Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Techniki gry

BigBoNN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jezeli macie jakies rechniki gry, mozecie zdradzic je tutaj xD. Moze ja zaczne pierwszy:

"Mięso armatnie"

(dziala do ok. 1600 elo)

1. Na czym polega?

odp 1. Gracz robi postać full tank.

min. 300 armora, 220 m. res oraz 3-3.5 k hp.

ok, mam postac. Co dalej?

Nasz team powinien sie schowac blisko nas, ale po za zasięgiem wroga. Tank wpierdala się na cały team solo. Jak sie np. domyślacie oberwał cały fokus, następnie polecam obejście enemy teamu z 2 stron i wybicie ad carry, ap carry, jungli(tylko w wypadku mocnych championów, np. lee sin, mundo itd), i solo topa(offtanka) ( w tej kolejnosci). Tank moze degustowac sie supportem.

Częstotliwość powodzeń:

75%. Jeżeli nasz team to warzywa, a ad carry wpierdala sie za tankiem, nie macie szans wygrania tf.

co o takich rzeczach sadzicie?

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

To jest taktyka ? Ja myślałem że to jest podstawa gry że tank inicjuje teamfighty ? A pozatym jeśli Twój tank wbiję się w nich a Twoi ap,ad carry obchodzą ich team to na 90% tank już leży ;)

Opublikowano

nie chodzi mi o inicjacje. jak bd w domu nagram film.

to ma wygladac tak.

Np. Dr mundzio pałęta się po rzece. Oj, myszka sie zaciela, leci w srodek przeciwnego teamu. Wpierdala sie w niego caly przeciwny team, obrywa ze skili, ma op fokus. mundzio ledwo spierdala z 20 hp, gdy nagle zza krzaka wyskakuje jungler i ad carry zdejmując najmocniejszych natomiast ap i support wybijają tyly. ( polecam lb, np. ad carry nie bedzie wiedzial kiedy padl ).

Trochę strategii koledzy xD. Testowaliśmy to i przeciwny team nie wiedzial co sie stało

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

I Ty mówisz że to działa do 1600 elo ? Przecież to gracze którzy nie grają rankedów a maja 30 lvl to wiedzą że tank inicjuje tf i zgarnia focusy.. Więc proszę to nie jest żadna strategia a podstawa gry tak jak mówiłem już wcześniej. Poza tym każdy team załapie że jeśli tank cofa w krzaki to jest pułapka ;)

@Edit

Za to ja mam ciekawą taktykę dla już zgranego premade ! Polega ono na dobraniu 2 supportow ;)

Wymaga to osoby która ogarnia Lulu, lulu na mida na bota dowolny support ;) ( polecamy sorake)

Tym sposobem mamy Mega wsparcie w late od lulu + soraki ;) 3 pozostałe picki robią dmg + najbardziej nafeedowanego lulu powiększa zwiększając hp. Tej taktyki pickowania z tego co widziałem stosują nawet niektóre teamy typu SK gaming, CLG

Opublikowano

Tank wpierdala się na cały team solo. Jak sie np. domyślacie oberwał cały fokus

Jak widze kretyna 10k hp, 500 armor, 500 mres i 0 dmg to nawet nie rzucam w niego aa tylko szukam ad/ap carry.

Opublikowano

Podstawa i tyle

Jak widze kretyna 10k hp, 500 armor, 500 mres i 0 dmg to nawet nie rzucam w niego aa tylko szukam ad/ap carry.

Nie możliwe

Uwaga Spoiler Tylko +18 !!!

Zboczuch ^^

Opublikowano

sory, ale na moim elo ezreal wpierdala sie pierszy, za nim support dzielnie okłada mundo z aa, a nasz Shen aktualnie jest afk, bo je hot doga.... w tym chodzi o to, ze tanky boy wpierdala sie sam w 5, a reszta jest ukryta.

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

Gosciu to nie jest taktyka ale podstawa gry, że tank inicjuje tf-y, a reszta wpada i wybija najsilniejszych. dla zielonych sie przyda

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

.... lol. Soraka ad kieruje gre 28-3-4... omg why?! jebane elo hell. Debile pakują cc w tarica...

ps. bild for tank:

merkury,

kolczuga,

siła natury,

plemienna

omen ramudina

aniołek.

z tym jesteśmy niczym rambo.

op survi

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

A jeśli tym napakowanym tankiem jest shen który ma taunt? Atakujesz go przez 2 sec i chuj, focus na cb i bb.

Najpierw musi trafić tym tauntem

Opublikowano

@2up

I serio ktoś takiego tanka bije? Co on pewnie wyciąga jakieś 80-100 dps'u. No to priorytetowy cel w teamfightach.

Team pod cc wygrywa wszystko. Kennen + Sona na bocie. Na midzie Galio, na topa malphite na jungle Alistar.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Jezeli caly team focusuje ad carry to ja wole uwolnic ich od tego 2-3 k dmg xD. Ty nie wiesz co moze zrobic ogarniety lee sin(jebnie ulti i jak dobrze pojdzie to wygralby 2 vs 5, np. brand lub ktos z aoe dmg z lee sinem), irelia czy nawet darius w late. Wystarczy caly team focus ad, a gramy 2,5 vs 3,5(supporty) xD.

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...