Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Dlaczego ludzie ksują?

Istny Diabel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ten poradnik wyjaśni Wam dlaczego ludzie ksują i jak sobie z tym poradzić.

Co to jest Ksucie?

Ksucie - Słowo, które spotykamy najczęściej w grach on-line. W Przypadku gry Metin2 jest ono bardzo spotykane. W Metinie 2 nigdy za ksucie nie było bana czyli blokady konta i nigdy nie będzie. Osoby, które są przeciwnego zdania wprowadzają innych w błąd. Ksucie to nie jest utrudnianie gry, gdyby to było utrudnianiem gry wtedy Administracja mogłaby zablokować konto tejże osoby, ale teraz pomyślmy - skąd Administracja miałaby wiedzieć kto był pierwszy na spocie? Jedynym dowodem mogłoby być nagrywanie filmu, ale przecież nikt nie będzie nagrywał tego jak expi godzinami tylko po to, by pokazać dowód niehonorowego zagrania innego gracza.

w Metin2 obowiązuje tzw. Prawo Dżungli - co oznacza, kto silniejszy tego teren, niestety to często się zdarza, co większość ludzi potrafi mocno zdenerwować, zwłaszcza, że każdy chcę wbijać poziomy, jednak nie ma za dużo dobrych spotów.

Najczęstsze ksucia zdarzają się w m2 oraz na BO. Po części także na Ezo oraz DT jak i V2, gdy ktoś nie chce zwolnić miejsca. Zdarza się też, że osoby z wysokim lvl'em ksują, ale jest ich zdecydowanie mniej niż na niższych poziomach.

Jak uniknąć Ksucia?

Ten sposób nie działa we wszystkich przypadkach - różni ludzie są.

Więc jeśli osoby, które mają mniejszy od nas poziom ksują nam i dobrze wiedzą, że nie będziemy na nich marnować rangi, najlepszym sposobem jest ignorowanie. Po około 10 minutach osoby, które nam ksuły idą dalej, bo po prostu nie opłaca im się expić i nie chcą tracić czasu - jeszcze 10 minut temu myślały, że nie będziemy się kłócić i szybko prze logujemy się by nie tracić czasu. Ten sposób przetestowałem ja i w 98% sprawdził się pomyślnie

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Według mnie najlepszym sposobem na to aby nam ktoś nie ksuł, jest zawołanie o ile znamy, kolegi z lepszym eq/lvl itd.

Po 2-3 dedach, uciekają na inny spot.

Za poradnik leci plusik, bo ciekawy pomysł :)

Opublikowano

Według mnie najlepszym sposobem na to aby nam ktoś nie ksuł, jest zawołanie o ile znamy, kolegi z lepszym eq/lvl itd.

Po 2-3 dedach, uciekają na inny spot.

Za poradnik leci plusik, bo ciekawy pomysł :)

dzięki, a jeśli chodzi o kolegów to też jest pewien sposób, ale zauważ, że nie wszyscy mają kolegów z dużymi lvlami, a jesli już mają to wątpię, żeby za nami latali po wszystkich mapach tylko, żeby zabić jakiegoś małolata, który nie potrafi znależć sobie miejsca.

btw. myślę, że gdyby na pl'u było 5 kanałów (CH) to na pewno polepszyłaby się ta sytuacja ;)

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Up@ Ja zawsze na serwerach grałem z ekipą, gildia więc nie miałem z tym większego problemu :)

Opublikowano

Jeśli przykładowo, ja sobie expie w V2 i wpada jakiś noobek z mojego królestwa, to wołam kolegę z Gildi i na wolnym trochę go potyra :) Fasolki na s26 sa tanie wiec zawsze zapłace za pomoc :) Bo stracenie 20min i wiecej to troszke dużo czasu, po co tyle na nooba tracić?

Co do tuta: Powinieneś dopisać V2 i Grota, bo nie tylko na Bo sobie ksują :)

Trochę mnie też denerwuje, jeśli ja jestem z jinno i wjeżdżam na spot np. z Chunjo i piszą: ,,bana masz'' To jest trochę śmieszne, w tej grze chodzi o wojnę 3 królestw-na tym to polega, i moge bić każdego i ksuc kazdemu z chunjo lub czerwonych. Walki w v2 o spota dochodza miedzy gildiami do ponad 4h. A wszystko po to abym ja mogl sobie wieczorem poexpić :)

Może dzięki temu tutkowi przestanie kilka nobków pisać bzdury typu: ,, wypad bo ban''

Opublikowano

Jeśli przykładowo, ja sobie expie w V2 i wpada jakiś noobek z mojego królestwa, to wołam kolegę z Gildi i na wolnym trochę go potyra :) Fasolki na s26 sa tanie wiec zawsze zapłace za pomoc :) Bo stracenie 20min i wiecej to troszke dużo czasu...

Co do tuta: Powinieneś dopisać V2 i Grota, bo nie tylko na Bo sobie ksują :)

Trochę mnie też denerwuje, jeśli ja jestem z jinno i wjeżdżam na spot np. z Chunjo i piszą: ,,bana masz'' To jest trochę śmieszne, w tej grze chodzi o wojnę 3 królestw-na tym to polega, i moge bić każdego i ksuc kazdemu z chunjo lub czerwonych. Walki w v2 o spota dochodza miedzy gildiami do ponad 4h. A wszystko po to abym ja mogl sobie wieczorem poexpić :)

Może dzięki temu tutkowi przestanie kilka nobków pisać bzdury typu: ,, wypad bo ban''

V2 w porównaniu do expowisk na mniejsze lvl'e jest trochę "łagodniejsze" jeśli chodzi o ksucie, ale dodam ;)

Opublikowano

Lepsze teksty sa "masz bana za ksucie xD"

A ten sposób by poczekać działa ale nie wszędzie jak już expimy w V1/V2 lochów to to nie działa ;)

Opublikowano

Lepsze teksty sa "masz bana za ksucie xD"

A ten sposób by poczekać działa ale nie wszędzie jak już expimy w V1/V2 lochów to to nie działa ;)

takie teksty najczęściej można spotkać na Pl'u gdzie są 10latki, które dopiero zaczęły grać w Metina. Taką osobę najczęściej się wyśmiewa (sam osobiście to robię).

a z czego to wynika? Z tego, że te osoby nawet nie czytały regulaminu gry i próbują komuś zarzucić coś, mało tego - nie umią wysłać zgłoszenia xD

Opublikowano

HaHa...

Ale sposób, na dzikusach ksują... Tam max 12lat maja dzieci i ksuja sobie, wyzywają od "Twoich Starych"

A ida se przewaznie bo muszą kończyc, leci im słabo exp

Dota 2 > Lol

Opublikowano

ja uzywam swojego teksu jak mi ksuja

" wyjdz albo wsadze film z toba na youtube i mpcforum "

99% ludzi spiernicza :D

ja też tak czasami próbuję, ale rzadko pomaga. Musiałeś mieć lepszych "ksujących" ^_^

HaHa...

Ale sposób, na dzikusach ksują... Tam max 12lat maja dzieci i ksuja sobie, wyzywają od "Twoich Starych"

A ida se przewaznie bo muszą kończyc, leci im słabo exp

szkoda im czasu na szukanie spota/ prze logowywanie się na inne ch więc wkurzają ludzi, którzy chcieliby poexpić

Opublikowano

Ksucie? Nie istnieje takie coś. To tylko rywalizacja z innymi graczami :>

potocznie używane przez osoby grające w gry MMORPG ;)

Opublikowano

To teraz zrób tuta jak ksuć. Ja jak mój spot jest zajęty, a chce poexpić, sprawdzam na początku każdy kanał, czy gdzieś wolne, jesli nie ma wjeżdżam na spota i tyle.

Ja nie odpuszczam on nie odpuszcza a i tak po 10 min wyloguje się. W odwrotną stronę także to działa.

Opublikowano

To teraz zrób tuta jak ksuć. Ja jak mój spot jest zajęty, a chce poexpić, sprawdzam na początku każdy kanał, czy gdzieś wolne, jesli nie ma wjeżdżam na spota i tyle.

Ja nie odpuszczam on nie odpuszcza a i tak po 10 min wyloguje się. W odwrotną stronę także to działa.

dlatego zawarłem w opisie pewne zdanie:

w Metin2 obowiązuje tzw. Prawo Dżungli - co oznacza, kto silniejszy tego teren

w tej chwili trochę laguje forum, więc nie chce mi się edytować tematu, potem spróbuję dodać kilka rzeczy :)

Opublikowano

Heh ksucie w metinie to raczej już normalne, w końcu jest to jakaś "rywalizacja" pomiędzy graczami.

Opublikowano

Kto silniejszy ma spota .

no taka prawda, ale ja uwzględniłem w tym poradniku to, że jedna słabsza osoba chciałaby wbić poziom i była pierwsza, a tu nagle wciska się jeden lub kilku w pt, którzy raz, dwa cie "dedają" i musisz zmienić CH i ustąpić, ale wiadomo, że Metin2 to świat PvP i walk, tutaj nie jest łatwo zdobyć spot. Dlatego właśnie miedzy innymi zrobiłem ten poradnik i myślę, że co do niektórych dotrze, że nie ma co się denerwować, bo w końcu wiadomo, że kiedyś ktoś będzie ksuł, a kiedyś ty komuś innemu. W Metinie jest coś dziwnego u graczy, że jak ksujemy komuś to jesteśmy z tego dumni/zadowoleni, a gdy sytuacja się powtarza, tylko, że ktoś innym nam ksuje wtedy już nam nie jest miło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...