na Allegro :)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Zgłaszaj na policję jeżeli to powyżej 200zł, jeżeli nie to nie ma co zgłaszać. Napisz do Allegro.

Opublikowano

1. Napisz do allegro ,iż Cię oszukano. Pewnie zablokują mu konto

2. Spróbuj się z nim skontaktować pisz sms'y dzwon może to coś da :)

3. Jeśli to się nie powiedzie masz pewnie kwitek ,że zrobiłeś przelew na co

pójdziesz na policję i im go pokaż :). Oni pewnie zgłoszą się do allegro o podanie danych

albo namierzą go poprzez IP komputera.

Z tego co wiem jest kara pouczenia/pieniężna w tysiącach lub posiedzi sobie w kiciu z 2/3 lata jeśli jest dorosły

bo jeśli młody to na 100% pouczenie :)

1359796545-U215643.png
Opublikowano

Znajdzcie mi paragraf, że nie można iść na policje w sprawie skradzionej rzeczy poniżej 200zł.

Kradzież to kradzież. Zglos to na Allegro i czekaj na rozwój wydarzeń. Polecałbym pójść na Policje pod pretekstem oszustwa na Allegro.

@Edit:

Sam znalazłem :>

Jesli wycena przedmiotu wynosi mniej niz ok 200zł to się zalicza jako oszustwo/wykroczenie.

Powyżej 200zł to jest kradzież.

Tak to działa.

Wiec idziesz na policje i zglaszasz to jako oszustwo. Ale Oni sami beda wiedziec jak potraktowac sprawe.

Opublikowano

@Grosjean

Dobrze mówisz z tymi paragrafami... Tylko każdy wie jak działa nasza policja... ;) Do 200zł to oni za wiele się nie zaangażują... Są minimalne szanse, że pieniądze zostaną zwrócone pokrzywdzonemu...

Opublikowano

@Grosjean

Dobrze mówisz z tymi paragrafami... Tylko każdy wie jak działa nasza policja... ;) Do 200zł to oni za wiele się nie zaangażują... Są minimalne szanse, że pieniądze zostaną zwrócone pokrzywdzonemu...

Jesli sie to zglosi Allegro, to Oni odpowiedza aby pojsc na Policje. Policja skontaktuje się z siecia Allegro, dostaną wszystkie dane oszusta itp. Policja z Twojego miasta wysle wiadomosc do Policji woj. oszusta i jakos sprawy sie potocza.. Tak to powinno być. Nigdy nie zostałem okradziony a ni oszukany na Allegro, ale slyszalem jak powinno być i jak raczej jest.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.nie wysmieja mnie na policji jak powiem że konto do gry kupilem? I tak wogole macie jakies pomysly aby go zastraszyc sms'em bo jak debil odbiera to mowi halo halo halo i udaje jak by mnie Nie slyszal, smieszny czlowiek

1364672805-U250359.png

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.nie wysmieja mnie na policji jak powiem że konto do gry kupilem? I tak wogole macie jakies pomysly aby go zastraszyc sms'em bo jak debil odbiera to mowi halo halo halo i udaje jak by mnie Nie slyszal, smieszny czlowiek

Powiedz ze zostales oszukany na Allegro i powiedz jak Cie oszukał, czyli powiedz ze zaplaciles i nie dostałes konta do gry.

Opublikowano

Nie wyśmieją bo to jest po prostu kradzież... Wytłumacz wszystko co i jak, weź dowód przelewu i koleś udupiony... A taki numer to pewnie jakiś 12 letni dzieciak... Napisz mu, że idziesz na policję z tym może odda kasę, szkoda, żeby już mu kartę założyli... ;)

Opublikowano

Smieszne jest to że ma on minimum 20lat...pare razy odebral telefon i mowil że bedzie za 20 minuta nigdy nie wszedl.. Jest jeszcze jedna opcja że mu wbije na chate, ale nie chcę wsi robic. Na policje mogę isc jeśli mam ponizej 18?mam 17...

1364672805-U250359.png

Opublikowano

Pamiętam że gdy wystawiałem swoje przedmioty (realne) na allegro chodziła głoska że do 200zł allegro zwraca koszty w razie oszustw. Ale kto by wierzył w plotki ;]

Opublikowano

Jeśli masz taką możliwość to zgłoś na policję jeśli dużo zapłaciłeś a jeśli nie masz takiej możliwość poczytaj o oszustach na allegro i tam to zgłoś myślę że zwrócą ci pieniąszki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...