Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Starcie: Xbox 360 vs PS3

Xbox 360 vs PS3  

67 użytkowników zagłosowało

1. 1. Xbox czy PS3 ?

• Xbox 360
      39
    • PS3
      28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chciałbym przedstawić nurtujące mnie pytanie ( i chyba nie tylko mnie sądząc po Google :P ) :

Wybrać do zakupu Xbox-a czy PS3 ?

PS Kochany adminie ! Wiem, że są już 2 tematy o tym. Jeden w dziale PS3, drugi w dziale Xbox-a.

I wybory takie, jakie dział.Dlatego założyłem tą neutralną ankietę :).

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ps3, kolega miał x360 i po tygodniu ... stanął mu wiatrak - płyta do narpawy. Po odbiorze z gwarancji po około miesiacu pojawiły się "4 czerwone diody" i konsola nie żyje. Sam nie mam żadnej konsoli ale mówię co widzę.

Opublikowano

eh... debilna starcie, przecież to oczywiste, że jak ktoś ma xboxa będzie głosował za xboxem, a jak ktoś ma ps3 to wybierze ps3. Jak dla mnie ta ankieta jest bez sensu, obie konsole mają swoje wady i zalety. Np. zalety xboxa: kinect, wygodniejsze pady, lepsza jakość grafiki, a wady to np. to, że trzeba płacić żeby grać na multiplayerze. PS3 też ma dużo zalet, między innymi to, że ma blu ray, darmowe granie multiplayer itd..

Ogólnie rzecz biorąc obie konsole są podobne, xbox ma czegoś co nie ma ps3, ale ps3 ma coś czego nie ma xbox.

ps. ja mam xboxa, i gdybym miał kupować jeszcze raz to musiałbym się długo zastanowić którą konsole wybrać. Którąkolwiek byś wziął i tak będziesz zadowolony :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Obie konsole są przybliżone do siebie , miałem kiedyś PS3 ale jak bym miał jeszcze raz kupywać konsolę wybrał bym X'a choć ma płatny internet ,ma fajne gry,pad bardzo wygodny niż w dualschock'u, moim zdaniem lepsza od PS3.

2uiyzh2.png
Pasjonat
Opublikowano

Ja tam mam Xbox'a i jestem zadowolony ;]

Zależy kto co lubi. W Xboxie jest np. kinect (fajne to jest ^^) a np. w PS'ie 3 darmowe multi.

7ba4ef2746a62.png

Opublikowano

Ja mam xboxa a w ankiecie wybrałem ps3 , na ps3 masz neta za darmo wiecej exclusive'ow jedynie w xboxie jest lepsze to ze ma wygodniejszego pada ;d

Opublikowano

Posiadam obydwie konsolę więc może powiem tak.

PS3 posiada 100 razy lepsze exclusivy typu Uncharted,Resistance,Demon Souls i wiele innych.

wiadomo jeśli twoje granie będzie opierać się na multiplayerze to lepiej kupić ps3 ze względu na darmową rozgrywkę multiplayer.

również ps3 według mojej skromnej opinni ma lepiej rozbudowany system pucharów niż xbox 360.

Xbox 360 jest łatwy w przeróbce i dla osób które poświęcają się w granie w gry singleplayer jest idealny.

jest tańszy od ps3 i ma o wiele wygodniejszego joysticka.

co do obu konsol nowe modele nie psują się przynajmniej w moim przypadku ( Xbox Arcade i PS3 Slim ).

random.jpg

Opublikowano

na xboxie drozsze gry podobno.

Ale ja polecam xboxa bo minecraft na niego jest X_x

Przeróbki nawet po 40zł już są wiec :] ja mam osobiście 80 gier na xboxa.

Bierz w ciemno X360.

Opublikowano

Bierz PS3.

Xklocek to gówno na którym można jajka smażyć, przerobisz, pograsz trochę i red'a załapiesz.

Kineckt to też shit, same jakieś kurwa zwierzątka, i inne tańce pojebańce. No i płatne multi omg.

PS3

Najlepsza konsola, jedyna wada to ciężka przeróbka, multi świetne, gry łatwo dostępne i tanie, ps3store czyli możesz sobie gierkę kupić zawsze jakąś(lub porać w dema).

PS3 move całkiem fajne: masz bijatyczki, sczelanki, i inne typy do gry.

Polecam PS3

PS. Miałem obydwie konsole więc wiem.

Opublikowano

Kup PS3 o wiele więcej ludzi ja moja nisz Xboxa

akurat więcej ludzi to ma xboxa, nie wiem jak w polsce ale ogólnie xbox jest bardziej popularny

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Bitch please zaczyna sie spece mpcforumowe.. Gówno macie wiec nie wypowiadajcie się . Xbox ma droższe gry? nie mogę beka.. nawet oryginalne są tańsze od tych na ps3. Posiadam 2 konsole ps3 fat 80 gb i xbox 360 slim 250 gb. Co wy pieprzycie że złapie reda po tyg albo coś ? w slimach to już wyeliminowali ja już mam swojego rok i śmiga jak natura dała.. Tak samo jest z ps3 można powiedzieć ze jak kupi to dostanie YLODA ale w slimach ps3 też to jest zniwelowane do 0.. Pad lepszy od xboxa , płacenie za neta to jedynie plus bo nie ma tylu gimbusów co na ps3[darmowy necik szaaał], wiadomo ps3 ma lepsze exclusivy , move jest lepsze od kinecta i ten zasrany blue ray. Więc proszę was nie wypowiadajcie się jak nie macie pojęcia o niczym tylko o swoich obrzyganych PC

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

@UP

omfg..

Pady do xboxa są niewygodne, tylko dla ludzi z wielką łąpą (czytałem o tym).

Gimby na PS3? Bitch pleaase.. Już trafisz na takich na Xboksiku bo im kupiła mamusia po komunii.

2 konsole są równe, lecz PS3 jest według mnie lepsze. Jak chcesz przepłacić za dobrą zabawę bierz X'a

Opublikowano

Przepłacić? Aha nie wiedziałem że 70 zł to dla Ciebie majątek na 3 miechy? :< Masz ps3 to wiadome że bedziesz jechal za ps3 żeby swojego ego nie stracić. Nawet na ps3 nie pogadasz z kolegą w party bo nie da się [beka] a po za tym sony ma wyjebane na to gówno robią , zobacz na microsoft nowy dashboard xboxa ciągle poprawki a nie jak ps3 te ohydłe menu odrazu z psp mi się kojarzy.

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Ja Polecam PS3 grałem na tym i na tym ;D

ja jestem osobą bardziej pod pasowaną pod pada z PS3 bo grałem dużo na poprzednich psx ps2 ja polecam PS3 Sony zawsze walczyło z piractwem w porównianiu do microsoftu które ma to w dupie czy piracą .Jak dla mnie Sony zawsze się stara ... ;P i ja polecam Pleyaka ... dla mnie lepszy free m,ulti i wogle ... luzik :P

Opublikowano

Stawiam na PS3.

Miałem Xbox'a 360'tke Slim 250GB i była do dupy.

Zwieszała się , i trzeba było ją resetować .

Płatny multiplayer , beznajdziejny dashboard.

1345559513-U619318.png

By Kolorowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...