Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Bonusy u NPC.

xDeStRuCtx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie, nie. Oni nie tylko pracują... W wolnych chwilach wywyższają się nad resztę jacy to są zajebiści. ;)

up.

wczoraj o 13:50 pisał do mnie że robi to, a o 14:30 wrzucał game na serwer.

A o 16:29 pisał do mnie o pomoc na PW. ;p

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Balon

napisałem, ale później nic już nie zmieniałem. skończyłem to tak jak endy pisze, po 40 minutach roboty. tyle tylko, że po wgraniu na serwer nie było reakcji. sądziłem, że to wina game, ale nie chciało mi się z tym grzebać, to napisałem do Ciebie. z niczym nie pomogłes, więc dla pewności zmieniłem npc do którego przypisałem questa. zadziałało ;)

Opublikowano

@Balon

napisałem, ale później nic już nie zmieniałem. skończyłem to tak jak endy pisze, po 40 minutach roboty. tyle tylko, że po wgraniu na serwer nie było reakcji. sądziłem, że to wina game, ale nie chciało mi się z tym grzebać, to napisałem do Ciebie. z niczym nie pomogłes, więc dla pewności zmieniłem npc do którego przypisałem questa. zadziałało ;)

Jasne, że nie pomogłem. Nie mam w tym interesu + nie pomagamy konkurencji. :D

Opublikowano

Czemu miałby Ci pomagać, zajęło im to pewnie sporo, to jeszcze pomagać mają? Jak oni to mogą sprzedać za dość wysoką cene, ale po co im to.

Opublikowano

Zachowanie prawdziwego polaczka ;)

Endymion, Ty młody jeszcze jesteś, podchwyciłeś ten trend zwalania wszystkiego na polski naród, ale jak podrośniesz to zrozumiesz, że gadasz bzdury. Nie będę wkładał Ci rozwiązań do rąk, nie prowadzę też helpdesku - ani darmowego, ani płatnego. Rozumiem, że zaczynasz dopiero przygodę z programowaniem. Rozumiem, że potrzebujesz pomocy, ale to nie działa w ten sposób. A już nie wspomnę, że z takim nastawieniem niczego nie osiągniesz.

Opublikowano

Moim zdaniem oni uświadamiają innym to czego jeszcze nie osiągnęli, oni nie wytykają błędów każdemu, próbują wskazać na dobrą drogę. To akurat dwie inne drogi. >

Opublikowano

A czy ktoś powiedział że ja czekam aż mi ktoś rozwiązanie włoży do ręki? Racja, zaczynam, uczę się i szczerze nie wymagam pomocy od was. Jedynie lekko mówiąc denerwuje mnie wasze zachowanie, którym przynajmniej w moim odczuciu chcecie pokazać jacy to jesteście wyżej nad wszystkimi.

Oj tam, od razu. Bo napisaliśmy Wam, że da się to bardzo prosto obejść? Osobiście zmotywowało by mnie do przemyślenia tego i zrobienia w inny sposób. Jeżeli się faktycznie uczysz to jeszcze lepiej, masz świetną okazję, żeby się podciągnąć w tym, co robisz.

Opublikowano

Moim zdaniem oni uświadamiają innym to czego jeszcze nie osiągnęli, oni nie wytykają błędów każdemu, próbują wskazać na dobrą drogę. To akurat dwie inne drogi. >

Taa, Suiego ostatnio troll też wskazał wszystkim newbie 'dobrą drogę'. Połowie rozjebał game. Poza tym, jednocześnie "trollem" zareklamował sobie serwer, pokazując, że ten system energii jest na tiverii. To taka manipulacja ;f

Opublikowano

Taa, Suiego ostatnio troll też wskazał wszystkim newbie 'dobrą drogę'. Połowie rozjebał game. Poza tym, jednocześnie "trollem" zareklamował sobie serwer, pokazując, że ten system energii jest na tiverii. To taka manipulacja ;f

To był tylko eksperyment społeczny.

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

To był tylko eksperyment społeczny.

No, a reklama przy okazji. Polskie społeczeństwo, zwłaszcza w moim przedziale wiekowym nie jest odpowiednie na eksperymenty w których trzeba myśleć ;)

Opublikowano

Dobra dobra, my tu gadu gadu a Ty nie wspomniałeś o jednej ważnej rzeczy:

Kiedy public?:P

@top

braffo :P

Opublikowano

Oj tam. Co to wgrac nowe game. A troll byl zajebisty ;d

Balon a Wy jak sie uczyliscie, 10 ksiazek wielkosci encyklopedii jak Niemcy, czy metoda prob i bledow?

@antywarn

Myslisz robic lepsza wersje tego zabezpieczenia?

pIOuQ29.png

Opublikowano

Oj tam. Co to wgrac nowe game. A troll byl zajebisty ;d

Balon a Wy jak sie uczyliscie, 10 ksiazek wielkosci encyklopedii jak Niemcy, czy metoda prob i bledow?

Nie. Po prostu jak zaczęliśmy się interesować stworzeniem serwera do Metin2 mieliśmy już spory bagaż doświadczeń z poprzednich projektów różnorakiego rodzaju, w których braliśmy udział. Wystarczyło wykorzystać te doświadczenia i zaadaptować się do świata Metin2.

Opublikowano

Ja pierdykam, myślicie że postawiliście serwer na debianie + macie troszkę um w assembler to jesteście już kozaki?

Jak się wkurwię to napiszę tuta jak postawić serwer na debianie oraz opublikuję wasze diffy na ,,zabezpieczenia i jakieś tam systemy (np ubrania)"

@EDIT:

Piękne, zrób np 10 npc koło siebie i zmiana 1 bonu to 10sekund, w tedy nie będzie bsów ;P

Opublikowano

Ja pierdykam, myślicie że postawiliście serwer na debianie + macie troszkę um w assembler to jesteście już kozaki?

Jak się wkurwię to napiszę tuta jak postawić serwer na debianie oraz opublikuję wasze diffy na ,,zabezpieczenia i jakieś tam systemy (np ubrania)"

Lecimy na FreeBSD. Życzymy powodzenia w publikowaniu "diffów".

Opublikowano

@UP:

A to przepraszam, ale i tak prawdopodobnie opisze stawianie serwera na debianie + IP.Tables + konfiguracje itp...

Porównując dystrbucję linux a BSD to BSD nie ma szans, niby to ten sam unix lecz wersja okrojona. Debianie wpisujesz jedno polecenie i masz po sprawie a w FreeBSD paprasz się w configach.

Ewentualnie można też postawić na Ubuntu lecz Ubuntu posiada dodatkowe jądro, jądro użytkowe czyli użytkownika(zainstalowane podstawowe programy, przygotowany interfejs pod GUI czyli np Gnome). Przez posiadanie dodatkowej powłoki komplikuję stabilność systemu. Krótkim słowem Ubuntu jest tylko dla posiadaczy PC'tów a Debian dla posiadaczy dedyków.

Opublikowano

@UP:

A to przepraszam, ale i tak prawdopodobnie opisze stawianie serwera na debianie + IP.Tables + konfiguracje itp...

Porównując dystrbucję linux a BSD to BSD nie ma szans, niby to ten sam unix lecz wersja okrojona. Debianie wpisujesz jedno polecenie i masz po sprawie a w FreeBSD paprasz się w configach.

Ewentualnie można też postawić na Ubuntu lecz Ubuntu posiada dodatkowe jądro, jądro użytkowe czyli użytkownika(zainstalowane podstawowe programy, przygotowany interfejs pod GUI czyli np Gnome). Przez posiadanie dodatkowej powłoki komplikuję stabilność systemu. Krótkim słowem Ubuntu jest tylko dla posiadaczy PC'tów a Debian dla posiadaczy dedyków.

To co nazywasz "dodatkowym jądrem" to tzw. powłoka systemowa. Ubuntu dla serwerów? http://www.ubuntu.com/business/server/overview Uznajesz wyższość Debiana nad FreeBSD, bo niby "nie musisz się paprać w configach"? BSD okrojone? Doedukuj się, potem zabieraj się za edukowanie innych.

Opublikowano

Na ubuntu można postawić serwer lecz nie polecam na dedykach. Debian instalowany na PC nie ma nawet poprawnie skonfigurowanej karty sieciowej Ubuntu robi to automatycznie, jest to zaletą dodatkowego jądra. Dla tego jak wspomniałem ubuntu tylko i wyłącznie na PC... Co do FreeBSD może i jest stabilny lecz hymm jak by tu nazwać... Mniej funkcjonalny. Tak jak byś miał Symbiana i Androida. Symbian to FreeBSD rozwijany lecz nie popularny więc mniej aplikacji itp, Android to Debian, popularny, stabilny, ciągle rozwijany, większość funkcji jest pisana pod niego. Gdzieś nawet wyczytałem że gdyby nie debian to autor BSD nie stworzył by FreeBSD :P

Opublikowano

Na ubuntu można postawić serwer lecz nie polecam na dedykach. Debian instalowany na PC nie ma nawet poprawnie skonfigurowanej karty sieciowej Ubuntu robi to automatycznie, jest to zaletą dodatkowego jądra. Dla tego jak wspomniałem ubuntu tylko i wyłącznie na PC... Co do FreeBSD może i jest stabilny lecz hymm jak by tu nazwać... Mniej funkcjonalny. Tak jak byś miał Symbiana i Androida. Symbian to FreeBSD rozwijany lecz nie popularny więc mniej aplikacji itp, Android to Debian, popularny, stabilny, ciągle rozwijany, większość funkcji jest pisana pod niego. Gdzieś nawet wyczytałem że gdyby nie debian to autor BSD nie stworzył by FreeBSD :P

Pozwól, że napiszę tutaj jedyne co przychodzi mi na myśl: AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA.

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

@UP:

Uważaj jak chcesz, śmiej się lecz na 10000000% łatwiej oraz lepiej skonfigurować IP.FW na Debianie niż na FreeBSD :) Po za tym lepiej skonfigurujesz na linux niż na BSD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...