Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skuter 50 - Prędkość

kapsel121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam Skuter 50 firmy KingWay i moje pytanie brzmi: Ciagne nim po prostej 60-65km/h a ważę ok 50 kg i czy dobrze mi jedzie czy powinien szybciej jechac. Jak tak to podajcie przyklady co zrobic..

Ps nie zmienie cylindra.

Opublikowano

Mój ojciec przy odblokowanym skuterze jedzie 80km/h tylko że on waży doooość dużo, jeżeli wsiądzie ktoś ważący ok.60kg to można pojechać i 100 ale więcej już nie wyciśnie żeby nie wiem co :)

HBV27j.png

Opublikowano

Seryjnie masz założone pewno jakieś blokadki :P Dawaj to do nas na warsztat. Chwila moment i nie masz :D

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Najczęściej jest to blokada na wariatorze. Sprawdź czy nie ma tam wsadzonej jakiejś tulejki, etc.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Po pierwsze to sprawdź prędkość z samochodem.... bo te liczniki są wyregulowane do 45km/h potem przekłamują w huj....

może widzisz 65 a jedziesz 50..... u kolegi pokazuje około 140km/h a jedzie około 90... sprawdzane samochodem...

blokada jeszcze na tłumiku.. wymień tłumik na sportowy, wymień wał bo może ci nie wytrzymać przy dużej prędkości..

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Heh widze znawcy tutaj ;D, pierwsze pytanie powinno byc czy to 2 suw czy 4-suw ;) Więc jak na 4 suwa to predkosc ktora napisales przy cylindrze 50ccm jest odpowiednia ale jak to 2 suw to powinien z 75-80 pyknac :)

Opublikowano

z własnych doświadczeń wiem że nie opłaca się tuningowac chińskich skuterow, bo one po jakims czasie jazdy z tak dużą prędkością (70-80km/h) po prostu tego nie wytrzymują. A u ciebie 60km/h to jest bardzo dobrze jeśli chcesz mieć ten skuter na kilka lat, a jak chcesz tuningowac to wytrzyma jeden sezon i wszystko zacznie się sypać...

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...