Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Granie vs morde.

Roycewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziwne, że nikt nie podał tutaj Nunu. Osobiście gdy widzę w przeciwnym teamie morde to biorę NUNU. Może i jest kiepskim pickiem na mida (chociaż po ostatnich buffach wcale nie tak zły). Morde jest przez niego niszczony i to dosłownie. Perma slow 60% (?) + perma harras + nunu z blue nie ma cooldownow prawie i nigdy nie konczy mu się mana. Do tego heal, którego najłatwiej użyć na midzie, bo odległość od środka lane do turreta jest najmniejsza + slow na morde, a na sobie buffa do movement :) Na początku morde nie spamuje skillami, wtedy jedziemy go aa + "E" ile wlezie. Potem czekamy aż pushnie lane, żeby nei miał na czym shielda włączyć i wtedy "E" -> "W" -> AA -> "E" -> AA -> "E" -> ignite ewentualnie i jest kill. W razie czego leczymy się "Q". Nawet jeśli morde tarcze załączy to nie jest w stanie tak szybko tarczy robić, a jak maxuje coś innego niż tarczę to już w ogóle nie ma co liczyć na wygranie lane:P

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ja raz grałem Jarvanem na Mordekaisera i wygrałem :D

Broń Boże nie mówie że Jarvan jest kontrą na Morde, wręcz przeciwnie. Gdy Jarvan skacze z ulta morda wrzuca na siebie W i tarcza cały czas mu rośnie. Tamten morde był widocznie nooobkiem ;d

Opublikowano

2x up

Bo malo kto probowal nuni na midzie. Aczkolwiek uwazam, ze nunu hybrid-offtank solotop to bardzo mocny pick

Ja go robię pod AP 3x doran, rabbadon potem sytuacja i kosi, tylko trzeba w early/ mid to wygrać, bo w teamfighcie nie uda się ulti castować i jest lipa. Co prawda buff dla ad carry konkretny + support coś daje :) Dobry z niego protektor dla ad carry przez slowa + debuff do as dla przeciwników ad carry :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ja niszcze Morde ... - Katariną .

Posiada ona doskok , "q" dobra farma - last hitowanie . Gdy Morde chce użyć skilla to ja odskakuje z "r"i wtedy traci po trochu hp. Na początku gram bardziej defensywnie , lecz gdy uzyskam 6 lvl , atakuje jak tylko mam ult.

Down- "q" sry , milordzie =-/=

Opublikowano

UP

Naprawdę ?

Ten skill się nazywa shunpo i w dodatku jest na "e"

Dzięki za przypomnienie...

A co do tematu, to jak wcześniej mówiłem: cc, burst, zasięg. Gdy jakaś postać spełnia 1 kryterium i ma mózg to ma szanse wygrać z mordekaiserem.

Opublikowano

dzisiaj na solotopie bawiłem się vs morde, trafiło mi się że poszedłem trollpick AP malphite (normal),

10min

Malph: 4-0-0

Morde 0-4-0 >> Disconnected :)

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

ps. Veigar to nie jest contra na Morde.

Morde contrują

top : Morde, Garen. Riven

mid : Cass, Swain, Malza, Anivia, i teraz Zyra.

także Skarner przy gankach.

@UP

Malphita buduje się AP...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...