Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

One Piece

PanZycia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7006168.2.jpg?l=1185190085000

Autor: Eiichirō Oda

Data wydawania: 1999-nadal

Opis: Dawno temu, żył król piratów Gol D. Roger. Posiadał wszystko, czego każdy pirat pożądał, bogactwo i władzę. Gdy odbywała się jego egzekucja, Roger zdążył powiedzieć zgromadzonemu tłumowi, gdzie znajduje się najcenniejszy z jego skarbów, "One Piece". Na morza wypływają piraci i awanturnicy pragnący odnaleźć legendarny skarb, jednak niewielu udało się powrócić z Wielkiej Linii. Jednym ze śmiałków jest Monkey D. Luffy, który zamierza odnaleźć skarb i stać się królem piratów. Na swojej drodze spotyka wiele przeszkód i przeciwności losu. W swojej podróży nie jest jednak osamotniony, gdyż w tę trudną i niebezpieczną wyprawę udaje się z grupą oddanych przyjaciół.

Gdzie obejrzeć:

www.onepiece.com.pl

Rozpoczynam dyskusję o tym zajebistym anime.

Opublikowano

Oglądałem Naruto+SHP. Oglądałem Bleacha. Później Fairy Tail. Rok temu, dokładnie w wakacje, zacząłem przygodę z OP..I tak OP dla mnie jest najlepsze z tych 4. Pierwsze odcinki takie sobie, bo wystarczy spojrzeć na rok wydania. Pierwsze ~50 odcinków może być monotonne i możecie robić duże przerwy w oglądaniu, ale jak dotąd wytrwacie, później będzie lepiej. Fabuła naprawdę wciąga, główny bohater zadziwia (każdy napewno wie czym :D) no a anime mimo iż ma tam 557? (nie chce mi się sprawdzać, bo nie oglądam co tydzień gdyż to nie ma sensu, czekam na kilka) więc nie będziecie się nudzić w wakacje przed kompem i myśleć co obejrzeć tak jak ja..Jeśli chodzi o mangę to też nie jest źle ale jest zaledwie z arc przed anime więc dużo nie doczytacie..

@Edit: A tak wgl, ten link co podałeś do oglądania..dokładnie tam oglądam odc i czytam mangę..Chociaż ostatnio rzadziej. Na SB raczej Cię nie widziałem wtedy kiedyś xD Dodam tylko że ostatnio tam były opóźnienia z dodawaniem (dopiero były w środe):P

Opublikowano

Anime dość doskonałe wg. mnie bardzo mi się podoba i nie kiedy łezka poleci policzkiem ;D ach fajna załoga jak dla mnie ciekawe postacie to

-Monkey D.Luffy

-Zorro

-monkey D.Dragon

i wiele wiele więcej :P

Opublikowano

Pamiętam jak zaczynałem oglądać OP.

Pierwszy odcinek tak mnie zraził kreską i w ogóle animacją, że porzuciłem i miałem nigdy nie wracać.

Ale pewnego dnia nie miałem co robić, więc postanowiłem obejrzeć pierwsze 5 odcinków, no jakoś się udało i nim się skapnąłem byłem już w 20 odcinku.

Potem tak się strasznie w to wciągnąłem, że oglądałem po 30 odcinków dziennie (wakacje :D).

Żadne inne anime mnie tak nigdy nie wciągnęło.

One Piece najlepszy shounen ever :)

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Mnie na początek zraziło to "Usopp" i jego nos ;D ale potem mi to przeszło :D a tak to anime zaiste jest zajebiste ;)

Opublikowano

Zassałem pierwszy odcinek jak pojawił się ten temat. Teraz mam 50 odcinków, anime wciąga, tylko szkoda że nie ma więcej krwi.

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano

co do pierwszego posta autora po pierwsze nie Wielka Linia tylko Główna Linia (Grand Line) a po drugie Gold Roger (Złoty Roger) zdobył bogactwo, siłe i sławę xDDD no normalnie napisac to musiałem xDD

Co do anime to bardzo mi się podoba, jestem już prawie przy marinford gdzie odbędzie się egzekucja Portgas D. Ace'a :) Cała armia Marine + 3 Admirałów kontra 5 Shichibukai i załoga Białobrodego :>

@UP Oglądaj chyba 150 episod+ tam jest tyle krwi że się porzygasz (no nie dosłownie) ^^

Aktualna Postać: Mag 42lvl+ 36job, New Finesia, NosTalePL

Stare Postacie: Hanatsu 57lv, Hatsue 59lv, zabojca55 69lv, zabojca56 62lv

Opublikowano

@UP Oglądaj chyba 150 episod+ tam jest tyle krwi że się porzygasz (no nie dosłownie) ^^

Anime to nie jest krwawe trochę się krwi posypie ale nie za dużo

1330007971-U359964.png

Opublikowano

jak walicie spoilery to w spoilerach, nawet napisanie gdzie jestescie to w pewnym stopniu spoiler np @2up.

To nie jest spojler.

Opublikowano

Anime to nie jest krwawe trochę się krwi posypie ale nie za dużo

A widziałeś może sage "Whitebeard War" ??? jak jest wojna pod marinford, tam to dopiero jest :)

Opublikowano

A widziałeś może sage "Whitebeard War" ??? jak jest wojna pod marinford, tam to dopiero jest :)

Tak saga ta posiada dużo krwi ale anime ogólnie ogranicza litry krwi

1330007971-U359964.png

Opublikowano

@UP ale ja nigdy nie napisałem że w całej anime Krew leje się Tonami ^^ po prostu od ok. 120 episode'a zaczyna jej byc coraz więcej

Opublikowano

Powoli zaczęło mi się odechciewać. Strasznie tasiemcowate. Można spokojnie oglądać co drugi odcinek, dużo się nie straci.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powoli zaczęło mi się odechciewać. Strasznie tasiemcowate. Można spokojnie oglądać co drugi odcinek, dużo się nie straci.

Pewnie skończyłeś 50 odcinek i narzekasz.

Opublikowano

Można odstawić fillery w których praktycznie nic się nie dzieje. Ale co drugi odcinek opuszczać..co najwyżej jak się nic nie dzieje (chociażby treningi po rozdzieleniu)...w końcu to przygodówka nastawiona na przygody to pooglądaj sobie krajobrazy (średniej jakości) a nie nastawiasz się na walki..które to właśnie się ciągną najbardziej.

Opublikowano

Ja tam lubie oglądać odciknki i te nawet fillery ...w anime co bardzo właśnie mi się podoba to walki ale mało ich wg. mnie bym chciał zobbaczyć jak walczy np Dragon z Shanksem albo z jakimś Oficerem :) PS a może ktoś z was wie kim jest teraz nowy

admirał floty jak odszedł teraz Sengoku to mnie bardzo ciekawi

Opublikowano

Ja tam lubie oglądać odciknki i te nawet fillery ...w anime co bardzo właśnie mi się podoba to walki ale mało ich wg. mnie bym chciał zobbaczyć jak walczy np Dragon z Shanksem albo z jakimś Oficerem :) PS a może ktoś z was wie kim jest teraz nowy

admirał floty jak odszedł teraz Sengoku to mnie bardzo ciekawi

A tego..nie mówili? A, możliwe, powiedzą dopiero jak się

skończy saga z ryboludźmi -> uwaga dalej manga -> Jinbe opowie naszym bohaterom na statku o walce Aokijiego z Akainu na Punk Hazard (z tego co pamiętam nasi bohaterowie w kilka chapterów znajdą się na tej wyspie) bo bili się o miejsce admirała floty (Sengoku chciał go dać Aokijiemu ale Akainu się nie zgodził) i Aokiji przegrał i opuścił marynarkę, i póki co go nie widać ;/ może znalazł sobie dziewczynę???:D

Opublikowano

Anime świetne. Oglądałem do 124 odcinka i przerwa. Teraz jestem przy 158.

W którym odcinku Luffy spotka czerwonowłosego? Chyba każdy do przodu wie o kogo chodzi

7m9a.png

Opublikowano

@lack

Zależy jak "spotkać". Styczność mają w

whitebear saga (pod koniec), tylko tyle, że Luffy go nawet nie widział bo był nieprzytomny, a Czerwonowłosy zjawił się na chwilę. A jeśli Ci chodzi o jakąś rozmowę to jeszcze nic, jestem jakieś 6 chapterów w dół od ostatniego wydanego i nie widziałem niczego takiego

.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzień dobry, mam 2 pytania. Jestem aktualnie przy ponad 325 odcinku.

1. Za długo będzie timeskip?
  2. Zejdą z grandline na jakiś czas, czy nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...