Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Granie vs morde.

Roycewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak grać przeciwko Mordekaiserowi, i kto jest dla niego najlepszą kontrą na topa / mida?

Jest to postać która psuje mi więcej nerwów niż karthus czy darius :<

Tylko nie piszczie mi że soraka...

...13-2-4 ranked solotop soraka trollpick vs darius i lee na lini ktory nie wziął smita :D

Wracając do tematu, nie wiem, jakiś nuker w stylu veigara i talona?

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

@up

musiales grac z noobkiem riven niezbyt nadaje sie na mordekaisera.

@topic

najlepiej sprawdzaja sie ap carry z mocnym harrasem i niskim cd. skilli np cassiopeia

Opublikowano

ostatnio grałem Morde vs Akali pod AD i mnie cisneła jak chciała. Ona 87 Ad ja 47AP i padałem jak chciałem, a cassio z ich teamu cisnołem

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

hahaha lol , jak widze nobków grających morde to mi się płakać chce osobiście morda to mój główny champ

więc tak dobrze mikrując żadna z postaci jakie podaliście nie jest dla mordy żadnym zagrożeniem , z dobrymi runkami i itemami to już wgl ..

grałem kilka razy na cassio unikając jej skill shoty bez problemu można ją zjechać

teraz więc pytanie co go kontruje może ludzie na równym poziomie danymi championami tak ale mi się owy nie trafił

największą kontrą na morde jest taktyka i ganki przede wszystkim , odpowiednie używanie skilli tylko pewniaków atakowanie w early , unikanie jego skilli

to wszystko wpływa na to czy macie z nim szanse tak samo farma morde jest dobrym out farmerem więc dobrze brać kogoś z podobnymi zdolnościami typu

galio , chociaż osobiście łatwo uniknąć skill shotów galio

oczywiście morde nie ma szans na przeciwnika który jest nafeedowany , i ważne jest też robienie odpowiedniego builda ja mam trzy

off tank ( pół na pół hp/ap ) tank ( bardziej pod hp/armor/resist ) ap ( troszke hp i maxujemy ap )

ogólnie odpowiedni build trzeba wybrać zależnie od sytuacji np tego jak nam idzie , jak idzie przeciwnikom , jakie mają champy itd

NJxbd4x.png

Opublikowano

@up

musiales grac z noobkiem riven niezbyt nadaje sie na mordekaisera.

Riven słaba na morde ? W early błyskawicznie zbija mu tarczę + cc przez które morde ma problem z ponownym naładowaniem tarczy

graphic.png

Opublikowano

Riven słaba na morde ? W early błyskawicznie zbija mu tarczę + cc przez które morde ma problem z ponownym naładowaniem tarczy

mój kolega ma riven za swojego głównego champa gra dużo rankedów i ze mną na morde nie wygra w 1 vs 1

to co podałeś działa w drugą stronę morde zoutfarmi riven a ogarnięty będzie ją tak atakować że nawet nie podejdzie ...

NJxbd4x.png

Opublikowano

Na midzie: cassio, malza, ktoś z dużym zasięgiem.

Na topie: prawie wszystko, ale szczególnie coś z cc, perma slowem.

Polecam rumble swoim q zjada jego tarcze w 1 s, imo najlepsza kontra.

Opublikowano

tutaj wszystko zależy od taktyki gracza a nie od wyboru championa... wystarczy nie dawać morde okazji do podładowania sobie shielda na minionach a więc 1vs1 morde jest słaby...

BitCoin to waluta przyszłości, zacznij ją zbierać już teraz ! Za darmo !

Opublikowano

mój kolega ma riven za swojego głównego champa gra dużo rankedów i ze mną na morde nie wygra w 1 vs 1

to co podałeś działa w drugą stronę morde zoutfarmi riven a ogarnięty będzie ją tak atakować że nawet nie podejdzie ...

To może twój kolega nie ogarnia do końca riven.

Bo riven całkiem łatwo zjedzie morde w early.

RGVyaW9ueF9fX2V1bmVfX180MTBfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX25vbmUucG5nX19fMTBfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Opublikowano

morde nie kontruje sie postacia... tylko taktyka gry ,osobicie kocham grac na morde każda postacia ale najlatwiej gra mi sie na niego riven,renektonem, yorickiem a nawet gp , co do malzy i cassio to sie nie zgodze ^^ obie te postacie zadaja dmg w czasie i gra nimi polega na : haras haras haras flash ignite ulty ^^ a jak wszyscy wiedza dobrego kaizera nie da sie harasowac ze wzgledu na passyw.

A tak wgl. moim zdaniem morde jest jednym z najslabszych solo topow jakie sa ^^

Opublikowano

To może twój kolega nie ogarnia do końca riven.

Bo riven całkiem łatwo zjedzie morde w early.

ogarniętego nie zjedzie , chyba że sie wjebie w miniony i padnie

NJxbd4x.png

Opublikowano

Postać która ma dobry harras, żebyś mu pasywke zniszczył, bo morde bez pasywki to lipa, np. ahri, yorick. reszte powinieneś sam wymyśleć :)

efbiaj2.jpg
Opublikowano

Postacie na morde to tzw. On Hit. Czyli Teemo (zadaje trutkę przy każdym hicie to neutralizuje tarcze mordy ) Warwick robiony pod On-Hit itp .

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

morde nie kontruje sie postacia... tylko taktyka gry ,osobicie kocham grac na morde każda postacia ale najlatwiej gra mi sie na niego riven,renektonem, yorickiem a nawet gp , co do malzy i cassio to sie nie zgodze ^^ obie te postacie zadaja dmg w czasie i gra nimi polega na : haras haras haras flash ignite ulty ^^ a jak wszyscy wiedza dobrego kaizera nie da sie harasowac ze wzgledu na passyw.

A tak wgl. moim zdaniem morde jest jednym z najslabszych solo topow jakie sa ^^

Lol cassio lub malza sobie nie poradzi z mordekaiserem ?

Może i mordekaiser na klatę przyjmie jedno q cassiopei, ale o to chodzi jedno przyjmie a od kolejnych skilli dostanie wpierdol.

Tak samo malza, rzuci swoje "e" cała tarcza spada lub więcej, a potem q, w, r wchodzi na czysto.

Również chodzi o zasięg, ogarnięta cassiopeia nie da się trafić żadnym spellem mordekaisera.

Opublikowano

Najlepsza na morde jest leblanc!!!!

na pierwszym lvl atakujesz autoattackami co zabiera my prawie całego shielda, wtedy ładujesz Q(1 autoattack i Q)

na 2 lvl Q+w zdejmuje mu juz dużo hp i dopóki ma silence ładujesz autoattacki, potem to juz bez problemu go masakrujesz

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...