Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaka najlepsza postać na Arene Treningową

PopapranyV9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie dawno w grach niestatndardowych doszła możliwość grania na Arenie Treningowej.

Mapa ta różni się od pozostałych (jedna alejka, brak jungli, nie ma możliwości powrotu do bazy "B" itemy kupujemy po śmierci a na start mamy 3 lvl i 1350 golda)

Dlatego mam takie pytania jakie postacie są najlepsze na tą mapę i dlaczego są najlepsze?

Z tego co zauważyłem postacie ze skilami AoE nieźle sobie radzą ale nadal nie wiem kto jest dobry na tej mapie a kto nie.

Oczywiście oprócz Mastera Yi który pod Ap nieźle ciśnie z Q

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najlepiej ktoś ze skillami AoE / sustainem.Według mnie Vlad jest dobry oraz Nunu , jeżeli Vlad będzie spamował z E to ma cholerny sustain + Q , a nunu ma OP / AoE ulti ; )

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Według mnie ad carry zrobi najwięcej ,grasz ostrożnie i wszystko ładnie wychodzi .

Chyba ,że wolisz walczyć wręcz to myślę ,że przyda się jakiś offtank .

1331059428-U215643.gif

Opublikowano

Tam boska jest Nidalee <3 Ma wyjeb**** poke... Po 400 hp na samym początku! Potem potrafi zdjąć 3/4 życia większosci postaciom. Polecam Ci ją :)

kitzekeldarsygna2.jpg

By ME

Pomogłem? Daj +

:)

Opublikowano

Jak dla mnie Lux z ogarniętym team :) Żadko kto ma możliwość ucieczki z R ;)

Są ludzie, których uprzejmość gorsza jest od bezczelności.

Pomogłem ? Zostaw po sobie ślad :)

Opublikowano

Tam zazwyczaj gra się randompickami, ale ja polecałbym Ci Ezreala pod AP, albo inne postacie z podobnymi skillami do jego ulta :P

Wymiata tam też Dzidalka i Lux :P

Opublikowano

Nidalee, Mordekaiser, Soraka, Vladimir. Chodzi głownie o klepanie przeciwników z daleka, samemu dużo wytrzymując.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Polecami ci twisted fate pod ap.Gdy masz sorake w teamie to robisz miazge. Mega harras z kart. Ogolnie tez dobrze sprawdza sie Niddalka , nie dosc ze supportuje to robi niezlego dmg z Q. Nie moge takze nie powiedziec o masterze pod ap i miss fortune ktora ostrzeliwuje cala linie z ulti.

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Yi raczej nie.. nawet pod ap, tak samo Twisted Fate przyjemniej nie dla mnie

Twitch, Ziggs, Lux

i może tez Draven ??

całkiem dobrze grało mi sie Ashe

Hejo

Opublikowano

SORAKA :P robiona pod AP-tanka niezle leczy + ogromny dmg

Powyższy post to jeden z najbardziej elokwentnych i wysublimowanych wpisów na tym forum. Zastanów się 10 razy, nim się do niego odwołasz, oraz ciesz się wiedzą płynącą z niego.

Opublikowano

Po rozegraniu dużej ilości meczów ARAM na tej nowej mapie stwierdzam że:

Anivia, Lux - jako AP carry. Na początku wybieramy kielich harmonii i harashujemy na odległość. Dodatkowo ich skille przelatują przez miniony. (ulti lux też jest świetne na tą mapkę.) Te dwie postaci potrafią zdominować grę. Można sprawdzać krzaki ich skillami ( W Anivii oraz E Lux). Na prawdę mając te dwie postaci w teami zwycięstwo jest niemal pewne.

Ziggs,Brand,Xerath - duży range na skille

Master Yi - wiadomo (pod AP może przydać nam się jako tank)

Blitzcrank - wiadomo

Swain - który jest IMO świetnym tankiem (tankowałem 5 kolesi mając tylko Wotę jako mój jedyny AP itemek)

Sivirka - op harash z shurickena oraz tarcz dająca manę

Kaitlyn i Kog Maw, za względu na range (oraz Varus ze względu na posrane Q)

Kennen AP - jego ulti zmiata z powierzchni Proving Grounds całe teamy

Ahri - harash z Q jest zbyt dobry by o niej nie wspomnieć. Niestety range jest troszkę mały i można wleźć w zasięg osób kampiących w krazkach.. Polecam budować się tankowato.

Soraka się średnio przydaje - regeneracja many jest tu zwiększona a wszędzie są apteczki - w tym wypadku lepiej sprawdzi się pod supporta Taric gdyż daje on nieco armora i ma AoE heal oraz dobre CC.

Nidalka - która jeśli zajmie miejsce w krzakach i będzie dzidować to napsuje krwi

Kassadin - tak jak nidalka potrafi napsuć krwi - kampi w krzakach, ładuje falę a potem hyc z ulti i szybki odwrót

Heimer - może farmić wieżyczkami + leczy kompanów oraz jego granat zadaje duży dmg

Malza - grający na nerwach postaciom meele przez swoje malhesic vision

Ezreal - także można mieć nim dobrą zabawę - sprawdzi się i pod AP i pod AD

Gragas - jego beczki są niszczycielskie a ulti niszczy team fighty

Kayle - pod AD i trinity force. ZŁO

Źle radzi sobie większość postaci meele - gdyż mają utrudniony dostęp do farmy. Słabnie nasus, gdyż nie wyfarmi Q. Możemy iść w AP aby siać mordor z ulti.

Nocturne wymięka, choć może się przydać do spickowania postaci na low i odpłynięcie. Słabo radziłem sobie Sionem, gdyż nie da się mu wystackować HP, a 5 osób szybko zniszczy mu tarczę.

Cho Gath jest tu wyjątkiem, gdyż jego skille są range i posiada niezłe CC

Dobre są tu postacie ze stealthem - Eve i Twitch(serio - są naprawdę dobre)

Na tanków melee polecam - Malphite, Leonę i Amumu. Super inicjacja.

Dodatkowo warto wspomnieć o Nunu - utrudniony ma on dostęp do minionów, ale ze względu na obecność krzaków jest super skuteczny po zdobyciu 6 lvl.

Możecie też bawić się AP shaco. - Jeżeli ktoś nieopatrznie wlezie w krzaki to murowany dead.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...