Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Bonusy u NPC.

xDeStRuCtx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@avenox

Nie jestem maniakiem freebsd, ale kiedys z ciekawosci czytalem opinie innych w ktorych porownywali wlasnie freebsd debian itp.

Doszedlem do wniosku, ze w debianie 1 komenda = 10 w freebsd, ale dobrze skonfigurowany freebsd chodzi lepiej niz taki debian. Zreszta co ja tam moge wiedziec ...

@Balon

To gratki ;)

Szanuje to, ze jako jeden z nielicznych na tym forum potrafisz normalnie odpisac.

Co bys poradzil nowym "technikom", czego powinni sie uczyc? Wszystkiego naraz, czy moze powinni wybrac sobie jeden kierunek? Oczywicie pytam ogolnie. Chce poznac tylko Twoje zdanie ;)

I jeszcze pytanko troche z innej beczki. W czasie pracy nad serwerem sluchasz muzyki, czy wolisz cisze? Wiem, to pytanie moze wydawac sie glupie i dziecinne, ale sam nie wiem dlaczego je zadalem (...)

pIOuQ29.png

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@ZnowuJa:

Debiana też da się skonfigurować.

Od mnie, jeżeli zaczynasz to ucz się programowanie, czyli np lua, php, c++ (autoIT się nie ucz), naucz się rozumowania, funkcji, działanie danej funkcji potem jezeli opanujesz logistykę + będziesz umiał podstawy.

Co do metina to polecam stworzyć własne pliki, całkowicie od 0 (tzn całą architekturę) Polecam przeanalizowanie każdego questa(nawet z gotowców).

Opublikowano

@ZnowuJa:

Od mnie, jeżeli zaczynasz to ucz się programowanie, czyli np lua, php, c++ (autoIT się nie ucz), naucz się rozumowania, funkcji, działanie danej funkcji potem jezeli opanujesz logistykę + będziesz umiał podstawy.

Co do metina to polecam stworzyć własne pliki, całkowicie od 0 (tzn całą architekturę) Polecam przeanalizowanie każdego questa(nawet z gotowców).

Wiesz co, nie wiem czy w ogóle wiesz o czym piszesz wiem, że nie wiesz o czym piszesz i ludzie tacy jak ty mnie wkurwiają. Piszesz o logistyce, ale co ma logistyka do programowania? Piszesz, że słyszałeś, że gdyby nie debian to "autor" FreeBSD (proszę cię, nie wiesz, że przy projektach open-source nie ma autora, a raczej 'współpracownicy'?) nigdy by go nie stworzył, a prawda jest taka, że pierwsza publiczna wersja FreeBSD była opublikowana w 1993, a z kolei pierwsza wersja Debiana została opublikowana w 1996 (i to linuxy bazują na kodzie unixów, nie na odwrót). Polecasz komuś uczenie się Lua albo PHP, ale kompletnie odradzasz uczenie się autoit, a przecież wszystkie te 3 języki są skryptowe i od strony logicznej działają tak samo.

Piszesz o jakichś niestworzonych rzeczach, dwóch jądrach Ubuntu (doprawdy męski system), a prawda jest taka, że chuja się znasz, ale zamiast się douczyć to wolisz pokazać się jako wszechwiedzącego i "co to nie ty". Proszę cię, przestań pisać, od czytania twoich postów bolą mnie oczy.

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Powiedziałem tylko że słyszałem, nigdy nie zagłębiałem się w to, ps ja nie twierdzę że unixy są opartę na linuxch tylko że linuxy na unixach. Odradzam uczenie się AutoIT ponieważ jest to język hymm, tylko dla windowsa + wymaga bibliotek i nie opłaca się go uczyć. Jak byś chciał wiedzieć to ubuntu posiada dodatkowa powłokę użytkownika, tym się różni od debiana że jest wszystko poinstalowane a na debianie jest to jak by okrojone...

@EDIT:

Logistyka czyli myślenie, myślenie nad wykonaniem danej funkcji by działała poprawnie. Osoba nie myśląca nic nie napiszę oraz nie wymyśli...

Opublikowano

@ZnowuJa:

A ja mam FreeBSD na lua otworzone przez C# skompilowane do najnowszej wersji Debiana.

Zrobiłem pliki serwerowe przez toster i trochę kodu z VisualBasic. Robiłem od zera i analizowałem wszystko kalkulatorem kompilowanym przez wundowsa stworzonego w 1424roku. Gdybyś chodź trochę się znał i byś wiedział o czym piszesz to być zrozumiał że FreeBSD na kalkulatorze działa lepiej bo szybciej je się konfiguruje.

Ananymous shakowało ymira i właśnie dzięki nim macie teraz sf na swoich serwerach.

1344211078-U509176.png

Opublikowano

Powiedziałem tylko że słyszałem, nigdy nie zagłębiałem się w to, ps ja nie twierdzę że unixy są opartę na linuxch tylko że linuxy na unixach. Odradzam uczenie się AutoIT ponieważ jest to język hymm, tylko dla windowsa + wymaga bibliotek i nie opłaca się go uczyć. Jak byś chciał wiedzieć to ubuntu posiada dodatkowa powłokę użytkownika, tym się różni od debiana że jest wszystko poinstalowane a na debianie jest to jak by okrojone...

@EDIT:

Logistyka czyli myślenie, myślenie nad wykonaniem danej funkcji by działała poprawnie. Osoba nie myśląca nic nie napiszę oraz nie wymyśli...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Logika vs http://pl.wikipedia.org/wiki/Logistyka

Syntax Lua, Autoit i PHP jest bardzo podobny wiec nauczenie sie autoit pomoze tylko LOGICE (nie logistyce) przy pisaniu w Lua/PHP.

Fakt, Ubuntu (w wersji desktop i tylko w tej wersji) ma powloke dla uzytkownika, ale jadrem tego nazwac nie mozna. Rownie dobrze mozna sobie skompilowac gnome pod freebsd, ale kernel i tak pozostanie jeden.

Wykopales pod soba dolek, a teraz z kazda swoja odpowiedzia coraz glebej w ten dolek wpadasz.

9.png

userbarwb.png

Opublikowano

Dobra mam już na to wyjebane, Co do literówek człowiek po pewnych godzinach nie wykorzystuje nawet 10% mózgu.

I tak debian ,,według mnie" jest lepszy. Tylko przy FreeBSD jest więcej pracy.

z tego co pamiętam to jest dodatkowe jądro, czyli taka ala powłoka.

Opublikowano

Dobra mam już na to wyjebane, Co do literówek człowiek po pewnych godzinach nie wykorzystuje nawet 10% mózgu.

I tak debian ,,według mnie" jest lepszy. Tylko przy FreeBSD jest więcej pracy.

z tego co pamiętam to jest dodatkowe jądro, czyli taka ala powłoka.

Pani od chemii mówiła coś o powłokach walencyjnych. Możliwe że mówicie o tym samym.

#Ładny filmik ;3

Opublikowano

Avenox, nie polecasz nauki autoita początkującemu. Dlaczego? Ma podobną składnię do np. PHP czy innych języków skryptowych. Nie wymusza na `programiście` zbyt wielu fałszywych nawyków, jest dosyć prosty, co prawda przekłada się to na jego szybkość, ale nie jest to zły język do poznania budowy skryptów oraz "wejścia" w programowanie.

Opublikowano

@UP:

Może i tak, tylko jakoś mi ten język nie podchodzi do gustu. W autoit nie widzę przyszłości bo opiera się na podstawowej bazie. Tak jak byś porównał HTML z PHP, HTML to autoit a php to c++

@Edit:

Każdy zaczyna od czegoś, ja na jego miejscu bym się nie uczył autoit, wolał bym PHP lub c++

Opublikowano
Tak jak byś porównał HTML z PHP, HTML to autoit a php to c++

porównywać język do tworzenia www z językiem do tworzenia exeków. Pozdro.

Autoit jest dobry dla początkujących, brak obiektowości, skomplikowanych syntaxów, wskaźników, klas i reszty tego, czego trzeba uczyć się np. w c++. Do prostych aplikacji, na poziomie metina, autoit wcale nie odpada w przedbiegach, skoro metin też jest tylko dla windowsa.

Opublikowano

Nagraj film na którym nie używasz tych zmianek bonusów, po prsotu w eq nie resp sobie ich. Bo nie wiem, czy zrobiłeś to naprawde jak to ma działać w game, czy po prostu odpalasz komende klientową ktora przeciaga item na item. Jestem ciekaw po prostu.

sygna.png
Opublikowano

Ze mozna wybierac opcje questowe programem.

Na swój własny (stary) sposob zmiany u npc zrobiłem bs. TEraz beda miał taki jak tiveria i nie zadziała to już (wyglada tak samo ale od strony technicznej działa całkiem inaczej)

sygna.png
Opublikowano

Chodzi mi o to, ze jestes w teamie imetin, a jak dobrze obydwoje wiemy to tenma sprzedal zmodyfikowane game ze zmieniona funkcja questowa, ktora zmienia bonus w przedmiocie. Twoje umiejetnosci ograniczaja sie do zmian cyferek. Tak w ogole to nie jestem twoim misiem, nie wiem gdzie przesiadujesz, ze tak sie do mnie wyrazasz, ale zapamietaj sobie te slowa: orientacja homoseksualna to choroba; chorobe sie leczy.

9.png

userbarwb.png

Opublikowano
orientacja homoseksualna to choroba; chorobe sie leczy.

trzeba być tolerancyjnym.

Co do teamu imetin, co ma piernik do wiatraka? Nie mam dostępu do ftp, ani również do game serwera w żaden inny sposób, tak więc nie wyciągnąłem tego z imetina. ;)

Opublikowano

trzeba być tolerancyjnym.

Co do teamu imetin, co ma piernik do wiatraka? Nie mam dostępu do ftp, ani również do game serwera w żaden inny sposób, tak więc nie wyciągnąłem tego z imetina. ;)

Gorszego klamstwa nie dalo sie wymyslic? Prosze cie, nie bylbys w ich zespole, zeby emanowac swoja charyzma. Ode mnie odpowiedzi tutaj juz nie uzyskasz, nie mam zamiaru dyskutowac z klamcami.

@Endymion, http://forum.imetin.pl/index.php?app=forums&module=extras&section=stats&do=leaders, ty tez skoncz pierdolic glupoty, ok?

9.png

userbarwb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...