Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Legendarny Las - mapa 8x8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta może być Sunushi. Co do mapy no serio duża i jeszcze raz ze tyle pracy :)

edit:666 post szatan ^_*

Szukam Ekipy / Gildii na s9 agronas czerwoni lv +35

• Odpowiedzi 124
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moim zdaniem nie jest za duża.

Dobra do tego żeby zrobić na niej jakieś eventy czy duengon na czas z metinami.

Można zrobić aby rozpoczynać tam grę i w odpowiednich miejscach dać moby na mały lvl i średni tak do 30(Server Hard)

I potem już normalnie...

Topic@@

Autor :D Dały by rade żeby umieścić te Kryształy z Komnaty smoka na niebie w tej mapce ?

Po co ci takie kryształy że się tak zapytam?

Jak ogarnąłeś mini-mapę ?

Dzieliles na segmenty i wklejales do 000001 itp?

PS:daj dl do mapy 1x1 czystej =)

16 screenów z góry w grze, gimp, ps, łaczę je w jedno 2048x2048 które dzielę na 64 równe części. Proste prawda?

sygnatura2.png

Opublikowano

To usuń ten wpis i usuń tę mapę z index (w game/share/locale/germany/map/) oraz folder tej mapy w tym samym katalogu na serwerze co plik index.

Niestety nic to nie pomogło:(

49723110785152.png

Gram Pod nickiem: DillMach

Opublikowano

tak ,ale jakbys mogl to góry w około

Się mi nudziło:

lrrr.jpg

Nawet się pofatygowałem i minimapkę zrobiłem, o:

mulh.jpg

Wiem, że jest lekkie przesunięcie ale nie chciało mi się już z tym bawić. Zrobiona wysokość, kolor podłoża, minimapka i plik .atr (.wtr jest czysty, shadowmap.dds rownież, brak obiektów). Łapaj:

http://sunushi.tk/download/mapka_dla_Steico.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/file/cebec416c726d5038d353f8dbd20c2cb6cbd90e175257707f8d8a97b9e0e1977/analysis/1343226768/

Qentinios, ZNC szwankowało, teraz jestem także możesz wejść :D

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

oj, Sunushi, zrobiłby sam, czegoś by się nauczył, a Ty takie gotowce dajesz :huh: ostatnio mało cię widać na irc.

Ps. Ślicznie zrobione tile, ale to norma u ciebie

sygnatura2.png

Opublikowano

Qentinios mapa ok lecz ja ci tutaj powiem co cie zdziwi :

Ad1. Po co 8x8 ? po cholere taką dużą jak robicie expowiska róbcie 6x6 wystarcza max 7x7

Ad2. Na takiej mapie podobnych wymiarów na ilości graczy ok 1tysiąca i załóżmy połowy na tej mapie Przeciętnemu graczowi gra będzie się ciąć i nie będzie mógł expić

Ad3. Qentinios era mpcforum już wygasła i nie wiem po co jeszcze coś udostępniasz (Pan bóg kazał się dzielić) ale to się robi na inwidualne servery żeby być niekonkurencyjnym

Dziękuje.

393.jpg

Opublikowano

Ad1. Po co 8x8 ? po cholere taką dużą jak robicie expowiska róbcie 6x6 wystarcza max 7x7

Ad2. Na takiej mapie podobnych wymiarów na ilości graczy ok 1tysiąca i załóżmy połowy na tej mapie Przeciętnemu graczowi gra będzie się ciąć i nie będzie mógł expić

Ad3. Qentinios era mpcforum już wygasła i nie wiem po co jeszcze coś udostępniasz (Pan bóg kazał się dzielić) ale to się robi na inwidualne servery żeby być niekonkurencyjnym

Dziękuje.

Ad1. Bo lubię łamać schematy

Ad2. Nie testowałeś, nie wiesz jak będzie w praktyce

Ad3. Bo lubię się dzielić swoją wiedzą i pracą, czy ci się to podoba czy nie :) zresztą nawet gdybym to sprzedał, znalazło by się na mpc po kilku dniach bo ktoś by rozpakował klienta.

sygnatura2.png

Opublikowano

Dziękuje.

No tak, tylko że wtedy jakiś nerd rozpakuje naszego klienta, wrzuci mapke na mpc/epvp i zgarnie nasze lajki, jeśli komukolwiek na nich zależy. Poza tym to bardzo wkurwia jak ktoś publikuje coś, czego nie chcieliśmy, nie wiem czy wiesz. Lepiej już samodzielnie coś wrzucić..

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

antywarn.

za dużo tych lasów troszkę. można by tam gdzieś zrobić jakieś np. trzy obszary na miasto i zrezygnować z zwykłych m1 i zrobić taką zbiorową mapę dla wszystkich królestw. ;)

To nie jest głupi pomysł, ktoś już mi go podsunął, i powiem ci że się nad tym mocno zastanawiam, bo zrobienie takiej mapy 12x12 czy 16x16 to dla mnie nie problem

sygnatura2.png

Opublikowano

A jak jest urządzona dolina orków? 3 miejsca respu i wszystkie królestwa spotykają się na środku przed wieżą, i się to sprawdza. Tu można by zrobić coś podobnego.

sygnatura2.png

Opublikowano

@up

można zrobić 'expowisko' tylko do powiedzmy 30 poziomu i potem oddzielne mapy

umarł

Opublikowano

Pytałem na PW ale zapytam tutaj, być może komuś też się przyda ta wiedza. O ile uzyskam jakąś odpowiedź.

Po pierwsze to wyrazy uznania dla autora, mapa prezentuje się wyśmienicie.

Po drugie to że autor się dzieli swoim projektem świadczy o tym że jednak są ludzie którym pomoc innym nie jest obojętna.

A teraz pytanie:

Podpiąłem mapę na id 300 i wszystko ok ... tyle tylko że pod tym id mam inną mapę więc próbowałem zmienić na inne ID 200 280 333 350 400 na żadnym mapa się nie podniosła ?

Czy ktoś mi może wyjaśnić dlaczego ?

Z góry dziękuję za informację ...

Opublikowano

ta jest 8x8

@down

ano faktycznie robiłeś mu wcześniej jakąś tam. tak to jest jak nie napiszą do kogo dana wiadomość jest ;)

umarł

Opublikowano

Chodziło mu raczej o tą mapę co ja zrobiłem, by była 8x8. Niestety aż tyle to mi się z tym nie chce bawić..

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

jak zrobiłeś minni mapę?

i opisałbyś jak stworzyc podłoże? 4x4

nie umieszczamy linków zewnętrznych.

Opublikowano

16 screenów z góry w grze, gimp, ps, łaczę je w jedno 2048x2048 które dzielę na 64 równe części. Proste prawda?

Co do podłoża, na razie polecam ps. Aczkolwiek jest szansa że Wam udostępnię edytor 3d, ale na pewno nie teraz.

sygnatura2.png

Opublikowano

Co do podłoża, na razie polecam ps. Aczkolwiek jest szansa że Wam udostępnię edytor 3d, ale na pewno nie teraz.

Ten którym Arczi robił mapki?

Wieesz który, na yt nagrał filmik jak nim mapę robił :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...