Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rankedy

stasiu956

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@topic

Po prostu nie umiesz carrować i dlatego nie możesz wygrać.

Płakanie na team nie ma sensu, dlaczego ? bo masz takie same szanse mieć taki team co przeciwnicy.

Fakt czasem zdarzą się retardy 3 gry pod rząd, ale potem może być na odwrót.

Czy supportem da się wycarrować gre ? Oczywiście, że tak ale nie do końca.

Tylko musisz być dobrym supportem, nie tylko (soraka) w + w + w + e + w +w ... To jest kupowy support.

Dobry support stawia wardy, pamięta kiedy się wardy przeciwnika kończą, wie kiedy się respi smok/baron/tb/tr itd...

Nie musi tego wszystkiego pamiętać po prostu pisze na czacie: tb 12.40.

Podam ci parę postaci, którymi łatwo carrować (ale trzeba umieć, ty musisz się jeszcze wiele nauczyć):

jungle - lee sin, alistar, nautilus, skarner, malp

top - irelia, shen, jax, darius

mid - ahri, morgana, fizz, kennen, bardzo ogarnięty veigar

ad carry - graves!!! nim najłatwiej, ale można również ezrealem, tristaną czy corkim.

support - janna, alistar, blitz (aczkolwiek tego nie można do końca nazwać carrowaniem, ale dobry support to większa szansa na wygranie)

Na low elo 1400- nie ma sensu carrować postaciami, które są dobre w late bo gry kończą się przeważnie w 20-30minucie.

I pamiętaj "carrować" znaczy "prowadzić" to ty musisz prowadzić grę, nie ważne czy bot i top przegrał, ty wygrałeś mida i pomagasz innym linią.

Starasz się czuwać nad całą rozgrywką, czasami trafi się dobry team gdy szybko wygracie bez twojej pomocy, a czasami trafią się lowy, których ty musisz carrować.

Opublikowano

@topic

Po prostu nie umiesz carrować i dlatego nie możesz wygrać.

Płakanie na team nie ma sensu, dlaczego ? bo masz takie same szanse mieć taki team co przeciwnicy.

Fakt czasem zdarzą się retardy 3 gry pod rząd, ale potem może być na odwrót.

Czy supportem da się wycarrować gre ? Oczywiście, że tak ale nie do końca.

Tylko musisz być dobrym supportem, nie tylko (soraka) w + w + w + e + w +w ... To jest kupowy support.

Dobry support stawia wardy, pamięta kiedy się wardy przeciwnika kończą, wie kiedy się respi smok/baron/tb/tr itd...

Nie musi tego wszystkiego pamiętać po prostu pisze na czacie: tb 12.40.

Podam ci parę postaci, którymi łatwo carrować (ale trzeba umieć, ty musisz się jeszcze wiele nauczyć):

jungle - lee sin, alistar, nautilus, skarner, malp

top - irelia, shen, jax, darius

mid - ahri, morgana, fizz, kennen, bardzo ogarnięty veigar

ad carry - graves!!! nim najłatwiej, ale można również ezrealem, tristaną czy corkim.

support - janna, alistar, blitz (aczkolwiek tego nie można do końca nazwać carrowaniem, ale dobry support to większa szansa na wygranie)

Na low elo 1400- nie ma sensu carrować postaciami, które są dobre w late bo gry kończą się przeważnie w 20-30minucie.

I pamiętaj "carrować" znaczy "prowadzić" to ty musisz prowadzić grę, nie ważne czy bot i top przegrał, ty wygrałeś mida i pomagasz innym linią.

Starasz się czuwać nad całą rozgrywką, czasami trafi się dobry team gdy szybko wygracie bez twojej pomocy, a czasami trafią się lowy, których ty musisz carrować.

Uwież że jeżeli ktoś robi na przekór to za nic nie wycarrujesz. Wystarczy jeden unskilled co biega cały czas sam, a podczas tf farmi i nie jesteś w stanie nic zrobić.

RWRuaWtfX19ldXdfX18xMDhfX19OVUxMX19fM19fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX182X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

Dobra ale zauważ też, że trafi ci się x gier gdy naprawdę przegrasz przez team,

ale równie dobrze może się tyle samo gier trafić co przeciwnicy przegrają przez team.

Bo co wy sugerujecie, że RIOT jest przeciwko wam i tylko wam daje retardów ?

Opublikowano

Prawda jest taka że dobieranie drużyny to czyste nieporozumienie. Co do noobów w teamie wygląda to tak że jednego dnia mam na 10 rankedów 8 przegranych poddając się w 20 minucie, a 2 wygrane po wyrównanej walce, natomiast durgiego ponownie rozgrywam 10 rankedów i wszystkie przegrywam. Riot powinien popracować nad dobieraniem graczy do rankedów.

RWRuaWtfX19ldXdfX18xMDhfX19OVUxMX19fM19fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX182X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

Prawda jest taka że dobieranie drużyny to czyste nieporozumienie. Co do noobów w teamie wygląda to tak że jednego dnia mam na 10 rankedów 8 przegranych poddając się w 20 minucie, a 2 wygrane po wyrównanej walce, natomiast durgiego ponownie rozgrywam 10 rankedów i wszystkie przegrywam. Riot powinien popracować nad dobieraniem graczy do rankedów.

O ja jebe. To niezły jesteś lou jak na 10 rankedów, masz 8 przegranych. Powód - TEEAAAM, oczywiście. Więc według Ciebie jak miałby wyglądać system dobierania graczy? Ja pie*dole. Matchmaker wyszukuje graczy z podobnym ELO i nic się tu nie zmieni. Według Cb może powinno przydzielać do twojego teamu graczy z 2k ELO a przeciwników 500 ELO?

A tak btw. 28 lvl ? ; )

League of Legends

EU WEST - konto sprzedane.

EU NE - http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227

Opublikowano

DOBRA KURWA STULCIE TE JEBANE PYSKI, WYSKAKUJECIE DO KOLESIA JAKBY CHUJ WIE CO ZROBIL OJCA WAM ZAPIERDOLIL CZY MATKE?

ALE SZCZERZE TO MOWIA DOBRZE NIE PCHAJ SIE NA RANKEDY JAK MASZ ~~200 WINOW GRAJ NORMALSY DO ~~700 WINSOW.

PO CHUJ JEBANE NERDY Z MPC Z GOWNEM WIEDZY PCHACIE SIE Z PYSKIEM NA ZIOMKA KTORY DOPIERO CO ZACZYNA?, POMYSLCIE JEBANE PUSTY LBY PIERDOLONY ZEROWATY POZIOM MPC. NIE MOWIE O WSZYSTKICH BO SA TUTAJ OGARNIETE OSOBY ALE 90% TO SA JEBANE PUSTAKI XDXDXD

Opublikowano

Masz racje i ty jesteś jednym z tych pustaków.

Ja po nim nie jadę tylko mówię jaka jest prawda, dałem mu wskazówki.

I uświadamiam, że nie można ciągle przegrywać przez team.

Takie są fakty.

Pozdrawiam.

Opublikowano

ta jestem pustakiem lmfao jebany szczurze z 500 elo kurwa :D jebany kurwa skurwysynie wskazowki to sobie kurwa do pizdy wsadz jebany niedopierdolony murzynie z kurwa rozjebanym odbytem joł, jebie mnie to ze dostane znowu bana chociaz mozna posmiac sie z zalosnego poziomu mpc i ludzi ktorzy tutaj siedza jak nawet i modow ktorzy SA a i tak gowno sie na tej grze znaja i wypisuja glupoty ;). bb

Widze ze jestes ostrym pustakiem jezeli grasz dariusem na topie chuj z tym ze zapierdolisz kogos 12312 razy jak darek w late jest useless ;)

Opublikowano

ooo lol czemu przegrałem ostatnią (mimo że to normal) dobrze grałem na bocie, ale reszta musiała feednąć no i przegraliśmy czemu czemu ? ;x

Bum Bum Titiriti

Opublikowano

ooo lol czemu przegrałem ostatnią (mimo że to normal) dobrze grałem na bocie, ale reszta musiała feednąć no i przegraliśmy czemu czemu ? ;x

Picks or it didnt happen.

Zarzuć replayem, to zobaczymy jak dobrze grałeś, skoro nie dałeś rady wycarrowac tej gry, to znaczy ,że wcale tak dobrze ci nie poszło.

Opublikowano

Tak, zawsze to jest wina teamu, że są nie ogary.

Skoro ty jesteś taki pro elo koks player to powinieneś wycarrować gre.

Jak chcesz grać rankedy to najpierw naucz się grać, a później graj.

To poprosimy teraz, nick Twój na lolu i zobaczymy Twoje "pro" elo.

A co do tematu, to jeśli chcesz wygrać rankeda nie idź na supporta, bo nim gówno zrobisz (chociaż ogarnięty support, może zrobić bardzo dużo ale to na wyższym elo). Najlepiej byś zagrał w jungli/mida, bo z tamtej pozycji masz najbliżej do innej linii, np zabiłeś na midzie i idziesz zganować bota/topa. Tak samo jungler, dobry jungler, bardzo często zabija w sekundę.

Opublikowano

O ja jebe. To niezły jesteś lou jak na 10 rankedów, masz 8 przegranych. Powód - TEEAAAM, oczywiście. Więc według Ciebie jak miałby wyglądać system dobierania graczy? Ja pie*dole. Matchmaker wyszukuje graczy z podobnym ELO i nic się tu nie zmieni. Według Cb może powinno przydzielać do twojego teamu graczy z 2k ELO a przeciwników 500 ELO?

A tak btw. 28 lvl ? ; )

Smurf account. Jak masz tak spinać dupsko, to idź pogiegaj, napewno Ci przejdzie.

Opublikowano

napisze wam tylko jedno Gre cerruje sie midem lub jungle poniewaz sa wstanie pomóc kazdej lini. dziekuje....

Widać, jak się znasz na grze. Teraz coś Ci wytłumaczę.

Jeżeli top-lanem dobrze ogarniesz, jesteś w stanie wybić i jungle, i topa, i mida oraz carry ad. Potrzebujesz creepów do tego.

Jeżeli midem ogarniesz, będziesz miał creepy również, też wybijesz pozostałe linie, musisz być jedynie dobrze ustawiony w tf.

Junglą możesz jedynie pomóc, jeżeli pozostałe lany wiedzą kiedy wejść w fight.

Carry ad nacreepowany, który ma w 15 minucie ie, potrafi zrobić sieczkę z każdym z wyżej wymienionych lane'ów, swoim zwykłym damagem zrobi coś, czego nie zrobi ani jungla, ani top, ani mid. Robi największy dmg przez 5 sekund.

Poczytaj jeszcze trochę o grze, bo naprawdę, nie za wiele wiesz.

@edit

Niech kidmod nie zamyka tego tematu, jest dobra dyskusja między graczami, cały czas ona dotyczy rankedów, dzięki

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Opublikowano

Nieźle to zamknąłeś farex... nieźle...

Spamowisko, wulgaryzmy i chamstwo, zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...