Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rankedy

stasiu956

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, chciałem zagrać sobie rankedy i grałem sam, szło mi nieźle ale moja drużyna epic fail. Kolesie nie ogary. Mam 5 przegranych na 5 meczy rozegranych. Nie wiem jak grać albo co, żeby wygrać. Na nordicu...

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

Graj carry lub solo topem i spróbuj carrować team, to normalka, że na początku rankedów jest słabo.

Opublikowano

Graj carry lub solo topem i spróbuj carrować team, to normalka, że na początku rankedów jest słabo.

Żeby wycarrować grę, musi umieć grać, a skoro kończy ze statami 0:5, i nie wie co jest nie tak, to nic mu nie pomożesz.

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Opublikowano

Moja rada jest taka:

nie graj na razie rankedów, tylko graj przez 6 miesięcy normale i wyrób sobie jakiegoś skilla i dopiero wtedy zacznij grać rankedy.

Opublikowano

Tak, zawsze to jest wina teamu, że są nie ogary.

Skoro ty jesteś taki pro elo koks player to powinieneś wycarrować gre.

Jak chcesz grać rankedy to najpierw naucz się grać, a później graj.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

dobra, ale ja mam zawsze staty na plusie, grałem solo top, pozatym nie musicie sie co niektorzy pruc o siamto i owamto, ja sie grzecznie pytam a nie "sram" do co niektorych z was, wiem ze mozna ale jak 2vs1 to thx, gralem akali i szlo mi niezle, mialem 6:2, jaxem 3:1, fiora 2:4, alistar 1:4 i dalej nie pamietam. bylo niezle ale czesto konczylo sie tym ze kolesie afk albo cos..

stasiu956.png

Opublikowano

Nic na to nie poradzisz, żeby carrować grę polecam solo top, jungler. Ale sam nic nie zrobisz, nie zabijesz wszystkich 1 vs 5. Tak więc zależy od farta. :)

@Exast

Źle mówisz chłopcze. To tak jakby 4 osoby poszly na afk a on sam by musiał grać więc nie zabije wszystkich sam.

Opublikowano

Nic na to nie poradzisz, żeby carrować grę polecam solo top, jungler. Ale sam nic nie zrobisz, nie zabijesz wszystkich 1 vs 5. Tak więc zależy od farta. :)

@Exast

Źle mówisz chłopcze. To tak jakby 4 osoby poszly na afk a on sam by musiał grać więc nie zabije wszystkich sam.

Irelia i Jax sa champami, ktorymi mozna samemu zrobic pente.

@top

Pograj drafty przez 4/5 miechow i potem zacznij ranki.

Ja tak zrobilem i przez 2tygodnie wyszedlem z 1000 do 1200 elo, z czego przez pierwszy tydzien na 14rankedow wygralem 11. Do carrowania polecam late game champy (np. Irelia, Jax, ad carry jakis) lub mocne counter-picki (np. talon, kassa, sion, lee sin, shen, Urgot)

Opublikowano

@top

Ja tak zrobilem i przez 2tygodnie wyszedlem z 1000 do 1200 elo, z czego przez pierwszy tydzien na 14rankedow wygralem 11. Do carrowania polecam late game champy (np. Irelia, Jax, ad carry jakis) lub mocne counter-picki (np. talon, kassa, sion, lee sin, shen, Urgot)

Dlatego Jax to jedna z moich ulubionych postaci którą w miarę ogarniam. Dzięki wszystkim, temat do zamknięcia :P

stasiu956.png

Opublikowano

NIEMA MOŻLIWOŚCI, żebyś przegrał 5 razy pod rząd przez drużynę. Po prostu niema. A to, że masz staty na plusie, wcale nie znaczy że dobrze zagrałeś. Sry, ale gra nie polega na statach.

Do carrowania polecam mida lub supporta. I nie bierz sobie punktów elo na poważnie. Graj, tak jakbyś grał normale. Z takim podejściem wbijesz spore elo, tyle że potem niema z tego żadnej satysfakcji. Po prostu nic nie znaczący numer.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ja np od 1 sierpnia do dzisiaj zagrałem ok 15 gier z czego 14 wygranych i ELO weszło z 1200 do 1400 (mniej więcej)

jegobarca.png

IDZIEMY PO WSZYSTKO

Opublikowano

Powiem tak... grałem wczoraj normalnego drafta. Pisałem, że pick jaxa, a tu mój koleś go zbanował, nie usłyszałem sorry - trollowałem. Nabiłem teemo 0:39 i chowałem się za nexusem przeciwników. - wygraliśmy ze statami mocno na - . Jak bd potrafił to ogarniesz wyższe elo

Kocham frydgi

18706.png

Opublikowano

Stary, jesteś typowym retardem. Masz niecałe 200 winów i pchasz się na rankedy. Patrzę w twoje match history i co widzę? Gra 50 min a ty masz 78 farmy. Na dariusie składasz phantoma(wtf). Ty jesteś noobem, nie twój team.

btw. rozwaliła mnie gra teamowa na TT akali trynda i shaco ;o

Opublikowano

Stary, jesteś typowym retardem. Masz niecałe 200 winów i pchasz się na rankedy. Patrzę w twoje match history i co widzę? Gra 50 min a ty masz 78 farmy. Na dariusie składasz phantoma(wtf). Ty jesteś noobem, nie twój team.

btw. rozwaliła mnie gra teamowa na TT akali trynda i shaco ;o

Ja mam 180 winów i się pcham na rankedy, co z tego? Jak będe miał 150, też nie mogę grać rankedów? Po co wyzywasz? Założę się, że sam jesteś no-name z 1150.

NIEMA MOŻLIWOŚCI, żebyś przegrał 5 razy pod rząd przez drużynę. Po prostu niema. A to, że masz staty na plusie, wcale nie znaczy że dobrze zagrałeś. Sry, ale gra nie polega na statach.

Do carrowania polecam mida lub supporta. I nie bierz sobie punktów elo na poważnie. Graj, tak jakbyś grał normale. Z takim podejściem wbijesz spore elo, tyle że potem niema z tego żadnej satysfakcji. Po prostu nic nie znaczący numer.

Powiem Ci, że na tym elo supportem nie da rady wycarrować. Ja osobiście na moim poziomie gram blitzcrankiem, ale to potrzeba dużego wysiłku, skillshota oraz roamu z mida na bota. Skoro ten "numer" nic nie znaczy, to czemu nie trollujesz swoich gier? Jakbym miał grać rankedy z takim podejściem, już dawno bym grał na 1200.

@top

PRZEZ 2 TYGODNIE WYSZEDŁEŚ Z 1000 NA 1200. Naprawdę gratuluję. Ja potrafię to zrobić w jeden dzień, zresztą pewnie nie tylko ja. Shen według Ciebie to counterpick? On nie ma żadnego dmg, poza tym, że może sobie stauntować oraz rzucić ulti.

Zresztą, żeby na 1200 zrobic counterpick, to nie można jako fp pickować Waszą kochaną morgankę x ), a to jest najczęstszy błąd. Chociaż trafiają się i idioci, co na morganę pickną branda, ale to już wydaję mi się mniejszością.

Pozdrawiam

League of Legends

Opublikowano
Powiem Ci, że na tym elo supportem nie da rady wycarrować

Właśnie ze się da, tylko to trzeba umieć, ja uwielbiam grać supportem :>.

@Topic

skoro przegrywasz rankedy i zawsze sądzisz że to twój "fail team" to znaczy, że nie umiesz przegrywać. W końcu weźcie do faktu że trzeba od siebie wymagać a nie że zawsze przegrywa się przez team, a Ty jesteś pro elo ale nie umiesz carrować :>

<>

Opublikowano

Właśnie ze się da, tylko to trzeba umieć, ja uwielbiam grać supportem :>.

@Topic

skoro przegrywasz rankedy i zawsze sądzisz że to twój "fail team" to znaczy, że nie umiesz przegrywać. W końcu weźcie do faktu że trzeba od siebie wymagać a nie że zawsze przegrywa się przez team, a Ty jesteś pro elo ale nie umiesz carrować :>

Powiedz mi, w jaki sposób carrujesz gre supportem? Grasz soraką, stoisz non-stop za ad carry i go healujesz? A gdy karthus używa ulti, ty używasz swoje? o to chodzi? Nie możesz carrować swojego ad carry na bocie, jeżeli sam on nie umie grać, inna sprawa, jak grasz duo.

League of Legends

Opublikowano

Ja narazie grałem 4 ranki i tak to idzie Win/lose/win/lose ale przy tym ostanim mialem powod do wkurzenia mialem zajebist... staty 11/2 ezraelm ale przedtem wyszedl nasz kochany supp ,a ze enemy team rowniez byl dobry to przegralismy i nie powiem ze ja ogarnialem reszta teamu nie bo all team gral niestety tamten team tez byl dobry i tak to sie skoczylo :(

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

To jest coś jak ja. Ranked, poszedłem Kayle na topie (uwielbiam nią junglować przy okazji). Po 10 minutach przeciwko singedowi na linii, miałem overfarmę (ok. 98 sztuk), reszta sobie bardzo nie radziła. Złożyłem w 15 minucie już 3 itemy z buildu, jungler nie wyrabiał - staty w grze mocno dla przeciwnika - zaproponowałem, że ja pójde na jungle, a on poexpi na linii. Pierwszy lepszy teamfight, Swain i Mundo stankowali, nikt nie doceniał mojej postaci, Triple kill (2 tanków, AP carry i prawie AD carry padli ode mnie). A potem zaczęli mnie focusować i gra przegrana... Staty bodajże miałem 11/7/x po całej grze :\

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Jeśli tak wam zależy na rankedach, to duo z jakimś ogarem, najlepiej na skype, wepchać się na pozycje które carrują. Dobry focus, i przede wszystkim miła atmosfera w drużynie, bo na pewno nikomu nie pomoże płakanie na /all że np. akali oddała fb. Zawsze ta miła atmosfera zachęci do gry, jeśli sojusznicy lamią po prostu wytłumaczyć kogo mają zabić w teamfighcie. Naprawdę, nie ma elohell, są tylko słabi gracze którzy nie mogą przyjąć do wiadomości że popełniali błędy i wszystko zwalają na "noob team"

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

Mylisz sie , Jest mozliwosc , gram juz dluuuuuuuuuuuuugo rankedy , gram na wysokim poziomie , ale mam chyba najmniej szczescia z wszystkich graczy w lolu , dzis przegralem 6 meczy z rzedu tak rakedy , przez co? Wygrywamy 15-5 albo cos i nagle ktos sobie wymysla jakis epic throw , mf z 200 hp last hituje na midzie gdy panth ma ulta , a reszta nas lezy , potem baron i juz bylo po nas .. i to samo co chwile w kazdej grze.. Albo jaz ktory idzie na topa pisze dobry jestem a pozniej niewiem wogole co sklada i konczy 0.7... W kazdym meczu robilem co moglem gankowalem pomagalem innym linia.. Ale jak grasz alistarem i Cie ad carry focusuje na twoim ulcie , a twoj team przegrywa = gg.

Opublikowano

Nic na to nie poradzisz. Na elo 1000-1400 niestety tak jest. Coraz częściej żółtodzioby kupują konta w lolu i grają rankedy kompletnie nie mając pojęcia o farmieniu, counterpickach czy grze zespołowej. To nie problem kupić konto z 1400 elo za 40-50 zł. Prawda jest taka że coraz częściej o wygranej świadczy szczęscie w doborze zespołu.

RWRuaWtfX19ldXdfX18xMDhfX19OVUxMX19fM19fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX182X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

Mylisz sie , Jest mozliwosc , gram juz dluuuuuuuuuuuuugo rankedy , gram na wysokim poziomie , ale mam chyba najmniej szczescia z wszystkich graczy w lolu , dzis przegralem 6 meczy z rzedu tak rakedy , przez co? Wygrywamy 15-5 albo cos i nagle ktos sobie wymysla jakis epic throw , mf z 200 hp last hituje na midzie gdy panth ma ulta , a reszta nas lezy , potem baron i juz bylo po nas .. i to samo co chwile w kazdej grze.. Albo jaz ktory idzie na topa pisze dobry jestem a pozniej niewiem wogole co sklada i konczy 0.7... W kazdym meczu robilem co moglem gankowalem pomagalem innym linia.. Ale jak grasz alistarem i Cie ad carry focusuje na twoim ulcie , a twoj team przegrywa = gg.

1200 nie jest wysokie elo.

Nic na to nie poradzisz. Na elo 1000-1400 niestety tak jest. Coraz częściej żółtodzioby kupują konta w lolu i grają rankedy kompletnie nie mając pojęcia o farmieniu, counterpickach czy grze zespołowej. To nie problem kupić konto z 1400 elo za 40-50 zł. Prawda jest taka że coraz częściej o wygranej świadczy szczęscie w doborze zespołu.

powiem Ci, że 1800 jest jeszcze gorsze, stanąłem na nim i wygrać nie mogę. Poprostu nie da rady, tutaj gracze znudzeni są już grą i trollują, bo mówią, że dadzą radę wygrać kolejny mecz, no cóż. Szkoda, że 4 inne osoby na tym cierpią

League of Legends

Opublikowano

1200 nie jest wysokie elo.

powiem Ci, że 1800 jest jeszcze gorsze, stanąłem na nim i wygrać nie mogę. Poprostu nie da rady, tutaj gracze znudzeni są już grą i trollują, bo mówią, że dadzą radę wygrać kolejny mecz, no cóż. Szkoda, że 4 inne osoby na tym cierpią

Prawda jest taka że zawsze znajdzie się ktoś kto będzie trollował. To jest niestety dzisiaj normalność.

RWRuaWtfX19ldXdfX18xMDhfX19OVUxMX19fM19fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX182X19fbm9uZV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...