Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaka najlepsza postać na Arene Treningową

PopapranyV9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Katarina ? Niby się mówi silence/stun i katariny nie ma :D ale na tej mapie to całkiem coś innego :D Jak grasz randoma i dostaniesz kate free win (jeśli umiesz grać:D)

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja grałem tam tylko raz Jax'em 1v1 z Hecarim'em i grało się bardzo dobrze, więc bym ci go polecił. Dobry może być jeszcze Brand, który już w early game potrafi złożyć przeciwnika na 1 combo : E + Q (stun) + W + R i ew. Ignite, gdy ktoś ucieka...

Opublikowano

Na te mape ogólnie postacie z poke typu nidalle, ziggs, gragas, tf itp

Ale ja najlepiej sie bawię nidalle ^^

Opublikowano

Ja lubię Twisted Fate sobie pośmigać :) w early miażdży większość, idzie spushować lane szybko, epic stun, ulti jak ktoś ucieka na 5 hapsach :) możesz sobie pod hybrydę zrobić + spellvamp, bo wiadomo full ap jak na summoners rift nie wypali. Pokombinujcie sobie, każdym championem idzie coś na tej mapce ugrać ;)

osobiście z ap carry polecałbym Ryżego - świetny burst + survi miażdży

z offtanków hmm lee, riven? coś z dobrym early na pewno, żeby sobie przewagę zrobić :) może warwick , coś z leczeniem kozackim? może teemo, żeby denerwować ludzi? nie wiem, trzeba próbować wszystkiego :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Dobry dmg ma również urgot w late game jako ad carry.Na offtanka wybrałbym lee,ciężko go ubić już w early game,a co robi w late to poezja :D

Opublikowano

Nidalee,morde,shyvana,swain,renekton,darius ale napewno nie ad carry chyba ze kog maw lub varus.

Annie,amumu to najlepsza postac,to samo ww.

sstwc.jpg

Opublikowano

postać ad hmm :D myślę ze Talon by dawał sobie nieźle rade :D + by kontrował wszystkie postacie typu nunu galio...(które są kluczowe w tf)

Opublikowano

• Tier 1: Kog'Maw, Lux, Corki, Urgot, Alistar, Kennen, Xerath, Nidalee, Caitlyn, Ezreal, Soraka, Amumu, Sona, Karthus
  • Tier 2: Teemo, Sejuani, Master Yi, Miss Fortune, Cassiopeia, Gragas, Blitzcrank, Galio, Vladimir, Brand, Malphite, Shen, Morgana
  • Tier 3: Sivir, Ashe, Ziggs, Kayle, Zilean, Ryze, Lulu, Singed, Varus, Maokai, Fiddlesticks, Graves, Draven
  • Tier 4: Katarina, Rammus, Ahri, Malzahar, Swain, Anivia, Viktor, Tristana, Veigar, Heimerdinger, Tryndamere, Sion
  • Tier 5: Janna, Cho'Gath, Nautilus, Vayne, Karma, LeBlanc, Hecarim, Gangplank, Twitch, Kassadin, Leona
  • Tier 6: Dr. Mundo, Nunu, Shaco, Lee Sin, Jarvam IV, Darius, Annie, Mordekaiser, Irelia, Twisted Fate, Orianna
  • Tier 7: Taric, Warick, Jax, Skarner, Olaf, Talon, Wukong, Akali, Pantheon, Fizz, Nocturne, Yorick
  • Tier 8: Fiora, Volibear, Udyr, Shyvana, Xin Zhao, Renekton, Riven, Nasus, Trundle, Evelynn, Garen, Poppy

żródło: mobafire.com

wobqx.jpg
Opublikowano

Polecam postacie walczące na odległość. Najlepiej AP (choć np Ashe pod AD daje rady) z jakimś dobrym skillem ,mogącym zaatakować wiele osób naraz. Podam kilka(dziesiąt) przykładów:

-Lux (ulti spam nie daje żyć)

-Karthus

-Nidalee

-Ezreal (pod AP -dziwne nie? ale daje rady)

-Swain

-Kennen

-Blitzcrank

-Darius

-Ziggs

-Amumu

-Miss Fortune

-Kassadin (głównie do dobijania uciekających przeciwników)

-Shaco (ap lub ad)

-Brand

-Xerath

-Heimerdinger (ogarnąć wieżyczki!!!)

-Jax (czemu? bo ma E dającego stuna na 1 sek, przez co jakiś ap carry ma z górki)

-Morgana

I wiele innych championów podobnych do tych.

Lecz pytanie brzmiało : "Jaka najlepsza postać na arenę treningową".

Odpowiedzi nie ma, gdyż jest wiele postaci ,które pokonują inne. Spróbuję odpowiedzieć: Lux (ulti co 25 sek, duży dmg, cc, slow, tarcza i niezly pasyw dla "szczęściaży" ,którym udało się uciec z ~100 hp - są na strzała)

Pentakille [Ranked]

• Fiora (1) • Nidalee (1) • Ezreal (1) • Graves(1) • Cassiopeia (1) ♦

Pentakille [Normal]

• Gangplank (1) • Master Yi (1) • Cassiopeia (1) ♦

Arcymistrz
Opublikowano

hmm ... taka , MissFortune waląc ulta przy końcu nie ma jak uciec, anivia bo przy rozwinietej na max scianie nie przejdziesz + R + Q + E i ded, wukong

Opublikowano

Jak dla mnie osobiście na tą mapę był najlepszy Fiddlestick, healuje z W, aoe E+ult, fear 3 sekundy, typ ginie jak team go dopadnie ;)

A jeśli chodzi o AD/Bruiser/Tank to Trynd, Poppy i Malphite, oczywiście jest to moje zdanie ;p

Opublikowano

Głównie będą to postacie z leczeniem.

Dobrymi postaciami na to będzie np.

GP

Master Yi

Vlad

itp.

Vlad jest idealną postacią leczy się a nie ma many.

Opublikowano

Stawiam na championów mobilnych, z atakami zasięgowymi i zwiększoną przeżywalnością (albo nieco twardsi od innych, albo po prostu z leczeniem).

Moj top 3 to:

- Nidalee

- Graves

- i oczywiście Soraka budowana mocno pod cdr - swietnie farmi z q, silence, leczenie - czego więcej potrzeba? ;)

Opublikowano

Wszyscy gadacie że nidalee lecz ona ma tylko dobry harras. Jak dojdzie już do walki drużynowej to kupe robi. Bo tam mają znaczenie postacie takie jak jax lub karthus Jak by to powiedział jeden koleś od riotu Tons of Demejdż

graphic.png

Opublikowano

Na ARAMIE Nidalee, to po prostu cudo , kupujesz łze bogini i ciśniesz 800 dmg z dzidy + to leczenie <3

Ezreal - Fajny zasięg , przyjemna gra, zależy jak kto lubi AP / AD

Lux - Tu nie musze przedstawiać E fajny zasięg i to ulti , przy 2 itemach pod cooldown co 24 sekundy <3

Blitzkrank - Łapka biczys <3

Yi Ap - nie trzeba mówić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...