Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy telefon.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , za nie długo będę przedłużał umowę w plusie , i chciał bym abyście wybrali mi nową komórkę , mój pakiet to Plus Mix doładowanie za 30 na (Możecie wybrać ile czasu , ale najlepiej żeby najmniej zapłacić za komórkę) . Aktualnie posiadam sony ericsson xperia mini pro , i szczerze pod względem technicznym jestem zadowolony lecz , jest on bardzo kruchy , szybka w mojej xperii jest cała potłuczona . Ale w czym rzecz? Chodzi mi o to żebyście wybrali mi coś podobnego pod względem technicznym ale trwalszego pod względem wytrzymałości . Z góry dzięki!

PS. Fajnie by było dostać jakąś lumie ;)

Cześć.

Opublikowano

@UP

WoW myślę sobie a co tam zaraz napiszę bierz lumie a tam " PS: Fajnie by było dostać jakąś Lumie "

Nawróciłeś się xD:D w tym momencie system jest funkcjonalny co mi wystarcza z tym że jak pewnie niektórzy wiedzą system Windows phone dostał 3 duże aktualizacje to tak jakby mieć androida 2.1 dostać 2.3 a potem jeszcze 4.0 ja takiego telefonu z androidem nie znam :D

No ale do czego zmierzam obecne telefony dostaną windows phone 7.8 który będzie miał za pewnie klika funkcji z WP8 i na 100% ekran startowy taki sam jak w WP8..... I w tym momencie jeśli chcesz brać nowy telefon a nie jest ci to niezbędne to poczekaj do listopada wtedy już wyjdą pierwsze słuchawki z WP8 tylko nikt nie wie jaka będzie ich cena.... No więc można zaryzykować i poczekać....

Ja mam jak wiesz 710 i jest na nią masa romów modyfikacji jest najmniej zabezpieczona więc łatwo ją złamać :) A akurat 800 jest już bardziej zamknięta dlatego można zastosować odblokowanie deweloperskie ale nie daje ono takich możliwości jak pełne odblokowanie custom romem...

No więc ja sam zaraz będę brał 800 bo Tacie kończy się umowa i zgodził się że weźmie moją 2 miesięczną 710 a ja jego 800 :)

Także jeśli nie zależy ci na romach i jakiś innych aplikacjach to bierz śmiało 800 :) Lub 710

PS: Nie polecam 610 ma pewnie nie fajne ograniczenia względem paru aplikacji :/

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Lumia to nawet dobry telefon, ale Nokia już jest na krawędzi upadku, a tym bardziej jeśli sprzeda się M$. Bierz coś z Android'em i użytkuj Linux'a jak należy(tak Android siedzi na kernelu Linux'a). Nie daj zarobić tym zdziercom z M$. Żeby nie było, ja mam Linux'a, nie "okienka" na komputerze,

Zależy jakie masz do wyboru telefony. Może SGS/SGS2? SGS2 staniał po wyjściu SGS3.

Opublikowano

@UP

Albo kupujesz lumie z WP i masz system jak żyleta, chodzi cały czas tak samo nie ma ścin.. Albo tanie gówno z androidem i potem się tylko denerwujesz...

WP7 może nie ma tylu funkcji i programów co Andoird w tym momencie ale gwarantuje ci że WP8 rozwali każdy system... Poczytaj sobie :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

@UP

WoW myślę sobie a co tam zaraz napiszę bierz lumie a tam " PS: Fajnie by było dostać jakąś Lumie "

Nawróciłeś się xD:D w tym momencie system jest funkcjonalny co mi wystarcza z tym że jak pewnie niektórzy wiedzą system Windows phone dostał 3 duże aktualizacje to tak jakby mieć androida 2.1 dostać 2.3 a potem jeszcze 4.0 ja takiego telefonu z androidem nie znam :D

No ale do czego zmierzam obecne telefony dostaną windows phone 7.8 który będzie miał za pewnie klika funkcji z WP8 i na 100% ekran startowy taki sam jak w WP8..... I w tym momencie jeśli chcesz brać nowy telefon a nie jest ci to niezbędne to poczekaj do listopada wtedy już wyjdą pierwsze słuchawki z WP8 tylko nikt nie wie jaka będzie ich cena.... No więc można zaryzykować i poczekać....

Ja mam jak wiesz 710 i jest na nią masa romów modyfikacji jest najmniej zabezpieczona więc łatwo ją złamać :) A akurat 800 jest już bardziej zamknięta dlatego można zastosować odblokowanie deweloperskie ale nie daje ono takich możliwości jak pełne odblokowanie custom romem...

No więc ja sam zaraz będę brał 800 bo Tacie kończy się umowa i zgodził się że weźmie moją 2 miesięczną 710 a ja jego 800 :)

Także jeśli nie zależy ci na romach i jakiś innych aplikacjach to bierz śmiało 800 :) Lub 710

PS: Nie polecam 610 ma pewnie nie fajne ograniczenia względem paru aplikacji :/

Po prostu chcę sięgać po najnowsze rozwiązania , aczkolwiek wp zaciekawił mnie ... Gdybym umiał to brałbym jakąś 710 , 800 , 900 . Niestety ten system na plus.pl jest tak popierdolony i skomplikowany że nie można wybrać telefonu jaki się chcę tylko oni ci ograniczają -,- , na play jak zamawiałem moją xperie było o wiele łatwiej , wgl. mogłem wybrać jaki chcę telefon tylko musiał bym dopłacić np. 100 zł i tyle , a tutaj japierdole ^^ , hm jak mówisz że mam poczekać to poczekam i tak umowę mogę sobie przedłużyć dopiero w grudniu !

Lumia to nawet dobry telefon, ale Nokia już jest na krawędzi upadku, a tym bardziej jeśli sprzeda się M$. Bierz coś z Android'em i użytkuj Linux'a jak należy(tak Android siedzi na kernelu Linux'a). Nie daj zarobić tym zdziercom z M$. Żeby nie było, ja mam Linux'a, nie "okienka" na komputerze,

Zależy jakie masz do wyboru telefony. Może SGS/SGS2? SGS2 staniał po wyjściu SGS3.

może być i samsung chociaż samsung dla mnie jest shitem , aczkolwiek podoba mi się s3 , ale chodzi mi o to żeby nie był szklany i że jak upadnie na chodnik to nic się nie stanie a nie jak u mnie w tym soniaku kurwa rozpierdolony ekran !

Na internecie proponują mi samsunga galaxy mini 2 , ale on jakoś mnie nie przekonuje , szczerze został bym przy mojej xperii ale szybka + wymiana 200-300 zł , wypierdole te 3 stówy a pójdę telefon mi upadnie i znowu się rozpierdoli ...

Cześć.

Opublikowano

@UP

Albo kupujesz lumie z WP i masz system jak żyleta, chodzi cały czas tak samo nie ma ścin.. Albo tanie gówno z androidem i potem się tylko denerwujesz...

WP7 może nie ma tylu funkcji i programów co Andoird w tym momencie ale gwarantuje ci że WP8 rozwali każdy system... Poczytaj sobie :)

Rozwali każdy system? Zobaczymy czy iOS'a od nadgryzionego jabłka pokona.

"Tanie gówno z androidem". Na GT540 działa idealnie, na reszcie też. Galaxy Mini(mam go) po paru tweakach i o/c do 868MHz (moja tak robi, ale na kolegi nie chcę już na 826 iść) też chodzi, jak żyleta. GTA 3 20-25FPS.

Jeśli lubisz modować softy etc to bierz Miniacza. Na prawdę duuuuża ilość softów na niego (choć ja i tak siedzę na sofcie by me). Telefon nie do zdarcia. Jedynie dopiero upadek z 3 piętra na parter rozlał mu w rogu ekran, a tak wszystko ładnie działa.

Opublikowano

@UP

Lumia 800 i 900 jest z poliwęglanu + do każdej dostajesz gumową osłonkę na boki więc upadki jej nie straszne :D

Opublikowano

Rozwali każdy system? Zobaczymy czy iOS'a od nadgryzionego jabłka pokona.

"Tanie gówno z androidem". Na GT540 działa idealnie, na reszcie też. Galaxy Mini(mam go) po paru tweakach i o/c do 868MHz (moja tak robi, ale na kolegi nie chcę już na 826 iść) też chodzi, jak żyleta. GTA 3 20-25FPS.

Jeśli lubisz modować softy etc to bierz Miniacza. Na prawdę duuuuża ilość softów na niego (choć ja i tak siedzę na sofcie by me). Telefon nie do zdarcia. Jedynie dopiero upadek z 3 piętra na parter rozlał mu w rogu ekran, a tak wszystko ładnie działa.

Mój kolega ma samsunga galaxy mini , ale nie dwójkę telefon solidny on nim rzuca o sciany itp. a ma tylko jedno wgniecenie u dołu panelu z opcjami "wróć" i "menu". Wracając do techniki ,w końcu moja xperia ma gigahercowego skorpiona , i układ graficzny adreno 205 , no i qwerty ! A galaxy mini 2 już 800mhz ;/

@UP

Lumia 800 i 900 jest z poliwęglanu + do każdej dostajesz gumową osłonkę na boki więc upadki jej nie straszne :D

I to mnie w niej kusii ! :D

Cześć.

Opublikowano

chodzi mi o to żeby nie był szklany i że jak upadnie na chodnik to nic się nie stanie a nie jak u mnie w tym soniaku kurwa rozpierdolony ekran !

http://gadzetomania.pl/2011/02/22/dlaczego-gorilla-glass-jest-takie-mocne

SGSII ma tym ekran pokryty. Nic mu się nie stanie jak Ci upadnie.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

http://gadzetomania.pl/2011/02/22/dlaczego-gorilla-glass-jest-takie-mocne

SGSII ma tym ekran pokryty. Nic mu się nie stanie jak Ci upadnie.

No to daj mi go , w ofercie plus ^^

Cześć.

Opublikowano

Stanąłem tylko w obronie Samsunga. Nie widzę w tym całym plusie tego telefonu... Ale w Play jest, w Formule 4.0 byś miał do wszystkich za darmo.

http://www.play.pl/pl/telefony/samsunggalaxys2/?og=mnp

PC:
  CPU: 

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230

Opublikowano

Stanąłem tylko w obronie Samsunga. Nie widzę w tym całym plusie tego telefonu... Ale w Play jest, w Formule 4.0 byś miał do wszystkich za darmo.

http://www.play.pl/pl/telefony/samsunggalaxys2/?og=mnp

W play'u będę mógł przedłużyć umowę za 2 lata ! Bo jakiś miesiąc temu brałem xperie , żałuję mogłem się was zapytać o fona ^^

Plus mi tylko daje możliwość przedłużenia!

Cześć.

Opublikowano

Tylko, że z drugiej strony te chuki z innych sieci zrobili drożej do Play, bo jakby zostawili tak jak jest między innymi sieciami to już by nie było "plusa, te mopajl" etc

Opublikowano

Ta... Oni drożej do Play, a Play do nich za darmo -.-. Jeszcze trochę, Play ich wykończy... U mnie w domu wszyscy w Play, większość znajomych w Play, to tylko kwestia czasu :).

PC:
  CPU: 

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230

Opublikowano

Nawet nawet. Na papierze wygląda dobrze.

PC:
  CPU: 

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230

Opublikowano

a jaki masz budżet ja posiadam SGS 3 i to jest żyleta wcześniej miałem gT540 OC 900mhz swape

Hmm wiesz czemu WP się nie ścina ?/?

Ponieważ jest tam prawie zerowy multitasking i mi tutaj nie kłamcie zamrożone aplikacje to co innego : ]

weź samsunga Solid z androidem :]

ale podaj maksymalną cenę abonament-u i ile maksymalnie możesz dopłacić

Opublikowano

Nie daj się Coderowi ! On jest zuy !! :D Bież androida :P Może mówić co chce ale każdy dobrze wie że WP raczkuje i nawet nie poliże pięt Androidowi, który jest cały zintegrowany z Google bo to przecież jego system :P

Bież Galaxy Gio lub Ace :) Polecam oba telefoniki :)

PS - Coder nie wiem co ty miałeś za andka ale mi jeszcze nigdy się żaden telefon z robocikiem nie ściął :O

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

Nie daj się Coderowi ! On jest zuy !! :D Bież androida :P Może mówić co chce ale każdy dobrze wie że WP raczkuje i nawet nie poliże pięt Androidowi, który jest cały zintegrowany z Google bo to przecież jego system :P

PS - Coder nie wiem co ty miałeś za andka ale mi jeszcze nigdy się żaden telefon z robocikiem nie ściął :O

Ace , na pewno nie biorę ! Zobaczymy co mi jeszcze babka w biurze powie .

Cześć.

Opublikowano

Zintegrowany z systemem szpięgujacym googla ukrytym pod nazwą synchronizacji online, historii online i jeszcze kilku innych rzeczy. Google do długiego czasu gromadzi dane userów. jedynym wyjsciem z tej sytuacji jest zrezygnowanie z produktów googla(tak, youtube to też produkt googla w tym momencie).

P.S. Sam mam androida, ale z chęcia zamieniłbym swojego tela na coś z wp, ale kasy brak ;C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...