Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Serwer = Zysk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiadomo, że jak postawi 18 latek serwer, który się dopiero uczy to liczy na jak najwieksze zyski.

Są ludzie, którzy robią serwery dla przyjemnosci lecz i tak w jakims stopniu liczą na dobry zarobek.

skpUo.png

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystkie serwery są nastawione na zysk. Robi się serwer, pracuje się nad nim aby potem mieć za to kasę, za ten stracony czas przy robieniu nowego serwera.

Opublikowano

Up mówisz niewiedza ludzi.. co do sprzętowych ASA jak najbardziej się z Tobą zgodzę z tym że nie chodzi o przepustowość interface a o łaczną liczbę pakietów które te ASY mogą przyjąć na klate. Siedzę w temacie od 95 roku i pierwszej chwili szczęka mi opadła w momencie odpalenia trafshow i odpalenia ASY więc za przeproszeniem nie pieprz głupot o niewiedzy ludzi bo skoro uważasz się za specjalistę to w każdej chwili jestem Ci w stanie udowodnić jaką ty wiedzą dysponujesz w kwestii zabezpieczeń.

Rzuć okiem na ten kod i gwarantuję Ci że jeśli taka fala dotrze do Ciebie czego ci oczywiście nie życzę, obudzisz się z ręką w nocniku.

Nie rozumiem czemu mnie atakujesz. Czy gdziekolwiek ochrzciłem siebie specjalistą od zabezpieczeń? Jak najbardziej nie. Po prostu twierdzę, że inwestycje w tego typu rozwiązania są stratą pieniędzy. Prywatne serwery nie generują takich pieniędzy żeby było opłacalnym w inwestowanie w w firewalle za tysiąc złotych miesięcznie, gdzie na kilka godzin, za kilkadziesiąt złotych można nabyć DDoS'a w ciemnych zakamarkach Internetu. Jeżeli ktoś się uprze żeby Cię położyć, położy Cię, a do obrony przed dzieciakami, które puszczają pakiety z domu nie trzeba sprzętowego firewalla. Tak swoją drogą, mówisz o ASA, a na forum ewidentnie napisaliście, że zaopatrujecie się w load balancer.

Opublikowano

Zgadzam się z przedmówcą.

Zobaczcie chociaż takiego dedyka jak Avalon. Już leci jego druga edycja, Avalon V2 i gdyby był to serwer czysto do zysków, nie mielibyśmy możliwości grania na jego drugiej odsłonie.

Napewno dużo na tym serwerze zarobią, 3 osoby dostały 500sm na hwangi a jak widać to dużo więcej osób chodzi w hwangach, a taki hwang to sm za około 70zł, chociaż tak bardzo zarobić nie chceli bo mogli te hwangi dać za 501 sm i wtedy Ci co dostali 500sm na hwanga musieli by wysłać jakiś sms ;D

Opublikowano

Wiadomo, że wiele ludzi teraz leci na pieniążki dla tego też stawiają serwery prywatne tylko po to by zarobić ileś tam pln i olać serwer. Ale są serwery godne uwagi i administratorzy ich dbają cały czas o serwer i by ludziom się dobrze grało, wiadomo że zawsze coś tam zarobi na tym - ale to też on musi mieć za co opłacić serwer.

a31acc0f.png

Lider Gildii: Nightmares

Opublikowano

Powiem tak, zrobienie serwera to dzisiaj chleb powszedni. Utrzymanie go - to sztuka.

Zadziwia mnie np Tiveria czy Balmora, ile te serwery stoją i się trzymają. A na początku taka Tiveria nie miała nic prócz idei, którą niektórzy zagubili...

Nie czekaj - zagraj już dzisiaj !

Opublikowano

Masz rację ale nie w każdym privie.Są oczywiście może 500/1000zł zarobku z serwerow gdzie gra 300-600osob.Gdy wiecej jednak gra to wtedy jest spory zysk ale nie na każdym serwie.Serwer pod zysk to imetin.Jednak są serwery ktore nie są pod zysk np. Avalon V2.

Jeśli sądzisz, że choć trochę obchodzi mnie twoje zdanie i to co o mnie myślisz - jesteś wbłedzie.

>>>Zapraszam grafików<<<

Opublikowano

Masz rację ale nie w każdym privie.Są oczywiście może 500/1000zł zarobku z serwerow gdzie gra 300-600osob.Gdy wiecej jednak gra to wtedy jest spory zysk ale nie na każdym serwie.Serwer pod zysk to imetin.Jednak są serwery ktore nie są pod zysk np. Avalon V2.

W kategorii żart roku wygrywa Zumaari! Brawa dla niego!

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

@SuicideRlz

No ale Wy możecie sobie serwery na pęczki kupować, no nie ? :)

Opublikowano

Serwery dedykowane powstają w 90% tylko dla zysków robią porządny serwer tworzą tak że itemshop i dzieci które lecą na topkę po starcie serwera wydaję 10-30 zł sms i interes się kręci.

Opublikowano

Rzecz jasna inaczej patrzy gracz - wydaje na is a inaczej admin - opłata serwera, domeny, hostingu :)

Opublikowano

Nie oszukujmy się, zbieracie krocie na Tiverii :)

milion pięćset sto dziewięćset

a tak btw.

wkurwiają mnie ludzie co mówią że hardy pod isu, a kurwa grają na pandora co tam można najlepsze eq w isu kupic

Lol!

Opublikowano

Takie wasze gadanie każdy serwer jak chce potrafi zarobić ;) dobra wyobraźnia wystarczy i zrealizować to ;)

Opublikowano

milion pięćset sto dziewięćset

a tak btw.

wkurwiają mnie ludzie co mówią że hardy pod isu, a kurwa grają na pandora co tam można najlepsze eq w isu kupic

Lol!

Nieco zbliżona liczba xD

Bo eq można dać dyskretnie do is'u. Tombola. Szkaty czy inny shit.

Opublikowano

Nieco zbliżona liczba xD

Bo eq można dać dyskretnie do is'u. Tombola. Szkaty czy inny shit.

nie sądzę ludzie nie są aż tak naiwni by nie odróżnić serwera gdzie jest tylko pod kasę przejechałem się na poprzednich serwerach gdzie Team mój chciał tak zrobić ;) lepiej wszystko dodawać ale z głową lub stopniowo ;) takie jest moje zdanie do tego

Opublikowano

Serwery dedykowane powstają w 90% tylko dla zysków robią porządny serwer tworzą tak że itemshop i dzieci które lecą na topkę po starcie serwera wydaję 10-30 zł sms i interes się kręci.

Nie tylko ludzie, którzy lecą na topkę wysyłają sms'y czy przelewy. Są i tacy, co kupują przedmioty w is i sprzedają je potem w grze, coraz częściej z takim czymś możemy się spotkać.

Rzecz jasna inaczej patrzy gracz - wydaje na is a inaczej admin - opłata serwera, domeny, hostingu :)

Jeśli adminowi dobrze się powodzi chodzi mi tu o zarobki miesięczne serwera to opłaci domeny, hosting, i wszystko inne i jak mu zostanie coś z miesięcznego zarobku to wiadomo weźmie dla siebie, a jak jest dobry to podzieli się z gm'ami.

a31acc0f.png

Lider Gildii: Nightmares

Opublikowano

ja jak założę serwer na dedyku opłace go kila miesięcy ze swojej kieszeni potem wprowadze is tani i potem jeżeli będzie dużo graczy zwiększe stawki

Opublikowano

Opłać go na 3 miesiące, kup stronę jakąś dobrą (Znam gościa, co ma je po 150-200) i zrób porządny IS =)

Opublikowano

Opłać go na 3 miesiące, kup stronę jakąś dobrą (Znam gościa, co ma je po 150-200) i zrób porządny IS =)

porządny , masz na myśli is w stylu pandora ?

chymm. 150-200 czyżby deco? bo raczej nie zielsko on to chce za sam plik PSD 600zł + kodowanie 250zł +skrypty 500zł

za samą stronkę 1500zł u niego

LOL?

Opublikowano

Eq w is, nie no nie.

Tak, deco. Zielsko ma te skrypty jak dziury w Polsce ;]

Opublikowano

Eq w is, nie no nie.

Tak, deco. Zielsko ma te skrypty jak dziury w Polsce ;]

nie, zielsko dobrze robi, ma talent do grafiki i to trzeba mu przyznać

ładne stronki robi, tylko drogie ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...