Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Max lv 999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Nie znam się za bardzo na difach do game (dopiero zaczynam).

Przyjmijmy że w game mamy wartość 255 to nie można by było zmienić:

2 na wartość 09

5 na wartość 09

5 na wartość 09

czyli zamiast 255 mamy 999?

Tak samo można by było zrobić z Yang.

Ps. dopiero zaczynam więc nie wiem czy jest takie coś możliwe.

@Edit 2:

jeżeli to nie wypali to można zawsze napisać skrypt jeżeli w mysql jest w tabeli lvl 255 to zmienia go na 1 i w tabeli lvl_1 daje 254 + potem w cliencie dać sumowanie czyli będzie 256 ;P Nie wiem czy jest takie coś możliwe w cliencie lecz pomysł dobry.

Metin2 To zło! Koniec z tworzeniem serwerów! Czas na publikowanie rzeczy!

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Idiotyczny pomysł - nie zadziała. Powiedz mi jak zmienić wartość signed to, to zrobię. Tak samo z yangami.

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

jest mozliwe miec np yang tyle ze japierdole ; p

lua sql + miejsce w 'eq' na trzymanie yang w tym 2gim okienku

i npc kttttttttttttory zamienia ową kwote poboczna na yang xD

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

@UP,

Na inforg widziałem ostatnio taki quest

Metin2 To zło! Koniec z tworzeniem serwerów! Czas na publikowanie rzeczy!

Opublikowano

Myśle że takie coś jest możliwe :)

Ale trzeba bedzie poczekać aż nasi wyciągnął to z epvp ^^

Pomysł jest fajny , ale trudny do zrealizowania

9bix.png

Zagraj na prawdziwym serverze medium ! NerviL.pl !

Opublikowano

Lyons, dla twojej wiadomości miejsce na lvl to 1 bajt, więc w HEX maksymalnie w jednym bajcie można zmieścić FF czyli 255.

a to jest maslo??

czyli fotomontaż ;/

a ja tak się podjarałem ;x

ps. to ktoś na forum to zrobił ;P

Opublikowano

@up

czemu niby trudny?? ;f

dkvr.jpg

Takie coś + odczyt danych ze skryptu na stronie to pare minut roboty.

troszkę ty chyba nie rozumiesz mnie a ja cb??

co trudne i co do tego ma to ss co podałes?

Opublikowano

a to jest maslo??

czyli fotomontaż ;/

Gość z tego filmiku jest niemożliwy. Potrafi 65535 lv w metinie, 4 miliardy yang, a także cienie budynków drzew na własnej mapie z wręcz niemożliwą precyzją (shadowmap.dds) kto w tym siedzi, wie jakie to trudne. Wszystko co pokazuje, wydaje się być bardzo realistyczne, co więcej do niedawna wydawało mi się że takich rzeczy bez sourca game, binki, czy ymirowskiego edytora map (na pewno taki muszą mieć) nie da się po prostu zrobić. No chyba że on ma te s.. nie, nie, jednak już lepiej przyjmijmy że robi rzeczy niemożliwe.

sygnatura2.png

Opublikowano

Gość z tego filmiku jest niemożliwy. Potrafi 65535 lv w metinie, 4 miliardy yang, a także cienie budynków drzew na własnej mapie z wręcz niemożliwą precyzją (shadowmap.dds) kto w tym siedzi, wie jakie to trudne. Wszystko co pokazuje, wydaje się być bardzo realistyczne, co więcej do niedawna wydawało mi się że takich rzeczy bez sourca game, binki, czy ymirowskiego edytora map (na pewno taki muszą mieć) nie da się po prostu zrobić. No chyba że on ma te s.. nie, nie, jednak już lepiej przyjmijmy że robi rzeczy niemożliwe.

ja w grafice i cliecie nie bawię się to nie wiem =X

@down <-- dziwny zbieg okoliczności :D

chyba w tesco

Opublikowano

On pracuje chyba z game forge

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

On pracuje chyba z game forge

Kwejk to Kwejk, ale najlepsze komedie tylko u nas - Like It!

@up: posiedź trochę w asm to się dowiesz.

@down: tak, powiedz mi tylko jak zmienić wartość signed a difa dostaniesz gratis.

Opublikowano

Lyons, dla twojej wiadomości miejsce na lvl to 1 bajt, więc w HEX maksymalnie w jednym bajcie można zmieścić FF czyli 255.

Kwejk to Kwejk, ale najlepsze komedie tylko u nas - Like It!

@up: posiedź trochę w asm to się dowiesz.

@down: tak, powiedz mi tylko jak zmienić wartość signed a difa dostaniesz gratis.

Sensual, xDeStRuCtx ma rację. 255 to maksymalna wartość dla unsigned char. Więcej tam po prostu nie upchasz. Ten filmik nie jest zbyt wiarygodny. Żeby mieć 255+ poziomy musiałbyś przerobić i serwer i klienta (włącznie z kodem odpowiedzialnym za komunikację sieciową), co jest kompletną stratą czasu, bo po co komu więcej niż 255 poziomów. :huh:

Opublikowano

Sensual, xDeStRuCtx ma rację. 255 to maksymalna wartość dla unsigned char. Więcej tam po prostu nie upchasz. Ten filmik nie jest zbyt wiarygodny. Żeby mieć 255+ poziomy musiałbyś przerobić i serwer i klienta (włącznie z kodem odpowiedzialnym za komunikację sieciową), co jest kompletną stratą czasu, bo po co komu więcej niż 255 poziomów. :huh:

Balon, tutaj akurat się mylisz. Miejsca na bajty są aż 4, z czego dopuszczalne tylko jedno, reszta jest ograniczona w wartościach dlatego nie możemy tego ominąć.

ps. Na razie próbował bym kombinować od strony serwera, jeśli się już uda to dopiero gdy wystąpi taka potrzeba, zaczął modyfikować klienta jednakże na razie się za to nie biorę gdyż jest dla mnie to zbędne. ^_^

Opublikowano

bo po co komu więcej niż 255 poziomów. :huh:

się zgodzę, newet nie wiem po co 255lvl

jak było standardowo 99lv było dobrze i dobre serwery byłe teraz, przez to tylko funy wychodzą ;/

Opublikowano

Jak dla mnie, to serwery gdzie można szybko osiągnąć 255 to bezsens. Lepiej wszystko utrudnić, przez co serwer nie zacznie szybko tracić graczy i nikt szybko wszystkiego miał nie będzie.

Opublikowano

Balon, tutaj akurat się mylisz. Miejsca na bajty są aż 4, z czego dopuszczalne tylko jedno, reszta jest ograniczona w wartościach dlatego nie możemy tego ominąć.

ps. Na razie próbował bym kombinować od strony serwera, jeśli się już uda to dopiero gdy wystąpi taka potrzeba, zaczął modyfikować klienta jednakże na razie się za to nie biorę gdyż jest dla mnie to zbędne. ^_^

Powiem Ci tylko tak. Level postaci jest trzymany w structurze nazwanej character_point, jak to przetłumaczyć na kod C, wyglądałoby to tak.

struct character_point {
   // ...
   BYTE voice; // (sizeof(BYTE) = 1)
   BYTE level; // (sizeof(BYTE) = 1)
   DWORD exp; // (sizeof(DWORD) = 4)
   // ...
};

Opublikowano

a to jest maslo??

czyli fotomontaż ;/

Wiecie wszystko jest możliwe, tylko trzeba po prostu jakoś nad tym popracować.

Koleś Jest Dobry Ma nawet Już nowe ziemie Gildyjne, z łączenia serwerów.

A Jak na razie to one są na serwerze Między Narodowym Panama.

Sensual miejsca na bajty są aż 4 no i prawda taka "my" nie możemy tego ominąć.

Lecz on mógł jakoś to zrobić, to czego my nie możemy to nie znaczy że on nie może.

1355920968-U274371.jpg

Obiecanki Cacanki z 2008 roku

:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...