Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[24/7][VPS][No-Hamachi][PrisonBreak]Prison Brick - Pierwszy taki serwer w polsce!

Warmexx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

===================================================================================================

INFORMACJE

===================================================================================================

de2zjo.gifAdres IP: 5.39.60.96 (to nie jest hamachi ^^)

de2zjo.gifTyp Serwera: Prison Break

de2zjo.gifPotwory: Nie

de2zjo.gifZwierzeta: Tak

de2zjo.gifPvP: Tak

de2zjo.gifPremium: Nie

de2zjo.gifSloty: 70

de2zjo.gifWhitelist: Nie

de2zjo.gifNether: Tak

de2zjo.gifStatus: buddy_online.gif

TEAM

Warmexx

Inicjator, wykonawca, technik, budowniczy, PR-owiec, Pomysłodawca, Allah

Qaina

Wykonawca, budowniczy, inicjator, Pomysłodawca główny, Budda

Damikk

Drobne zmiany, grafik, czarna robota, Bóg

Z czym to się je?

Hej!

Z dniem dzisiejszym chciałem wam zademonstrować serwer Prison Brick - pierwszy serwer typu Prison Break w Polsce (a przynajmniej jedyny, jak na razie). Jeśli nie słyszeliście nigdy o tym typie serwera, postaram się go jasno i zrozumiale opisać w tym temacie. Zapraszam do przeczytania.

Prison Break, czyli symulacja "więzienia". W każdej sekcji są trzy (elita: cztery) prace, dzięki którym można zarobić pieniądze. Z kolei za pieniądze można "przekupić" strażników st. IV lub adminów i przez to awansować do następnej sekcji (których jest 4), aż do całkowitego wyjścia z więzienia.

Strefa A - Szamaki

Szamaki to najniższa, początkowa ranga. Szamak w grypsie więziennym to ktoś najniższy w hierarchii więziennej, nazwa wzięła się od przymusu jedzenia w ubikacji (nie mogą oni zjeść z innymi, gdyż inaczej zostaną pobici/zgwałceni). Gracze z sekcji A mają do dyspozycji trzy rodzaje prac:

kopanie stone,

ścinanie drzew,

łowienie ryb

Surowce zdobyte poprzez wykonywanie danej pracy można sprzedawać w sklepie. Aby jednak nie było za łatwo, w hali głównej włączone jest pvp - chociaż używanie broni i bicie się jest niedozwolone. Przestrzegania tego przepisu pilnują strażnicy (o których więcej za chwilę).

Poza tym jest możliwość sprzedaży cenniejszych przedmiotów na czarnym rynku, do którego jest wejście pod każdym stawem. O sklep należy prosić adminów.

Strefa B - Wafle

Wafel to przyjaciel, lizus. Poprzez układy i łapówki zdołali uzyskać lepszy komfort życia. Ich dostępne prace to:

kopanie sandstone,

kopanie dirtu,

łowienie ryb.

Strefa C - Tłuści

Tłusty to bogaty więzień. Duża ilość pieniędzy = możliwość szybszego wyjścia z więzienia. Zajmują się:

kopaniem netherracka,

kopaniem gliny,

łowieniem ryb.

Strefa D - Elita

W strefie elity zamontowano urządzenie wytwarzające specjalne pole siłowe, dezaktywujące wszystkie rodzaje broni (brak pvp). Zajmują się tym samym co tłuści, lecz mogą jeszcze zbierać trzcinę.

Wolni

Wolni to byli więźniowie, którzy poprzez długi czas ciężkich robót odrobili swoją karę. Wolni mogą robić wszystko to, co w normalnym MC.

===

STRAŻNICY

Stopień I

Strażnik podczas okresu próbnego. Mają prawo do komendy /jump, aby móc wskakiwać na wieże i mosty strażnicze. Rozpoznać ich można po szarej wełnie na głowie i kolczudze.

Stopień II

Zwykli strażnicy, już po okresie próbnym - przyjęci na stałe. Oprócz komendy /jump mogą używać komendy /jail. Cechą charakterystyczną jest kolczuga i zielona wełna na głowie.

Stopień III

Strażnik trzeciego stopnia to ktoś w rodzaju KidModa. Ma dostęp do komend /kick i /mute, nosi diamentową zbroję i blok lapis lazuli na głowie.

Stopień IV

Strażnicy stopnia czwartego to moderatorzy. Mogą banować, mają złoty blok na głowie i diamentową zbroję.

======

To tyle, więcej dowiecie się bezpośrednio na serwerze. Zapraszam!

Just kidding.

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ciekawie się nie zapowiada jakieś takie przesadzone - ale nie wykluczam warto spróbować

- jestem na tak

ale to nie jedyny w Polsce !!!

-widziałem takie same - tylko że trochę na innych zasadach ( tam było trochę więcej wolności) - takie servery to SERVER LIVE / SERVERY LIVE

Hejooooo !!!

Byłem tu ale mnie już nie ma

:D

Opublikowano

Ciekawie się nie zapowiada jakieś takie przesadzone - ale nie wykluczam warto spróbować

- jestem na tak

ale to nie jedyny w Polsce !!!

-widziałem takie same - tylko że trochę na innych zasadach ( tam było trochę więcej wolności) - takie servery to SERVER LIVE / SERVERY LIVE

Live = mieszkać.

Co to jest? Na jakich zasadach?

Just kidding.

Opublikowano

Coś podobnego było. Jakiś rok temu, a wyszło z tego zupełnie nic.

Mam nadzieję, że teraz chociaż ten pomysł ujrzy światło dzienne.

GL, can't WAIT.

Opublikowano

Przepraszam, jednak IP zacenzuruję. Musimy wprowadzić kilka zmian - serwer będzie dostępny jutro :) Przez ten czas więcej osób zobaczy tą prezentację, dzieki czemu nie będzie 2/70.

Just kidding.

Opublikowano

Coś nie działa :/ Sprawdź jakbyś mógł jeszcze czy IP dobrze wpisałeś w pierwszym poście

PS Macie jakiegoś TS'a albo Mumble ?

PS2 Pytanie do innych graczy : Czy wam wyszukuje serwer ? Bo u mnie jest "can't reach the serwer"

Opublikowano

Coś nie działa :/ Sprawdź jakbyś mógł jeszcze czy IP dobrze wpisałeś w pierwszym poście

PS Macie jakiegoś TS'a albo Mumble ?

PS2 Pytanie do innych graczy : Czy wam wyszukuje serwer ? Bo u mnie jest "can't reach the serwer"

Dobrze wpisałem, mamy 15/70 graczy :) TS niedługo będzie.

Just kidding.

Opublikowano

Live = mieszkać.

Co to jest? Na jakich zasadach?

Live- żyć/ mieszkać ale zaś LIFE - ma jedno znaczenie żyć

Hejooooo !!!

Byłem tu ale mnie już nie ma

:D

Opublikowano

Dobrze wpisałem, mamy 15/70 graczy :) TS niedługo będzie.

No to lipa :/ A chciałem sobie pograć :(

A umiesz może mi jakoś pomóc ?

Opublikowano

Minutowa przerwa techniczna.

Edit: Już działa. Wbijajcie.

Edit2: Przez naszego technika musimy zrobić dłuższą przerwe. Coś się zje*alo.

Opublikowano

Eh, start był nieudany - okazuje się, że mamy zbyt mało RAM-u. Musimy poczekać na osobę, która załatwi nam tego RAMu więcej, więc niestety musicie poczekać trochę.

Przepraszam.

Just kidding.

Opublikowano

Ehhh ;/

Z wielka niecierpliwoscia czekam na start serwa... przeczytalem cale info o serwie i mysle , ze bedzie zaje*****e !

Na pewno bedzie swietny serwer Polecam !

Bede gral pod nickiem NuSSyPL :)

1345221230-U421012.jpeg

Pomogłem ? Zapodaj likee ! Z góry wielkie dzięki :-)

Opublikowano

Mam pytanko :

,,Kiedy serwer zostanie otwarty !?''

1345221230-U421012.jpeg

Opublikowano

Serwer ON ale na jakim IP ?

Np. te IP - 5.39.60.96 nie działa !

1345221230-U421012.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...