Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karabin ASG

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż czasem jak mi się nudzi chciałbym sobie postrzelać do tarczy ale nie jakimś chińskim ścierwem z odpustu tylko czymś porządnym co się nie rozwali po trzech dniach. No i właśnie czy jest jakaś stronka żeby sobie coś dobrać? Czy warto kupić na allegro?

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na allegro

raczej słabo, nie masz pewności

Militaria.pl

miałem m4a1 ale przestałem się tym interesować

taniemilitaria.pl

słyszałem że mają porządny towar

(PATRZ NA KARABINY FIRMY: CYMA)

są to jedne z najlepszych karabinów dla początkujących

Opublikowano

Raczej skorzystam z taniemilitaria.pl bo na tym militaria.pl jest po 1000zł a na tyle na pewno mnie nie stać. Znalazłem airsoftguns.pl to też dobre?

Nie bardzo się na tym znam. Dam lajka jak ktoś da link do taniego i porządnego elektrycznego mp5 z kolimatorem.

Opublikowano

Chodzi o sklep.airsoftguns.pl ??

Poczytaj komentarze pod przypadkowymi karabinami

mi się wydaje że nie są najgorsi

Mają fajną przecenę:

http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1133179899-Replika-pistoletu-maszynowego-MP5A5.html

Opublikowano

Wielcy znawcy wszystkiego. Nie wiesz nic na dany temat, to się lepiej nie odzywaj.

@topic

Wszystko zależy od budżetu.

Kilka najlepszych replik w najniższej cenie:

Shotgun sprężynowy 60 zł AGM 003 Long:

www.taiwangun...ng-003-agm.html

Żywotność 5 tys. - 15 tys. kulek. Średnio 10 tys. Jest też tańsza o dziesięć złotych wersja bez kolby.

Automat elektryczny 355 zł CM.028:

www.taiwangun...aeg/cm-028.html

Aktualnie mam gdzieś na stanie w drobnych częściach, przebieg z 20 tys. kulek. Przy dobrej konserwacji może przetrzymać dużo, nawet kilka lat.

Ewentualnie jeśli nie lubisz tradycyjnego AK-47, to masz tu AK-74 za 409 zł:

www.taiwangun...aeg/cm-028.html

Prawdopodobnie to samo co w przypadku CM.028.

A jeślie nie boisz się ryzyka to możesz poszukać na własną rękę w tych sklepach repliki dla siebie.

zbrojownia.com.pl

taiwangun.com

asg.com.pl

gunfire.pl

Są to aktualnie najlepsze i najbardziej zaufane sklepy ASG.

Parę adnotacji:

specnaz002 - replika-śmieć, rozwali się po paru dniach strzelania. Nie warto elektrycznego karabinu w cenie poniżej 300 złotych. Po za tym zasięg ma z 5 metrów przy dobrym wietrze...

Tanie Militaria - sklep cieszy się złą sławą. Podmiany replik na tańsze podczas zamówienia, drogo, beznadziejna obsługa, etc. Nie kupuj tam pod żadnym pozorem.

tanie i dobre MP5 z kolimatorem - nie istnieje. Raz, że kolimatory to w większości bezużyteczne atrapy (dobre kolimatory zaczynają się w cenie 50 [okazje], a na prawdę od 100 zł). Dwa, że niewiele jest dobrych MP5 i przy tym tanich. Aczkolwiek możesz popatrzeć w replikach pistoletów maszynowych na gunfire.pl.

Jeśli nie jesteś leniwy, i przeczytałeś cały tekst do tej linijki, to napisz swój budżet, jeśli jest większy od cen przedstawionych tu replik.

Jeśli wybrałeś sam jakąś replikę daj linka tutaj, ażeby nie okazało się, że kupisz karabin do kosza na śmieci. ;)

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

@up

Właśnie lepsze są kolimatory. Używałeś kiedykolwiek kolimatora? Kolimatory zapewniają zwiększoną szybkość i precyzję oddania strzału (nie trzeba zgrywać muszki i szczerbinki), celowanie obuoczne, oraz ograniczają pole widzenia w znacznie mniejszym stopniu niż celowniki mechaniczne. Po za tym co rozumiesz przez "większą swobodę"?

Opublikowano

xSebax kolimatora nie będę odczepiał. Co do tych stron to je zaraz ogarnę. Budżet jest max 200zł.

Astvill te strony co podałeś to drogo dość. I jak powiadasz nie ma dobrego mp5 to ew. m4a1 ale również z kolimatorem.

Co do budżetu wiem mało ale mi nie chodzi o jakiś super hiper karabin tylko taki elektryczny z ogniem ciągłym ale żeby się nie rozpierniczył po trzech dniach jak te chińskie plastikowe.

Opublikowano

Cóż, w takim razie mogę polecić tylko te shotguny (z kolbą, bez kolby), ewentualnie tego sprężynowego Famas'a za 159 zł. Ostatecznie możesz też wziąć ten pistolet (M92F) za 84 zł, jest on na gaz, jednak zamek jest nieruchomy, co z kolei jest rozwiązane w tej replice (M92F) za 184 zł. Jak być się zdecydował na któryś z tych pistoletów to kup też i ten gaz.

Podsumowując wziąłbym na twoim miejscu któryś z tych shotgunów, gdyż to najlepsza i najtańsza opcja. Ogółem. Do strzelania do tarczy wystarczy cokolwiek).

Bądź co bądź możesz równie i dobrze wziąć jakiegoś taniego elektryka (np. tą MP5 w jakimś poście) - bądź co bądź to tylko strzelanie do tarczy, które znudzi ci się po paru dniach, a ja w tych propozycjach wziąłem też pod uwagę możliwość strzelania z innymi osobami, o ile ci się będzie chciało i będziesz miał z kim.

Aha, i odnośnie kulek:

Z powodzeniem możesz kupić sobie którekolwiek z tych tutaj. Tylko nie bierz tych z odpustu, bo szybko ci albo zapchają lufę, albo zniszczą replikę.

Opublikowano

Nie no famas też dobry. A z tym kolimatorem to chyba muszę osobno. Ale nadal czekam na propozycje może znajdzie się m4a1 z kolimatorem :) A nie famas na sprężynę więc nie.

Jak tak dalej pójdzie będę musiał kupić na allegro zwykłego elektrycznego bo tych asg to widzę słabo.

Opublikowano

jak do tarczy to 1000% lepsza będzie wiatrówka ręczna. Nauczysz się przy okazji fachu, a nie jak dzieciak z pistoleciku na kulki.

1343817120-U262310.png
Opublikowano

Dobre M4 to jeszcze trudniej niż MP5. A z kolimatorem niczego nie kupisz. Tylko z atrapą kolimatora (bez żadnej elektroniki, czyt. krzyżyk jak w lunecie) góra.

Mówię - z elektrycznych w tej cenie kulka leci na jakieś 10 metrów maksymalnie. W tych co ja podałem sprężynówkach leci na 30 - 40 metrów. Po za tym wszystkie elektryczne poniżej 300 złotych są praktycznie takiej samej jakości jak to twoje chińskie ścierwo z odpustu - tu się coś złamie jak dotkniesz, tam odpadnie, tu zablokuje itd.

Tak swoją drogą - po co ci elektryczny do tarczy?

A z innej beczki - tak jak kolega wyżej - wiatrówka będzie lepsza. ASG średnio nadaje się do tarczy, bardziej do strzelania do ludzi.

Opublikowano

Polecam cos z taiwanguna/gunfire..

Cm 0.28 bardzo fajna replika na poczatek,

G36c od CM bardzo fajna ale juuz troche drozsza :)

Opublikowano

Akurat kolega miał to M4 - rozwaliło się po pierwszej kilkugodzinnej strzelance. Pierwszy pękł magazynek, a potem "parę części z wnętrza".

Po za tym czy ty czytasz w ogóle posty? Piszę, że przeważnie każdy elektryk poniżej tych 200 - 300 złotych ci się szybciutko rozwali.

Bierz któregoś shotguna, a powinieneś być zadowolony. A jeśli tylko do tarczy to kup wiatrówkę.

Opublikowano

Skoro twierdzicie że elektryczne są złe to w takim razie... czy są sprężynowe strzelające ogniem ciągłym (chodzi o to bez przeciągania co strzał)?

I nie wiem komu wierzyć bo na tym taniemilitaria.pl są komentarze ludzie piszą wszystko fajnie działa dostawa 24h i jest dobrze a tu że zle że zepsuje się zaraz no i co tu zrobić.

Dobra co do ceny to jeszcze zobaczymy a teraz wam powiem me wymagania (jak ktoś taki znajdzie będę wdzięczny ja sam szukam również):

Z broni może być większość tylko nie shotgun i ak47,

Zasięg od 25 metrów,

Oczywiście kolimator (ale nie żadna atrapa),

Elektryczny strzelający ogniem ciągłym,

Magazynek najlepiej realcapy ew. pasujący do repliki,

No i żeby nie rozpierniczył się po paru dniach bo nie dysponuję dużą ilością pieniędzy.

Lajki daję za każdy sensowny post a jak ktoś znajdzie takie coś to skombinuję więcej :)

Opublikowano

Nie ma takiej repliki, synu. Po prostu nie ma. ASG interesuję się od kilku lat i swoje wiem.

@1

Sprężynowe strzelające ogniem ciągłym nie istnieją.

Masz tu schemat wnętrza elektrycznej repliki:

AEG.gif

W sprężynowej po prostu nie ma tych zębatek, baterii i silnika, a sprężynę naciągasz ty sam. Czyli na przykład ruszając czółenkiem w shotgunie, czy zamkiem w AK.

Opublikowano
I nie wiem komu wierzyć bo na tym taniemilitaria.pl są komentarze ludzie piszą wszystko fajnie działa dostawa 24h i jest dobrze a tu że zle że zepsuje się zaraz no i co tu zrobić.

Wierz komu chcesz. Ale jak kupisz na tej stronie to zgłoś się do mnie po link do pozwu zbiorczego o wyłudzenie.

Zasięg od 25 metrów

Tyle to nawet ch** sprężyny mają

Oczywiście kolimator (ale nie żadna atrapa),

http://allegro.pl/oryginalny-kolimator-aimpoint-micro-h-1-z-mont-i2482086501.html

To na pewno nie jest atrapa. (".)

A tak serio to prosze:

http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/608-3-jg.html

Z reszta wszystko z tej strony jest dobre.

Opublikowano

S4ams0n dobre tylko drogie ale ceny nie podawałem więc nic do ciebie nie mam.

Skoro mówicie elektryczne dobre ponad 200zł to w takim razie niech będzie max 300zł. Niestety nie dysponuję większą ilością pieniędzy.

Chyba jednak kupie jakiś za ok 200zł no bo jednak ludzie piszą że dobre wszystko no to czemu by tu nie wierzyć.

Opublikowano

Specshop.pl

Ja mam snajperke.aw 308 , podrobe g36 i wszystko ok

Ostatnio z się strzeliłem i podroba była lepsza od berretty oryginalnej

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...