Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] ELO HELL - Rozbudowany poradnik

suchy1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem nieliczną osobą, którą przekroczyła magiczną barierę 1600 ELO solo q. Wydaję mi się, że czas najwyższy napisać coś co pomoże graczom w hell wydostać się z tego gówna (jeśli uważasz, że trafiasz na noob teamy, to możesz nie czytać dalej). Poradnik podzielę na rozdziały. Życzę miłej lektury.

MORALE

Wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak ważne są morale i nie hejtowanie. Jeśli już w samej poczekalni ktoś używa wulgaryzmów, hejtuje, płacze, wymusza itd. to znacząco wpływa na jakoś rozgrywki. Nigdy nie rób czegoś w rodzaju "mid or troll" pickuj to czego potrzebuje twoja drużyna. Pamiętaj o kulturze podczas rozgrywki, nie flamuj, kiedy członek drużyny feeduje. Powiedz mu gdzie popełnia błąd. A no i najważniejsza sprawa. Denerwują mnie ludzie, którzy mówią, że przegrywają przez słabych graczy. Jeśli siedziesz w elo hell to tylko twoja zasrana wina, przestań zwalać winę na innych. I to tyle w tym rozdziale.

JESTEM DOBRYM GRACZE, ALE WCIĄŻ JESTEM NA 1300

Prawdopodobnie nie jesteś na dobrym graczem. Jeśli nie jesteś w stanie wygrać gry samemu na tym elo, to musisz się jeszcze sporo nauczyć. Najlepiej grać z kumplem duo na bocie, ale to jest poradnik solo q więc, polecam grę w jungli lub na midzie. Później podam listę najlepszych picków na kazdą linie z dokładnym opisem.

KILKA MAŁYCH RAD

- pamiętaj o wardowaniu i kupowania pink warda, wbrew pozorom jest to bardzo ważne.

- jeśli twoja postać zdecydowanie dominuje w early pamiętaj o tym, że oni mają junglera. Graj z głową, ale jeśli nie wygrasz w early, to nie wygrasz i w późniejszej fazie rozgrywki.

- w przypadku late gamowych postaci staraj się last hitować w okolicach turreta. btw warto kupić pinka, a szczególnie na topie.

- pamiętaj o wardowaniu krzaków w dłuż linii jak i od strony rzeki (szczególnie na bocie), na topie wystarczy threebush.

- nie zapominaj o ss/mia (szczególnie na midzie).

- to jak się wyrażasz do innych członków drużyny znacząco wpływa na jakość rozgrywki.

- jeśli nie możesz grać na każdej linii, to nie graj meczy rankingowych.

CO MAM WYBRAĆ?

Na topie jedynie co preferuję to off tanki. W dzisiejszej mecie to najlepszy wybór.

Oczywiście numero uno wśród solo toperów IRELIA.

Może i dostaje wpierdol od większości postaci w early. Ale nawet z 0/5 w late potrafi wygrać grę.

Kosmos late game nic więcej do dodania. Ale jeśli wygra również w early nawet najgorszy team wyciągnie z gówna. Mogę jedynie dodać: BETTER NERF IRELIA

Poza Irelią są miliony picków (a przynajmniej kilka) dobrych picków na top lane'a.

Równie dobrze na topie radzą sobie: Jax, Teemo, Malp, Darius (na elo 1300 nikt nie wie co to counter pick), Rumble, Nidale (ad chociaż ap również sieje rozpierdol), Riven, Renekton i to chyba wszyscy moi faworyci. Jeśli coś mi jeszcze przyjdzie do głowy do tam edita.

A teraz czas na krótki opis każdej postaci wymienionej wyżej.

Jax - Jest to postać, która dzieki ulti staje się PRAWIE nieśmiertelna na kilka sekund. Potężny dmg, aoe stun oraz mobilność (skill q) czyni go maszynką do niszczenia wszystkiego. Chociaż jest lepszy w jungli, wolę nim chodzić na topa :]

Teemo - Sranie grzybami po 6 czyni go nie do z gankowania. Harras z aa jest strasznie upierdliwy, a jeśli jest budowany pod off tanka również ciężko go zabić. Blind rucha większość solo toperów jak chce. Renek go niszczy jak chce :/

Malp - Potwór, ostatnio first pick/ban. Jego jungla zarówno jak i solo top jest bardzo mocna. Postacie ranged jak Vlad, Teemo niszczą go na topie. Polecam na postacie ad, stackowanie armora robi swoje ^^ Idealna postać do engage'owania. Robiony pod ap nukuje wszystko.

Darius - Kontra i po nim, lecz ludzie nie wiedzą co to jest kontra ^^ Słabnie trochę w late głównie przez mobilność. Bardzo dobra faza laningu jak i team fight'ów.

Rumble - Tanky ap shit z niezłymi aoe obrażeniami. Mobilność, aoe dmg, tanky to wszystko co można o nim powiedzieć. Bardzo dobrze radzi sobie na topie, NIE słabnie w late.

Nidale - Pod ad istna maszyna do zabijania. Potężny sustain oraz spam z aa dobrze sprawują się na topie. Q na pumie (tylko ad Nidale) zabiera ~50% hp carry. Bardzo mobilna, darmowe wardy i potężny burst z pumy. To wszystko czego nam trzeba :]

Riven - Potężne early, super escape mechanizm, aoe stun i dobre ulti czyni ją METAL MACHINE w early. Niestety w late słabnie :/

Czas na mid lane

Napiszę tylko 3-4 najlepsze postacie według mnie. A więc zaczynajmy:

Karthus - Ten stary pryk nie raz wygrał mi grę. Jego ulti jest idealne do pomocy innym liniom. Przeważnie dostajemy counter pick'a, ale wystarczy defensywnie farmić i pomagać w miarę możliwości z ulti. Warto wspomnieć, że gramy Karthusem na Rambo (czytaj: wchodzimy po tanku).

Polecam. Piotr Fronczewski.

UWAGA UWAGA wyczuwam hejt, milordzie.

Master yi :D Pod ap to coś magicznego. W tf'ach robi rozpierdol za pomocą Q (po każdym zabiciu/asyście odnawia się cd) jeśli ulti jest włączone. Idealny do carrowania w elo hell :3

Ahri - Mobilność=ganki all the time. Ciekawy aoe, pokazuje pazurki w tf'ach. Stun, silence łatwo ją kontruje, więc nie polecam FP'a.

LB - kizimizi :3 Ganki po 6 praktycznie cały czas. Hellowcy nie mają życia na midzie przeciwko lb. Zapraszam do sprawdzenia mojego win ratio eu west breedovsky. Zawdzięczam jej wyjście z piekła.

Warto również wspomnieć, że nie ma late (i tak wygrywamy do 30 minuty).

To są moi faworyci na mida.

Nadszedł czas jungle

A więc podam tylko kilka najlepszych junglerów ponieważ sam nie preferuję tego.

Master yi, Lee sin, Mundo, Malp, Noc, Shy, Shaco (nie polecam jeśli nie grasz na wysokim poziomie), amumu, Hecarim.

Szczególnie polecam Hecarima i Lee sina :3

Nie będę opisywać bot lane'a, a przynajmniej na razie. Dodam tylko, że bardzo dobre połączenie to ez + janna, kog + nunu oraz vayne +nunu.

Czas na najlepsze połączenia championów.

Napiszę krótko. Wszystko mające aoe cc jak amumu, galio sieje niezły pogrom. Sam bardzo lubię grać:

galio +kennen karthus + kennen/galio malp + orianna amumu + kata (:3)

Przepraszam, że piszę tak krótko, ale naprawdę nie mam czasu na napisanie czegoś więcej. Wieczorem dodam kolory, obrazki i jeszcze coś dopiszę. Wraz z ilością wolnego czasu ilość informacji w poradniku będzie się zwiększać.

Podsumowując:

Staraj się zachować kulturę, nie flamuj/hejtuj. Staraj się używać counter picków. Nie bój się myśleć, nie pushuj, kupuj wardy naucz się grać odpowiednio do sytuacji. Jeśli myślisz, że przegrywasz przez noob team'y to nie jesteś godzien wyjścia z elo hell. Nie wycarrujesz= nie wygrasz naucz się tej prostej zasady. "Jestem ostatni, ale nie gram supportem" jeśli robisz tak, to nie graj meczy rankingowych.

Na tym etapie żegnam się z wami. Mile widziane opinie na temat mojej pracy. Za kilka godzin poprawię tekst dodając kolory, obrazki i dodatkowe informacje. Jeszcze dzisiaj dojdzie kilka nowych działów.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na 1300 sam nie wygrasz gry :> jak masz team gówien co całe cc pakują w tanka i focusują sorakę / tarica to nie ma opcji ;)

Najlepszy carry na topa to Nasus w takim elo x_x Idzie się wyfarmić przeciwko każdemu prawie. Chyba, że ktoś ma świetny ranged harras, ale takich mało jest. Jax lepszy w jungli niż na topie? Chyba na 300 elo o_O

Rumble nie słabnie w late? Bo może w early jest do dupy i w late lepszy? Najlepsi junglerzy do elo hell to Malph (cc like boss), Alistar (cc like boss), Mundo (świetne early, może gankować all the time). Najłatwiejsze ganki wg mnie i największa szansa na kill.

I teraz Darius, Olaf kontrują irelię. Irelia wbrew pozorom ma niezłe early game. Od 4/5 lvla zaczyna robić swoje ^^ Wcale nie taki kosmos w late, najlepszy ma midgame wg mnie. Chyba, że na topie zrobisz legendary w 10 minucie i będziesz miał nad innymi 4k golda przewagi, bo jeśli każdy ma full builda nie jest taka mocna. Btw. nie opisałeś counterpicków o których tyle pisałeś więc jak dla mnie ten poradnik nic nie wnosi. Nie umiesz grać - nie wyjdziesz z elo hell - proste ;) Tyle na ten temat - to nie jest flame tylko opinia. Poradnik 3/10 bo się rozpisałeś o_O

Gold Member

nvm

Opublikowano

Na 1300 sam nie wygrasz gry :> jak masz team gówien co całe cc pakują w tanka i focusują sorakę / tarica to nie ma opcji ;)

Najlepszy carry na topa to Nasus w takim elo x_x Idzie się wyfarmić przeciwko każdemu prawie. Chyba, że ktoś ma świetny ranged harras, ale takich mało jest. Jax lepszy w jungli niż na topie? Chyba na 300 elo o_O

Rumble nie słabnie w late? Bo może w early jest do dupy i w late lepszy? Najlepsi junglerzy do elo hell to Malph (cc like boss), Alistar (cc like boss), Mundo (świetne early, może gankować all the time). Najłatwiejsze ganki wg mnie i największa szansa na kill.

I teraz Darius, Olaf kontrują irelię. Irelia wbrew pozorom ma niezłe early game. Od 4/5 lvla zaczyna robić swoje ^^ Wcale nie taki kosmos w late, najlepszy ma midgame wg mnie. Chyba, że na topie zrobisz legendary w 10 minucie i będziesz miał nad innymi 4k golda przewagi, bo jeśli każdy ma full builda nie jest taka mocna. Btw. nie opisałeś counterpicków o których tyle pisałeś więc jak dla mnie ten poradnik nic nie wnosi. Nie umiesz grać - nie wyjdziesz z elo hell - proste ;) Tyle na ten temat - to nie jest flame tylko opinia. Poradnik 3/10 bo się rozpisałeś o_O

Wbrew pozorom ludzie wiedzą jak ruchać jaxa na topie, ma szybką jungle i dobre ganki dlatego tak napisałem. Nigdzie nie napisałem, że Rumble ma early do dupy (czytanie ze zrozumieniem). Dobrze sobie radzi w każdej fazie gry. Co do counterpicków dodam link później (chociaż i tak pojawiał się miliony razy na forum). Uwierz mi, Irelia w late game carruje nawet największe gówna (zabija carry do 5 sekund). Btw nigdzie nie napisałem, że Irelia wygrywa z każdym.

Opublikowano

Btw. to był sarkazm bo na topie nic nie kontruje irelki jak potrafisz grać ;) Ja sobie na Jaxa pickuję Nasusa zawsze i jest cool :) Rumble ma kiepskie early, ale jak już kupi tego rabbadona to siekę konkret z "Q" robi jednak trzeba wiedzieć jak się ustawić :) I co z tego, że zabijesz carry - jak masz team gówien, a w przeciwnym są ogary to jest źle. Mam 5 winów 12 defeatów irelią (chyba), a staty 150/70/200~~ tak mniej więcej obstawiam nie wiem dokładnie.

championselect.net , ale byś wrzucił, opisał kontry. Bo suchy counterpick to jeszcze nie wszystko... Jeżeli nie wiesz co jest tym mechanizmem kontry to nawet picknięcie kontry nic Ci nie da ;)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Btw. to był sarkazm bo na topie nic nie kontruje irelki jak potrafisz grać ;) Ja sobie na Jaxa pickuję Nasusa zawsze i jest cool :) Rumble ma kiepskie early, ale jak już kupi tego rabbadona to siekę konkret z "Q" robi jednak trzeba wiedzieć jak się ustawić :) I co z tego, że zabijesz carry - jak masz team gówien, a w przeciwnym są ogary to jest źle. Mam 5 winów 12 defeatów irelią (chyba), a staty 150/70/200~~ tak mniej więcej obstawiam nie wiem dokładnie.

championselect.net , ale byś wrzucił, opisał kontry. Bo suchy counterpick to jeszcze nie wszystko... Jeżeli nie wiesz co jest tym mechanizmem kontry to nawet picknięcie kontry nic Ci nie da ;)

Składasz na rumble rabadziane? :O

Co do kontr absolutnie się zgadzam. Wieczorem wszystko opiszę ładne, przejrzyjście itd. Aktualnie mam za mało czasu i chęci żeby to zrobić. Co do Irelki, wszystko z dobrym early (Renekton, Riven) wygrywa bez problemów zakładając, że przeciwnik jest ogarnięty.

Jutro już poradnik będzie wyglądać dobrze :]

Opublikowano

Co do tego, że Olaf kontruje Irelie... Mnie olaf jakoś nie mógł skontrować. Wystarczy dobre early (moje zdanie- hejt off pls ;)).

Staraj się zachować kulturę, nie flamuj/hejtuj. Staraj się używać counter picków. Nie bój się myśleć, nie pushuj, kupuj wardy naucz się grać odpowiednio do sytuacji. Jeśli myślisz, że przegrywasz przez noob team'y to nie jesteś godzien wyjścia z elo hell. Nie wycarrujesz= nie wygrasz naucz się tej prostej zasady.

Proponuję aby wszyscy to przeczytali ze zrozumieniem. To jest chyba najważniejsza cześć tego tutka :D

Opublikowano

Co do tego, że Olaf kontruje Irelie... Mnie olaf jakoś nie mógł skontrować. Wystarczy dobre early (moje zdanie- hejt off pls ;)).

Proponuję aby wszyscy to przeczytali ze zrozumieniem. To jest chyba najważniejsza cześć tego tutka :D

Hmm Zgadzam się, jeśli Olaf nie wygra w early, nie wygra i później. Btw spróbuj berserker Irelia, wtedy nigdy nie przegrasz z Olafem :3

Opublikowano

Ostatnio miałem ciekawą sytuacje bo nie zbanowali amumu, a to że mumią grać potrafię, to sobie skoczyłem na jungle. Mieliśmy taki team że ich miażdżyliśmy CC.

Co do LB, to się nie zgodzę. Lb z własnego doświadczenia wiem że wygrywa tylko w early, i jeżeli team wie że tak się dzieje to wystarczy szybki focus na Lb. Zamiast niej wstawił bym Lux. O wiele bardziej się przydaje.

Może później jeszcze coś dopiszę jak coś mi wpadnie do głowy ciekawego. Może i nie wyszedłem z Elo Hell ale mam kontakty z ludźmi którzy wyszli i mówią że grali ad carry np. Sivir lub Graves. Ci którzy bardzo łatwo zgarniają miniony. W grze wygrywają turrety - nie zabójstwa. Jeżeli przegrywacie 1/999999, a dostajecie się pod nexus bo przeciwny team lata na topa żeby zabić irelkę ( wszyscy ) gdzie Sivirka sobie pushuje bota np.

Tyle ode mnie.

efbiaj2.jpg
Opublikowano

Ostatnio miałem ciekawą sytuacje bo nie zbanowali amumu, a to że mumią grać potrafię, to sobie skoczyłem na jungle. Mieliśmy taki team że ich miażdżyliśmy CC.

Co do LB, to się nie zgodzę. Lb z własnego doświadczenia wiem że wygrywa tylko w early, i jeżeli team wie że tak się dzieje to wystarczy szybki focus na Lb. Zamiast niej wstawił bym Lux. O wiele bardziej się przydaje.

Może później jeszcze coś dopiszę jak coś mi wpadnie do głowy ciekawego. Może i nie wyszedłem z Elo Hell ale mam kontakty z ludźmi którzy wyszli i mówią że grali ad carry np. Sivir lub Graves. Ci którzy bardzo łatwo zgarniają miniony. W grze wygrywają turrety - nie zabójstwa. Jeżeli przegrywacie 1/999999, a dostajecie się pod nexus bo przeciwny team lata na topa żeby zabić irelkę ( wszyscy ) gdzie Sivirka sobie pushuje bota np.

Tyle ode mnie.

już wiem dlaczego wciąż jesteś w elo hell.

"Ci którzy bardzo łatwo zgarniają miniony" mogę to dodać do sygnatury? :3

Opublikowano

Ten, na elo >1500 nie wygrywają counterpicki :) Wystarczy trochę więcej ogaru od przeciwnika i counterpick nic nie pomoże. zielanem na swoim smurfie 1300 bije kazdego mida z palcem w dupie.

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

Dodaj country i to,czego ludki nie ogarniają - last hity.Tut nie przydatny imo,10 taki -.-

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

"sam nei wyccarrujesz to nie wygrasz"

Ej łatwo powiedzieć jak mam elo 1100 i last pick(support najczesciej).Co moge zrobić supportem jeśli mój ad carry nie potrafi nawet farmic?

Co moge zrobić jak feedną veigara ktory mnie bierze na kombo nie mówiąc o reszcie przeciwnego teamu?

Co moge zrobić jak gram ze statami 7/2 talonem przeciwko kassadynowi, a tu mi wyskakuje graves i mnie jebudu na 3-4 hity?

Przestańcie pierdolić że dobry gracz wymaga od siebie nie od innych bo chuj prawda jak reszta to tragiczne retardy

Opublikowano

@co do up

to sam dzisiaj na swoim smurfie mialem pantheona ktory postanowił tak sobie nafeedowac nidalke na topie :) Kupil mobilitki i biegal caly czas jej fragi oddawac

i wez czlowieku wycarruj taka gre jak bot jeszcze przegrywa

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

Pierdolicie takie glupoty, ze japierdole. Wlanie przenioslem sie na westa i mam wyzerowane elo. Moje staty z mida, pozycji na ktorej gram najlepiej, to 15/2. Kille zdobywalem glownie na roamowaniu, czyli moj team byl takze do przodu z goldem, csami etc. To byly takie same low boby jak w przeciwnym teamie tylko dzieki mnie mieli feeda. I ktos pisze, ze samemu sie nie da wycarrowac na -1600elo ?

Jak jestes last pickiem i musisz wziac supporta, to wez ad carry albo druga jungle. Ja tak zawsze robilem jak gralem na innym koncie i carrowalem bez problemu.

Poprostu jezeli ktos nie potrafi wygrac gry na 1200elo, a twierdzi, ze przegrywa przez team to jest na swoim miejscu. I zaden poradnik o wyjsciu z "elohell" nie jest dobry.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

już wiem dlaczego wciąż jesteś w elo hell.

"Ci którzy bardzo łatwo zgarniają miniony" mogę to dodać do sygnatury? :3

Jeżeli mi powiesz że Graves i Sivir trudno last hitują to Cię chyba wyśmieje cały LoL łącznie z Riotem.

efbiaj2.jpg
Opublikowano

Jeżeli mi powiesz że Graves i Sivir trudno last hitują to Cię chyba wyśmieje cały LoL łącznie z Riotem.

Człowieku pierdolisz takie głupoty, że aż mnie głowa rozbolała :/ Zastanów się nad tym co napisałeś jeszcze raz...

BTW co ma łatwość farmienia do carrowania? jprdl...

Napiszę tak abyś zrozumiał...

LB ma TYLKO dobre early i wystarczy szybki focus. Zmieniłem zdanie, to mój faworyt.

Już nie skomentuję nawet pierdolenia, że turrety są najważniejsze.

"Jeżeli przegrywacie 1/999999, a dostajecie się pod nexus bo przeciwny team lata na topa żeby zabić irelkę ( wszyscy ) gdzie Sivirka sobie pushuje bota." To zdanie poprawiło mi humor na cały dzień, dzięki ;)

Opublikowano

Znisczenia już czas:

którą przekroczyła magiczną barierę 1600 ELO solo q. Wydaję mi się, że czas najwyższy napisać coś co pomoże graczom w hell wydostać się z tego gówna

1,6k to nadla elo hell

nie flamuj

Flameuj, albo flejmuj, ale nie flamuj.

warto kupić pinka

Gówno prawda, jungler jest od kupywania pinków/oracli

Oczywiście numero uno wśród solo toperów IRELIA.

No, chyba gramy w zupelnie inne gry...

Jax, Teemo, Malp,Darius, Rumble, Nidale, Riven, Renekton

Yorick,Shen,Singed,Lee Sin,Nautilius,Udyr,Vladimir...

Master yi :D Pod ap to coś magicznego. W tf'ach robi rozpierdol za pomocą Q (po każdym zabiciu/asyście odnawia się cd) jeśli ulti jest włączone. Idealny do carrowania w elo hell :3

I to jest najlepszy?Morderkaiser ma o wiele większy dmg, sam wygrywa tf-y.

Napiszę krótko. Wszystko mające aoe cc jak amumu, galio sieje niezły pogrom. Sam bardzo lubię grać:

galio +kennen karthus + kennen/galio malp + orianna amumu + kata (:3)

Granie katą na rankedach jest bezcelowe...

A więc podam tylko kilka najlepszych junglerów ponieważ sam nie preferuję tego.

Master yi, Lee sin, Mundo, Malp, Noc, Shy, Shaco (nie polecam jeśli nie grasz na wysokim poziomie), amumu, Hecarim.

Widzisz swój błąd?

Nie ma to jak zapomnieć o Nunu i dosyć silnym Jarvanie IV.

Ogólnie, chujowo.

Nie estetycznie, całkowicie chaotycznie.

A porady, jak porady, do dupy.

2/10 - za chęci.

Opublikowano

Kolego wyżej. Już po pierwszym zdaniu nie mogłem powstrzymać się od śmiechu.

Nie ma ściśle określonej granicy elo hell. Pieprzysz głupoty nawet o tym nie wiedząc. Elo hell przynajmniej moim zdaniem to coś koło 1300 i tego się trzymajmy. Forma "flamuj" jest na pewno bliżej poprawności niż "flameuj". Druga podana przez Ciebie forma jest jak najbardziej poprawna. Co do pinka... Myślisz, że jungler w hell jest na tyle inteligentny, żeby kupować pinki? Dobry żart...

Irelia MOIM zdaniem jest najlepsza na topa, a Twoje zdanie mam głęboko w dupie.

Co do postaci, którę podałeś nie będę się wypowiadać. Ja podałem swoje typy, Ty swoje.

"I to jest NAJLEPSZY?Morderkaiser ma o wiele większy dmg, sam wygrywa tf-y." Następny, który nie wie co to czytanie ze zrozumieniem. Czy ja gdzieś napisałem, że jest najlepszy?

"Granie katą na rankedach jest bezcelowe..." powiedział człowiek, który jungluje nunu, brawo. Jesteś strasznie stereotypowy.

"Widzisz swój błąd?

Nie ma to jak zapomnieć o Nunu i dosyć silnym Jarvanie IV."

Nie, nie widzę. Może jestem ślepy, ale ktoś chyba napisał NUNU. To są tylko moje typy! btw shaco i master są świetnymi junglerami na 1300. Tylko Ty jesteś zbyt ograniczony, żeby nimi grać. Troszkę to smutne :/

Następny gracz wzorujący się topką... Topka przestała grać Shaco to pewnie gówno. Jeśli masz coś jeszcze do dodania to proszę.

Opublikowano

Nie ma ściśle określonej granicy elo hell. Pieprzysz głupoty nawet o tym nie wiedząc. Elo hell przynajmniej moim zdaniem to coś koło 1300 i tego się trzymajmy. Forma "flamuj" jest na pewno bliżej poprawności niż "flameuj". Druga podana przez Ciebie forma jest jak najbardziej poprawna. Co do pinka... Myślisz, że jungler w hell jest na tyle inteligentny, żeby kupować pinki? Dobry żart...

Co do postaci, którę podałeś nie będę się wypowiadać. Ja podałem swoje typy, Ty swoje.

"I to jest NAJLEPSZY?Morderkaiser ma o wiele większy dmg, sam wygrywa tf-y." Następny, który nie wie co to czytanie ze zrozumieniem. Czy ja gdzieś napisałem, że jest najlepszy?

"Granie katą na rankedach jest bezcelowe..." powiedział człowiek, który jungluje nunu, brawo. Jesteś strasznie stereotypowy.

"Widzisz swój błąd?

Nie, nie widzę. Może jestem ślepy, ale ktoś chyba napisał NUNU. To są tylko moje typy! btw shaco i master są świetnymi junglerami na 1300. Tylko Ty jesteś zbyt ograniczony, żeby nimi grać. Troszkę to smutne :/

Następny gracz wzorujący się topką... Topka przestała grać Shaco to pewnie gówno. Jeśli masz coś jeszcze do dodania to proszę.

Tak, granie katą jest bezcelowe MOIM zdaniem.

Nunu jest dobrym junglerem według MNIE.

Shaco to gówno bo jest niczym w teamfightach i nie ma pod co go składać.

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

"Widzisz swój błąd?

po chuj robisz poradnik skoro nie bierzesz slusznych porad od innych graczy? skoro chcesz pomoc innym gracza np grajcyh na solotopie to nie dajesz im wszystkich dobrych pickow tylko te ktore ci sie podobaja? btw nie wymieniles najsilniejszych postaci na liniach np yorick na solo topie miazdzy kazdego i np. udyr czy xin ktorzy dobrze counter jungluja ;x
Opublikowano

"Widzisz swój błąd?

Napiszę tylko 3-4 najlepsze postacie według mnie.

Widocznie masz za małą wiedzę o tej grze, also umieściłeś Mastera w pierwszej kolejności, to o czymś znaczy.

Tylko Ty jesteś zbyt ograniczony, żeby nimi grać. Troszkę to smutne :/

Po prostu nie widzę sensu grania takimi słabymi junglerami.Kiedy to Nunu czy Jarvanem mogę spokojnie wygrać grę.

Następny gracz wzorujący się topką... Topka przestała grać Shaco to pewnie gówno.

Jako tako, wzoruje się topką, bo to ona wygrywa trunieje, a takie gówna jak ty nie powinny mieć nic do powiedzienia.

Shaco to gówno, wystarczy invade na 1 lvl i później można robić duble kille przy jego gankach.

Jeden stun na ryj i kata leży, co znaczy że mamy usless ad carry.

Skoro moje zdnanie, jak i wielu innych ludzi masz w dupie, to czemu wogóle piszesz takie gównoporadniki?

Nawet otwarcie na krytykę się nie nastawiasz.

A teraz, wytłumaczę Ci fenomen Nunu w Jungli:

Nunu w jungli, przedewszystkim ma świetną counter jungle, jak i jest junglującym suportem z masą slowów.

Dzięki jego pasywowi, w owej jungli tracimy dosyć mało many, a samą jungle robimy w dość dobrym czasie.

W dodatku jego Q jest niesamowitym skillem do stealowania buffów/drake/barona, jak i do dobrej counter jungli.

Nunu jest w dodatku mobilny dzięki swojemu W, dzięki czemu jego ganki są szybkie i przeciwnik czasami nie ma czasu zareagować.

Bym napisał poradnik, ale mi się nie chce.

Opublikowano

Już tłumaczę:

Biorę opinię innych graczy, ale Twojej nie mogę potraktować serio. Wmawiajcie sobie dalej, że Shaco jest usseles. Nunu do hell jest słaby i tyle. Jeśli chcę mieć dobrą counter jungle biorę mundo lub lee sina, oni w przeciwieństwie do nunu coś robią (nunu to tylko aoe slow).

Opublikowano

@up

Dude co ty mówisz? Wytłumacz mi dlaczego shaco jest taki usefull i dlaczego nunu jest słaby. To wygląda jak rozmowa z sierpem który nie ma żadnych argumentów.

ja uważam właśnie, ze jest zupełnie inaczej:

shaco jest gównem, ponieważ:

-jest niczym w teamfightach

-nic nie wnosi do gry w late gamie

-jungle ma dośc wolną

-0 sustaina w jungli

-invade na 1 lvlu i pana shaco już nie ma przez cala grę

teraz przytoczę TWOJE argumenty których niestety się domyślam

-dobre ganki

-dobre ganki

-dobre ganki

które kontruje się pełnym HP na lini

nunu:

-counterjungla w early, wystarczy 1 Q i nie ma dużego wraitha

-zajebisty sustain

-jungla dośc szybka

-nie wymaga blue buffa

-dobre ganki ze wzgledu na W i slowa z E

-+65% darmowego attack speeda dla naszego adc

-ulti które czasem potrafi rozwalic pozycjonowanie przeciwnika

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

"Wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak ważne są morale i nie hejtowanie. Jeśli już w samej poczekalni ktoś używa wulgaryzmów, hejtuje, płacze, wymusza itd. to znacząco wpływa na jakoś rozgrywki. Nigdy nie rób czegoś w rodzaju "mid or troll" pickuj to czego potrzebuje twoja drużyna. Pamiętaj o kulturze podczas rozgrywki, nie flamuj, kiedy członek drużyny feeduje. Powiedz mu gdzie popełnia błąd. A no i najważniejsza sprawa. Denerwują mnie ludzie, którzy mówią, że przegrywają przez słabych graczy. Jeśli siedziesz w elo hell to tylko twoja zasrana wina, przestań zwalać winę na innych. I to tyle w tym rozdziale."

Najważniejszy kawałek.Raz grałem vayne.Wiadomo b. cienkie early i troche przyfeedowałem...(1/7).Wreszcie zobaczyłem że zostały tylko wieże koło nexusa.Zagrzałem team do walki i na koniec win bo się poddali.Pół dnia miałem podniete :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...