Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Quest] Odbugowywanie postaci

z4z0l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

funkcja mysql_query nie jest przeze mnie w ogóle używana i została ona zajebana z elitepvpers

@down

ja mam zawsze wszystko z epvp :D mówię, mysql_query nie używam, można to było zastąpić byle jaką funkcją użytą przeze mnie w queście (query_array, query_row)

umarł

Opublikowano

praktycznie to tam było tylko mysql_query którego powtarzam NIE UŻYWAM ! używam tylko query_array oraz query_row, które mam dzięki uprzejmości Welnesa ( <3)

@edit

bez query_array ;>

umarł

Opublikowano

kurwa nie zdążyłem zobaczyć co to, ale widzę że bez inputów :/

pracował jak ciężki przemysł, bez żadnej domieszki chemii bo talent to dziesięć procent, reszta to morderczy trening.

Opublikowano

Całe szczęście wszystko co trafia na MPC od razu zapisuje na dysku =)

Czepiacie się ..

Quest jest dobry ,działa ..

quest bug begin
state start begin
 when 20012.chat."Odbuguj postać " begin
  say_title("Podaj nick postaci którą chcesz odbugować.")
  say()
local nick = input()
 local istnieje = pc.player_exist_by_nickname(nick) -- zwraca 0 jeśli gracz nieistnieje oraz 1 jeżeli istnieje
 local target = find_pc_by_name(nick) -- zwraca 0 jeśli gracz jest poza grą i 1 gdy jest w grze

if nick != nil then
  if istnieje == 1 then
   if target == pc.get_vid() then
	say_red("Nie możesz odbugować samego siebie !")
	return
   end

if target != 0 then -- online
	say_red("Gracz o nicku "..nick.." musi się wylogować ")
	say_red("przed rozpoczęciem odbugowywania postaci.")
	return
   else
	say_title("Wpisz aktualny czas gry tego gracza.")
	 local zabezpieczenie = tonumber(input())
	  if zabezpieczenie != nil then
	   local pobierz = query_row("SELECT playtime, id FROM player.player WHERE name = '"..nick.."'")
	   -- [1] = czas
	   -- [2] = id_postaci
	   local krol = query_row("SELECT empire FROM player.player_index WHERE pid1 or pid2 or pid3 or pid4 = '"..pobierz[2].."'")
	   local krolestwo = tonumber(krol[1])
	   -- [1] = id królestwa
	   local czyt = tonumber(pobierz[1])
		if zabezpieczenie == czyt then
		 say_blekit("Czy na pewno chcesz przenieść swoją ")
		 say_blekit("postać w bezpieczne miejsce ?")
		  local przenies = select("Tak" , "Anuluj")
		   if przenies == 1 then

local tabela = {
			 [1] = {1, 475200, 954700},
			 [2] = {21, 62400, 166400},
			 [3] = {41, 959900, 270100},
			}

say_title("Postać została odbugowana !")
			local x = query_row("UPDATE player.player SET map_index = '"..tabela[krolestwo][1].."', x = '"..tabela[krolestwo][2].."', y = '"..tabela[krolestwo][3].."' WHERE name = '"..nick.."'")
		   else
			say_red("Akcja przerwana !")
		   end
		else
		end
	  else
	  end
   end
  else
   say_red("Gracz o nicku "..nick.." nie istnieje.")
  end
 else
 end
 end
end
end

Quest_functions :

pc.player_exist_by_nickname

query_row

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

Dobra rzecz, chociaż najprościej jest wgrać panel do strony, choć to też jest niezłe =)

Nie czekaj - zagraj już dzisiaj !

Opublikowano

@Shymi

spoko spoko :) i tak jest to ostatnia rzecz którą tutaj udostępniłem, teraz jednak na serio. nie dość że coś dodasz to jeszcze Cię kurwy hejtują i inne śmieci wygrzebują

No niestety, co zrobić. Teraz jednak lepiej chować wszystko dla siebie...

Opublikowano

Ale i tak Quest'cik coś nie łapie bo żadnej reakcji po 'odbugowaniu' .

Postać jak była tak jest zbugowana ;p

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

Ale i tak Quest'cik coś nie łapie bo żadnej reakcji po 'odbugowaniu' .

Postać jak była tak jest zbugowana ;p

Zaloguj się na pierwszy lepszy serwer z autorskim cms'em i wejdź do panelu gracza,

Przeważnie jest tam opcja odbuguj. Weź ją i będzie pisało należy odczekać 20 minut.

Pliki muszą załapać zmianę =)

Opublikowano

quest na sto procent działa ale przeładowanie bazy jest ustawiane gdzieś tam w plikach (chyba w configu) i standardowy okres to chyba 3 czy tam 5 minut. sprawdź sobie że w player.player przy danym nicku zmieniają się wszystkie wartości :)

umarł

Opublikowano

quest na sto procent działa ale przeładowanie bazy jest ustawiane gdzieś tam w plikach (chyba w configu) i standardowy okres to chyba 3 czy tam 5 minut. sprawdź sobie że w player.player przy danym nicku zmieniają się wszystkie wartości :)

game (wysyła zapytania ) działa podobnie do mózgów troli z opóźnieniem -.-

tylko różnica jest taka że game tylko 3.6min a oni 36min lub wgl. :mellow:

Opublikowano

Quest_functions :

pc.player_exist_by_nickname

query_row

jeszcze say'e :P

Opublikowano

nie spamuj bo ban !!!!1111

no właśnie, jeszcze say_red

Tutaj się nie opłaca nić dawac od roku 2011 :) Taborety jebane robią sobie nowe konta z nazwą serwera bo jak na ich głównym odpalił to go zbluzgali i wyzywali od eq z navi i wstyd :( zysku nie będzie :D

Kurwa, mistrz!

VLXxO.png

Opublikowano

Tutaj się nie opłaca nić dawac od roku 2011 :) Taborety jebane robią sobie nowe konta z nazwą serwera bo jak na ich głównym odpalił to go zbluzgali i wyzywali od eq z navi i wstyd :( zysku nie będzie :D

yhym... te ich psełdo konta...

nawet pan Ferdynand się zdziwił

38856a56ee10.jpg

Opublikowano

yhym... te ich psełdo konta...

nawet pan Ferdynand się zdziwił

38856a56ee10.jpg

Niestety teraz edycja plików serwerowych to nie żadna pasja ani przyjemność tylko maszyna do zarabiania pieniędzy. W 2010 jeszcze była sytuacja w miare..potem ? chcesz fajne questy ? przelewik i masz :) Chuj wam wszystkim w dupe pierdolcie sie z tymi swoimi diffami/questami/ i chuj wie co wy tam jeszcze rumuny jebane sprzedajecie do pośredniaka po robote a nie żerować na dzieciach które zrobią wszystko byle by miec lepszego fms od drugiego gracza pierdolicie wszyscy sami że chujowy metin yangi na allegro itd a sami kurwa to sprzedajecie. Cisneliście mnie ze escaria pod is ? bo to że ktoś już sobie postawi serwer to odrazu kurwa po IS ? wyjebane mam w te pieniądze nigdy nie chcialem od nikogo pieniedzy za jaka kolwiek pomoc pieniądze z escarii przeznaczylem na oplate serwera na następne miesiace gdzie troche pracowałem wkoncu stwierdzilem ze escarie v2 zrobie zrobilem i co ? :) nie spodobala sie wylaczylem i znowu cisneli ze pod is! nie było nawet itemshopu ale chuj :) POD IS ! Zazdrość kurwa zzera? ze ktos ma a wy nie ? zawsze się jakaś kurwa znajdzie co kogoś oczerni a nawet go nie zna... chuj tam ooo matusz postawił serwa ide napisze coś chujowego zepsuje mu wszystko i taka jest kurwa o was prawda pierdolicie na innych a sami jestescie uber kozaki które wszystko wiedzą lepiej pozdrawiam was środkowym palcem bo to wy tak naprawdę zjebaliście wszystko. Ps. jest jeszcze garstka ludzi którzy chcieli na prawdę by mieć swój serwer metina z innych powodów niż gotówka.

Mówicie że moje serwery padają po 2 tygodniach ? zastanowcie sie kurwy tepe czy jest sens trzymać serwer na którym jest garstka osób ? nie kurwa wy nigdy nie zrozumiecie niczego jesteście jebanymi kurwami internetowymi którym pozostało tylko kogoś osrać na jakimś jebanym forum

ZNy1u.jpga

A o ucziwosci ze strony administratorow na tym forum to się nawet nie bede wypowiadal niech daronian dalej wam liże dupsko za kasowanie postów

Macie tutaj screena moich plików serwerowych których nigdy nie dostaniecie... możecie sobie jedynie na nie popatrzec i ewentualnie zdjecie sobie z nimi zrobic

ukrj.jpg

Jedyną osobą tutaj której ufam i ma pełen dostęp do wszystkiego jest adriank1410 to między innymi dzięki niemu potrafię to co teraz potrafię.

Kurwa, mistrz!

VLXxO.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...