Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zabezpieczenie serwera minecraft

DaMianOPLXD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wielkie dzięki :)! Wgram przy okazji na mój serwer.

@Edit sprawdziłem link, nie działa, jeśli możesz wrzuć na jakiś hosting i podaj link, jeśli masz (najlepiej na miediafire.com)

Opublikowano

Obecnie plugin "Orebfuscator" ma powazne problemy z kompatybilnoscia z innymi pluginami :-S 1.3.1 Wiem , bo sam eksperymentowalem na wlasnym serwerze :-( Wystarczy tez, spojrzec na gotowe paczki z pluginami, gdzie wiekszosc autorow wycofala ten plugin lub poczytac koment. na stronie Bukkit'a

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poradnik generalnie przydatny dla administratów ale jest parę niedociągnięć.

Zacznijmy od AuthMe. Jako zabezpieczenie podałeś komendę, która uniemożliwia wyrejestrowanie oraz wylogowanie tylko dla grupy domyślnej Gracz.

Co z resztą? Na każdym serwerze jakim grałem jest wiele innych grup jak np. VIP i stosując Twoją metodę pozostałe grupy nadal mają możliwość bugowania.

Kolejna sprawa to Nodus. Umieściłeś link do nieaktywnego pluginu, który nie jest już dalej rozwijany. Zmień go np. na

http://dev.bukkit.org/server-mods/nocheatplus/

lub

http://dev.bukkit.org/server-mods/anticheat/

Na koniec jeszcze taka mała uwaga. Zapomniałeś dodać, że ustawiając drop diamentów z kamienia automatycznie uniemożliwiasz wydobywanie ich za pomocą kilofu z enchantem "Fortune III" a jak wiadomo dzięki temu z jednej rudy można wydobyć nawet do 4 lub 5 diamentów także warto mieć to na uwadze...

Opublikowano

@Up zaraz dodam do Nodusa te 2 pluginy, myślałem, że nikt nie jest taki głupi, żeby nie zorientować się, że chodzi o wszystkie grupy które chcemy zablokować, ale dodam, dzięki za uwagi :)! Z Fortune wiadomo, ale np. może ustawić quentinty czy jakoś tak na np. 1-4 i wtedy będą wypadać diaxxy, ale z każdym kilofem, miejmy nadzieje, że dodadzą enchanty w kolejnej wersji "OD".

Opublikowano

Odnośnie blokady X-Ray'owców istnieje ciekawa wtyczka, która w połączeniu z LogBlock umożliwia przefiltrowanie logów gracza w taki sposób, by wykryć potencjalnych oszustów.

Minusem tego systemu jest wymagana obsługa Php na naszej witrynie oraz posiadanie plugin'u LogBlock z wykorzystaniem MySQL.

Ponad to musimy ciągle kontrolować sytuację i manualnie banować graczy gdyż o ile się nie mylę na chwilę obecną nie ma możliwości auto banowania jednak można w prosty sposób napisać skrypt, który zrobi to za nas.

Plusem natomiast jest to, że wtyczka nie obciąża aż tak serwera jak miało to miejsce u Orebfuscator'a.

Link zamieszczam poniżej

http://dev.bukkit.org/server-mods/xray-informer/

Opublikowano

Myślę, że to nie ma sensu z powodu takiego, że jeśli ktoś ma farta to może trafić nawet na 5 złóż żelaza w ciągu 5min., wtedy pewnie go rejestruje, a mógł to być porządny gracz,ale dodać chyba dodam w temacie.

Opublikowano

To twoje "zabezpieczenie" do xAuth to, za przeproszeniem, gówno daje. Lepiej dodać do linijki "allowed" takie coś:

allowed: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcedfghijklmnopqrstuvwxyz1234567890_

To lepsze zabezpieczenie, bo wtedy nie można wejść po nickiem, np. \Nick%4@Admina

Opublikowano

@Ref

@UP Chwilowo nie mam czasu tego dodać, xAuth, nie widziałem nawet pliku config i dlatego jestem w tym zielony, słyszałem tylko jak naprawić tamten bug :)

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Gość Matrixen
Opublikowano
Dla początkujący się przyda ja też z niego skorzystam.Ładnie napisane i dobrze dobrane kolorki :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...