Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Jak zrobić stronę internetową!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rksa53.png

349dkes.jpg

ojuah.jpg

2duwks0.png

10p20d3.png

czaszki011.gifDobra już jesteśmy gotowi do pracy.czaszki011.gif

strzalki065.gifUruchamiamy program(klikamy na ten X)strzalki064.gif

2ivdvsn.jpg

Teraz wybieramy czy robimy tło w tym programie czy np w ''paint'' lub czy używamy gotowego ;] (Jak zrobię na szybkiego w programie ''paint'' .)

b48cus.jpg

Dobra teraz musimy wstawić te tło , wchodzimy w

Format ---> Kolory strony i tło ... ---> Użyj własnych kolorów:--->Wybierz plik ... (wybieramy nasze tło)

50lc1s.jpg

Teraz musimy zrobić żeby ludzie dostali się np na podstronę Informacje . Zaznacz napis który będzie przenosić ludzi którzy będą na twojej stronie ---> kliknij prawym przyciskiem myszy na ten zaznaczony napis --->Wstaw odnośnik ... ---> wpisujemy tu nazwę podstrony u mnie to będzie Informacje.html

2uts3r7.jpg

Teraz musimy wejść w folder który zrobiliśmy na początku i musimy skopiować plik o nazwie tło, następnie

kopiujemy --->wklejamy i zmieniamy nazwę na taka jaka podaliśmy wcześniej u mnie to będzie Informacja

2n68ak1.jpg

Teraz zapisujemy to co zrobiliśmy

2duw3m.jpg

Ok teraz możemy wyłączyć nasz program.I włączamy plik informacje za pomocą programu nvu.

fz99w1.jpg

Teraz gdy ktoś kliknie na napis Informacje zostanie przeniesiony tu.

b48cus.jpg

.To chyba by było na tyle z robienu strony. Teraz musimy to wrzucić.( Ta strona jest zrobiona bardzo szybko bo robienie tego poradnika kosztowało mnie sporo czasu).

smerfy022.gifMusumy wybrać jakiś hosting gdzie wrzucimy strona ja wybrałem cba.pl .Teraz musimy się zarejestrować po zrobieniu tego musimy sie zalogować --->i zrobić to co ja :P

x5pf08.jpg

Teraz wrzucamy pliki.

​Teraz wystarczy przysłać te pliki i gotowe mamy stronę ;]

o6d6e1.jpg

Pewnie niektórzy zastanawiają się po co w tym folderze robiliśmy 2 folder? tam muszą być zdjęcia które będą dodane na stronie bo inaczej nie będzie ich widać

;)

Mam nadzieje że wszystkim się podobał ten poradnik naprawdę troszkę się nad nim napracowałem i przepraszam za jakie kol wiek błędy jakie popełniłem PROSZĘ NIE KOPIOWAĆ MOJEGO PORADNIKA!! Zrobię za jakiś czas parę pod poradników dzięki którym będziecie umieli wiele więcej. PROSZĘ O KOMENTARZE :)

@Edit poprawiłem błędy ortograficzne i interpunkcyjne raczej sadzę że do tego poradnika nie ma sensu nic dodawać jak będziecie chcieli mogę góra zrobić poradnik o skryptach php itp ;)

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nadal za duża, szczerze powiem, że chłopak się postarał. Nie pokazał tak jak inni, zrób stronę tak i tak. Tylko ładnie nam tutaj opisał.

Poradnik nie jest na poziomie zaawansowanym, ale w porównaniu do np. "Jak zrobić profesjonalną stronę na CBA.pl", jest o niebo lepszy.

• zmniejsz czcionkę [daj taką jaką piszemy, ew. lekko większą]
  • screeny daj do znacznika spoiler (
    )
  • usuń oczojebne kolory.

Zmiany czysto stylistyczne :)

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Zmniejszę zaraz czcionkę, niestety nie mogę inaczej wstawić tych zdjęć bo są za duże. kolory też zmienię. A oto strona pokazowa strona nie pokazuje 100% możliwości bo nie jest skończona

;) www.detyki.cba.pl DLA ADMINISTRACJI STRONA PODANA TO TYLKO STRONA POKAZOWA I NIE DAJE MI ŻADNYCH KORZYŚCI WIĘC NIE ZŁAMAŁEM REGULAMINU.

Wolałbym abyś TĄ stronę wrzucił, bo chce zobaczyć czy warto pobierać i uczyć się wg. tego poradnika. Oplaca sie go czytać bo 80% stron na cba jest robione tym programem

:)

Opublikowano

Zmniejszę zaraz

czcionkę, niestety nie mogę inaczej wstawić tych zdjęć bo są za duże. kolory też zmienię a zaraz zrobię troszkę lepsza stronkę i pokaże efekt.

;)

Zdjęcie wklepujesz w spoiler

[spoiler]
link do zdjęcia
[/spoiler]

Wolałbym abyś TĄ stronę wrzucił, bo chce zobaczyć czy warto pobierać i uczyć się wg. tego poradnika.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Niestety te zdjęcia zostały dawno temu usunięte z mojego komputera lecz jak będę miał czas to zmienię :) czyli np jutro xD

Opublikowano

Niestety te zdjęcia zostały dawno temu usunięte z mojego komputera lecz jak będę miał czas to zmienię :) czyli np jutro xD

Wystarczy dodać
[spoiler]link do zdjęcia[/spoiler]

.

Nie musisz mieć ich na komputerze.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Masz wstawić, bo to wygląda jak z dupy i rozciąga forum, wiesz, że tego się przeczytać nie da jak ine chcesz dostać oczopląsu?

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Gratuluje tworzenie stron w jakiś beznadziejnych programach co kodowanie jest z kosmosu. Niby dla tych którzy się nie znają to jest przydatne ;)

csyt2-signa.png

Opublikowano

... w tym programie można stworzyć jaką chce się stronę -_- niestety edytory wbudowane na strona nie mają wiele opcji. Więc nie rozumiem tego komentarza ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...